UCI verwelkomt nieuwe regels rond verbod op glucocorticoïden

woensdag 3 februari 2021 om 20:14
UCI verwelkomt nieuwe regels rond verbod op glucocorticoïden

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De UCI juicht de beslissing van het World Anti-Doping Agency WADA toe om ongeacht de manier van injecteren het gebruik van glucocorticoïden binnen wedstrijdverband te verbieden. De nieuwe regels worden vanaf 2022 van kracht.

Het gebruik van glucocorticoïden is binnen wedstrijdverband al verboden wanneer het middel wordt ingeslikt, in een ader of een spier wordt toegediend of via de anus wordt ingebracht. De beslissing van het WADA leidt nu tot een algeheel verbod op het injecteren van het middel, dat van kracht wordt op 1 januari 2022. De UCI vroeg het WADA al in 2017 om deze regels om het misbruik van het middel tegen te gaan.

“De beslissing om het verbod op glucocorticoïden in wedstrijdverband breder te trekken is een nieuwe stap voorwaarts in de bescherming van de gezondheid van sporters, vooral wielrenners”, liet UCI-voorzitter David Lappartient weten. “Na het verbod op tramadol in wedstrijdverband en de introductie van een protocol bij hersenschuddingen, is dit een nieuwe vooruitgang voor het welzijn van topsporters.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 3 februari 2021 om 21:20

Mag anaal inbrengen ook al niet meer tegenwoordig? Dan de lol er ook wel af zijn voor de meesten.

Limal 3 februari 2021 om 21:56

Slikken, anaal genot en injecteren in een ader of een spier waren sowieso al verboden, maar nu mag je het helemáál niet meer injecteren. Dus zélfs niet in je oogbal, je beenmerg of direct in je hersenen?! Veel gekker moet het niet worden. Gelukkig mogen we het nog roken, dampen en snuiven.

Turtlehead 3 februari 2021 om 22:53

Naalden mochten toch al niet, toch? Vreemd verbod.

Wat is dat voor troep trouwens, en wie gebruikte dat tot nu toe dan?

Romāns Vainšteins 3 februari 2021 om 23:28

Degenen die ketonen niet betalen kunnen en daardoor gedwongen zijn shit IN de reet te stoppen om mee te kunnen komen met de suikerbommen.

S. Morgenstern 3 februari 2021 om 23:37

Die succesvolle MPCC ploegen dus?

Romāns Vainšteins 4 februari 2021 om 07:01

MPCC, is dat net zoiets als YMCA?

S. Morgenstern 4 februari 2021 om 07:18

Ja, dat is ook een soort betaalbare herberg voor degenen die verontwaardigd over de ketonen racers op zoek zijn naar een plek om elkaars handje vast te houden. De deur staat er vast voor je open.

Derierre de la course 4 februari 2021 om 09:51

Volgens mij verbiedt deze regel dus het smeren, druppelen of snuiven van het spul?

Jean Dumas 4 februari 2021 om 11:12

Mag Red Bull nog?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair