Van Aert en Kelderman voeren Jumbo-Visma aan in Zwitserland, Gesink keert terug in koers
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juni 2023 om 14:59

Van Aert en Kelderman voeren Jumbo-Visma aan in Zwitserland, Gesink keert terug in koers

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de Ronde van Zwitserland bekendgemaakt. Zoals verwacht leiden Wout van Aert en Wilco Kelderman de ploeg. Robert Gesink keert in Zwitserland terug in koers, nadat hij vlak voor de Giro d’Italia corona kreeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het is fijn dat we opnieuw op Robert kunnen rekenen”, vertelt ploegleider Marc Reef. “De laatste weken heeft hij zijn trainingen kunnen hervatten. Hij zal klaar zijn om de ploeggenoten zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Klassement en ritten
Van Aert zal in Zwitserland voor ritzeges gaan, terwijl Kelderman de man voor het klassement is, gaat Reef verder. “Met Wout zullen we zeker kunnen meestrijden om de zege in de ritten die in een sprint eindigen. Daarnaast kan hij deze wedstrijd gebruiken om een nog hoger niveau te bereiken richting de Tour. Wilco heeft zich volledig toegespitst op deze ronde. Hij trainde onlangs op hoogte, dus we kunnen spreken van een optimale voorbereiding. Hij is er klaar voor.”

De overige vier renners in het team zijn Rohan Dennis, Mick van Dijke, Sam Oomen en Koen Bouwman. Voor Dennis, Oomen en Bouwman is de Ronde van Zwitserland weer hun eerste koers na de Giro d’Italia die door Primoz Roglic werd gewonnen.

 
8 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2023 15:24
Wilco for the Win. Dat zou wat zijn! Vanuit mijn kant in elk geval zeer gegund.
    9 juni 2023 17:01
    Mwa, moet opboksen tegen Evenepoel die sowieso een klasse beter is in de tijdritten. Gaat niet gebeuren dus.
9 juni 2023 15:27
Die Gesink......dat hij zelf nog terug dat peleton in wil. Zoveel respect voor. Die man heeft al zoveel ernstige ongelukken en operaties gehad. Bizar dat hij zijn lijf weer tot profniveau kan trainen iedere keer.
9 juni 2023 15:31
Gesink lijkt me nu wel eerste reserve voor de tour toch? Als hij een beetje redelijk uit de RvZ komt.
    9 juni 2023 16:33
    ik denk eerder Valter, die al waarschijnlijk een wat betere basis hebben en met hoe sterk het team voor de vlakke/middengebergte etappes is hoef je daar gesink niet voor te hebben. Ik vraag me eerder af wie 2de reserve is, mocht Wilco in Zwitserland op zijn bek gaan en er onverhoopt iets met een van de andere geselecteerden gebeurt.
9 juni 2023 17:31
Geen Roglic, jammer maar begrijpelijk - had hem wel de grote 7 willen zien afronden. Maar, dan misschien toch de Tour?
10 juni 2023 10:24
Wout moet alleen goed door de ronde kommen. Hij gaat niet voor de klassement. Echt mooi, dat Kelderman nu de ploeg met liefst 5 Nederlanders aanvoert. Robert Gesink was al zijn ploegmaat in oude tijden en ook met Sam Oomen hebben ze bij Sunweb samen gereden
Wilco C Kelderman, Wilco C Kelderman gil ik weer met hoge stem ! Loopt niet goed af ben ik bang.

Reacties zijn gesloten.