Valverde na vijfde plek in Lombardije: “Ik doe nog steeds mee”

zondag 10 oktober 2021 om 11:22
Valverde na vijfde plek in Lombardije: “Ik doe nog steeds mee”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde mag dan 41 jaar oud zijn, de Spanjaard hoort nog altijd bij de wereldtop. Dat bleek ook zaterdag weer tijdens de Ronde van Lombardije. De kopman van Movistar werd namelijk vijfde in de Italiaanse klassieker. “Ik doe nog steeds mee en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn”, klonk het na de finish.

Valverde bleek in de finale niet in staat om een demarrage van Tadej Pogačar, de uiteindelijke winnaar, te beantwoorden. De Murciaan was echter wel mee met een achtervolgend elitegroepje en streed met jongens als Julian Alaphilippe, Adam Yates en Primož Roglič om de derde plaats. “Ik heb vandaag met heel veel plezier gereden, al zag ik aanvankelijk wel heel erg af. In de finale zat ik er echter nog bij, samen met de andere haantjes“.

“Ik moet mijn ploegmaats bedanken, ze hebben opnieuw een fundamentele rol gespeeld. Ik voelde me altijd enorm goed omringd. Nog voor de Passo di Ganda zaten we met zes renners in de eerste groep. Op de Passo di Ganda reed Pogačar vervolgens weg, dat was echt ongelofelijk sterk. We gingen na de afdaling in de achtervolging, maar het bleek erg moeilijk om ze (doelt op Pogačar en Fausto Masnada, red.) weer bij te halen.”

Top-5 in de heuvelklassiekers 
“Op de laatste klim naar Bergamo viel de groep vervolgens uiteen en waren Roglič en Yates gelost. We keken in de slotfase echter naar elkaar en dus werden we nog overvleugeld”, aldus Valverde, die ook volgend jaar weer te bewonderen zal zijn in het peloton. De Murciaan wist dit jaar, ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd, nog drie overwinningen te boeken en reed top-5 in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en dus de Ronde van Lombardije.

Valverde is overigens nog niet helemaal klaar dit seizoen, aangezien hij maandag nog aan de start zal verschijnen van de Coppa Agostoni.

Dit artikel delen:

12 Reacties

zacht 10 oktober 2021 om 11:25

Haantjes is het goede woord inderdaad.

Kopinkas 10 oktober 2021 om 11:27

Of kippen zonder kop natuurlijk…

Westfalen 10 oktober 2021 om 11:39

Valverde had als ervaren man wel wat meer initiatief mogen tonen toen Pogacar en Masnada weg waren.

Michelangelo 10 oktober 2021 om 12:19

Klopt. Maar die weet als ervaren man ook dat als de wereldkampioen achter je aan het freewheelen is, dat je nog steeds geen schijn van kans maakt…..

LaDoyenne 10 oktober 2021 om 12:00

Prachtrenner! De uitzondering die de regel bevestigt. 41, sleutelbeenbreuk een maand geleden, valpartij eerder in de week en toch 5e. Wat denken die 20- en 30-jarige collega’s daar eigenlijk van?

Killco 10 oktober 2021 om 13:16

Waarschijnlijk dat hij nog steeds licht geeft in het donker

Jean Dumas 10 oktober 2021 om 14:49

‘Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd’ :)

Blackcanyon 11 oktober 2021 om 06:09

Oeps hij heeft zich vergist. Hij dacht/denkt dat de wedstrijd nog bezig is. Want hij zei/zegt: ‘Ik doe nog steeds mee’ in plaats van ‘Ik deed nog steeds mee’.
Hij fietste nog steeds zondagochtend.

notriple 11 oktober 2021 om 10:23

Wat een kanjer is het toch.

Taliesin 11 oktober 2021 om 11:09

Echt fenomenaal wat hij laat zien. Als je bedenkt dat renners als Terpstra ( 37), Gilbert (39), van Avermaet ( 36) etc allemaal nog jaren jonger zijn en toch echt helemaal uitgeblust lijken nu, en stuk voor stuk een onzichtbaar seizoen reden, dan wordt t nog opvallender. Denk eens terug aan hoe goed Valverde was toen ie 36 was, toen zat ie nog in zn prime in de mid-30’s.

Jarenlang geconcureerd met Joaquin ” Purito” Rodriquez En Contador, ook die zijn inmiddels al jarenn gestopt. En hij wordt gewoon nog ff 5e in Lombardije op zn 41e.

De Federer van t wielrennen.

Peetvader 11 oktober 2021 om 12:59

Federer won wel alle grootste tornooien. Valverde heeft nooit de Tour gewonnen.

Alfons Haavers 11 oktober 2021 om 11:20

Valt me in interviews op dat Bala elke zin even dwangmatig inzet met ‘Hombre,…’ als dat Roglic afsluit met ‘…hè’. Gemiste kans om dit niet consequent te vertalen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair