‘UCI organiseert spoedvergadering over salarissen en gedwongen ontslagen’

dinsdag 7 april 2020 om 17:07
‘UCI organiseert spoedvergadering over salarissen en gedwongen ontslagen’

De internationale wielerbond UCI heeft vandaag een spoedvergadering georganiseerd om de financiële gevolgen van het coronavirus te bespreken, meldt AS. Zowel rennersvakbond CPA als de vereniging van profteams AIGCP zijn voor de videoconferentie uitgenodigd.

Een aantal ploegen heeft besloten te snijden in de salarissen van de renners en het ondersteund personeel. De renners dringen er bij de UCI op aan scherp te controleren of dit daadwerkelijk noodzakelijk en te rechtvaardigen is.

De ploegen, verenigd in de AIGCP, vragen de renners en de UCI om geen beroep te doen op de bankgaranties. Ieder WorldTour-team is verplicht een bedrag ter hoogte van drie maanden loon bij de UCI te parkeren. In uitzonderlijke situaties of als de ploeg failliet gaat, kunnen renners vanuit deze bankgarantie betaald worden.

Een ander punt op de agenda is de wedstrijdkalender. Het is de bedoeling om alle drie de grote rondes een nieuwe datum op de kalender te geven. Een lastige puzzel aangezien ook de grote klassiekers zoeken naar een nieuwe plek op de wedstrijdkalender.

Dit artikel delen:

9 Reacties

vincenzo 7 april 2020 om 17:20

Dit werd tijd!

0
EdEnd 7 april 2020 om 17:37

Ik zeg: opzouten met die grote rondes… er mogen er twee doorgaan en de rest van de tijd gaan we vullen met klassiekers. Wie zit er nou te wachten op zoveel rondes vlak na elkaar? Wat mij betreft heeft de Vuelta dan pech, want dan hebben beide organisatoren van grote rondes er in ieder geval 1 over en kunnen ze netjes overleven (als ze dat al niet konden trouwens).

Maar gezien alle voorwaarden aan het versoepelen van de maatregelen denk ik niet dat we nog heel veel gaan doen tenzij het zonder publiek gaat zijn. Maar goed dat is een heel andere discussie en een waar ik maar met mate aan mee kan doen want ik ben geen expert op dat gebied.

0
vincenzo 7 april 2020 om 21:33

Onlangs is de 1,5 meter maatschappij geboren. Die blijft wellicht nog heel 2020 bestaan.

0
La Primavera 7 april 2020 om 23:37

Over 9 maanden wordt de 1,5 meter generatie geboren.

0
ProfrondeZevenbergen 7 april 2020 om 19:46

De Vuelta pech? Dat is wellicht de enige die door kan gaan op de oorspronkelijke datum. Dat mag best mee worden gewogen.

0
harryjohan71 10 april 2020 om 17:43

Op basis van de laatste info is de kans klein dat de Vuelta doorgaat. Spanje denkt erover om in de zomer geen buitenlandse vakantiegangers toe te laten. Dan kunnen ze moeilijk de Vuelta laten doorgaan. Zolang er geen groen licht is in een land blijft het gissen hoe het programma eruit ziet.

0
Romāns Vainšteins 7 april 2020 om 21:38

Tour voorrang op al het andere. daarna de klassiekers.

0
$kedel 8 april 2020 om 00:06

Ik was toch echt al even aan het informeren over die bankgaranties.. Waar zijn deze anders voor bedoeld?

0
Polleke 8 april 2020 om 09:29

Ja precies…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone