Valverde herhaalt: “Wil nog twee jaar op het hoogste niveau koersen”

donderdag 6 februari 2020 om 12:21
Valverde herhaalt: “Wil nog twee jaar op het hoogste niveau koersen”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde heeft zijn toekomstplannen nog maar eens herhaald, hij stopt na 2021. De kopman van Movistar verlengde vorig jaar zijn contract tot eind 2021. “Daar blijft het bij”, zegt Valverde tegen AS. “Ik wil nog twee seizoenen op het hoogste niveau koersen en dan stoppen.”

Bij zijn contractverlenging vertelde de Spaanse kampioen ook al dat hij van plan was om volgend jaar te stoppen. “Als ik thuis ben, moet ik van het gezin genieten. Dan zal ik kijken wat ik ga doen”, zei hij destijds.

Inmiddels weet Valverde al wat hij wil gaan doen na zijn actieve loopbaan. “Om toe te treden tot de organisatie van Movistar als ik gestopt ben, daar kijk ik echt naar uit. Ik wil een bijdrage leveren aan deze grote familie, in welke positie dan ook”, aldus Valverde.

‘Ik mis een olympische medaille op mijn palmares’
Later dit seizoen viert de Murciaan zijn veertigste verjaardag, en als hij stopt is hij 41 jaar oud. “Mijn leeftijd speelt wel mee, maar uiteindelijk is het slechts een nummer. De wielerdroom die ik heb blijft gewoon. Ik moet wel realistisch zijn, want ik weet dat de tijd verstrijkt. Door mijn leeftijd en mijn vechtlust loop ik wat slijtage op. Maar als ik mij niet op mijn best voelde om mee te doen en te jagen op zeges, dan was ik al gestopt”, zegt hij.

Zijn grootste doel voor dit seizoen is duidelijk. “Ik mis nog een olympische medaille op mijn palmares”, aldus de Movistar-renner. “Ik heb etappes gewonnen en podiumplaatsen behaald in alle grote rondes, in klassiekers en op het WK. Een medaille zou de kers op de taart zijn tijdens mijn vijfde deelname aan de Spelen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Fred Postma 6 februari 2020 om 12:45

Valverde : coureur van de eeuw tot nu toe.

Rendo 6 februari 2020 om 13:03

@oilsmoke: leuk lijstje!

Mad 6 februari 2020 om 14:02

@oilsmoke: wat mij betreft zou het behalen van een olympische medaille prima aan dat lijstje “top achievements” mogen worden toegevoegd

hartstikkebedankt 6 februari 2020 om 13:14

Lombardije (en RvV) en een OS medaille zijn denk ik nog zijn grootste doelen

Fikret 6 februari 2020 om 13:53

Mijn favoriete opa in het peloton. Kan nog wel een paar goede top 10 klassementen rijden in de Tour en nog wel een keer het podium in de Vuelta.

Pascal De Kooning 6 februari 2020 om 14:13

Ik ben wel een fan van hem. Ondanks z’n doping-verleden vind ik hem een perfecte prof hoe die leeft voor z’n sport en overal nog mee doet voor de prijzen. Ik gun hem wel een Olympische medaille

Koers 6 februari 2020 om 15:58

Jammer van zijn dopingverleden, anders was dit voor mij toch een soort Federer

Fred Postma 7 februari 2020 om 00:10

Een kampioen heeft altijd een dopinggeurtje om zich heen. Vraag dat maar aan Eddy en ,Joop

Headlines

Materiaalzone

Populair