Valverde klaar voor rentree in Route d’Occitanie

dinsdag 18 juni 2019 om 16:00
Valverde klaar voor rentree in Route d’Occitanie

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal aankomende donderdag eindelijk weer een rugnummer opspelden. De wereldkampioen maakt namelijk zijn rentree in de Franse rittenkoers La Route d’Occitanie, het vroegere Route du Sud. Valverde voert uiteraard ook de zevenkoppige selectie aan.

Voor Valverde staat nu alles in het teken van de Tour de France, die over goed drie weken van start gaat. De Murciaan was de afgelopen weken te vinden op de Sierra Nevada, waar hij zich aan het voorbereiden was op de tweede helft van het wielerseizoen, met de Tour, de Vuelta a España en het WK in Yorkshire als hoogtepunten.

Valverde krijgt vanaf donderdag het gezelschap van Giro-revelatie Antonio Pedrero, heuvelsprinter Eduard Prades, Jorge Arcas, Jaime Castrillo, Rafael Valls en José Joaquin Rojas. De 39-jarige Spanjaard krijgt een ideaal parcours voorgeschoteld: zo finishen de renners donderdag al op een relatief korte en steile klim.

De organisatie van La Route d’Occitanie kan overigens niet alleen uitpakken met wereldkampioen Valverde. Zo starten ook Pavel Sivakov, Rigoberto Urán en man-in-vorm Jesús Herrada. Vanuit Frans oogpunt is het dan weer uitkijken naar sprinter Arnaud Démare.

Selectie flag-es Movistar voor flag-fr La Route d’Occitanie (20-23 juni)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Antonio Pedrero
flag-es Eduard Prades
flag-es José Joaquin Rojas
flag-es Rafael Valls
flag-es Alejandro Valverde

Dit artikel delen:

3 Reacties

bartje 18 juni 2019 om 17:28

Wat mij betreft het leukste voorbereidingsrondje van allemaal, en eigenlijk ook de meest logische: vier dagen met relatief korte en pittige etappes en meestal naar stevige hoogte.

Goede test zonder noodzaak om je al teveel uit elkaar te trekken. Ideaal.

Sagan=hulk 18 juni 2019 om 17:37

Volledig akkoord. Dauphiné ligt ideaal qua moment, Route D’Occitanie is ideaal qua lengte en moeilijkheidsgraad. Als ploegleider zou ik een kopman nooit naar Zwitserland sturen, veel te lastig en te dicht op de Tour.

Jean Dumas 19 juni 2019 om 03:10

Ik neig het met je eens te zijn, maar er zijn weinig voorbeelden van renners die in de derde week van de Tour excelleren na de Route en zonder Dauphiné. Blijkbaar is een hoogtestage van twee weken met een week relatieve rust ideaal.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair