UAE Tour start volgend jaar in Dubai, finish in Abu Dhabi

maandag 21 oktober 2019 om 14:46
UAE Tour start volgend jaar in Dubai, finish in Abu Dhabi

foto: Cor Vos

De UAE Tour, de enige WorldTour-wedstrijd in het Midden-Oosten, begint volgend jaar in Dubai en eindigt in Abu Dhabi. De rittenkoers zal komend jaar van 23 tot en met 29 februari gehouden. In zeven etappes zullen de renners de Verenigde Arabische Emiraten doorkruisen.

Het definitieve parcours van de wedstrijd zal in de komende maanden bekend worden gemaakt. Wel is al duidelijk dat de mannenwedstrijd zal vertrekken in Dubai. Een week later is Abu Dhabi strijdtoneel van de laatste etappe. Ook de andere emiraten zullen worden bezocht. Tevens is door de organisatie bekendgemaakt dat zowel sprinters als klimmers aan hun trekken zullen komen in de WorldTour-koers, zoals begin 2019 ook het geval was.

Eerder dit jaar werd de eerste editie van de UAE Tour gewonnen door Primož Roglič. De ronde was het resultaat van de samenvoeging van de Abu Dhabi Tour en de Dubai Tour. De Sloveen van Jumbo-Visma won het klassement na zeges in de openingsploegentijdrit en de koninginnenrit naar Jebel Jais.

Vrouwenwedstrijd
Nieuw volgend jaar is dat er ook een vrouwenkoers op het programma zal staan in de Verenigde Arabische Emiraten. Een vierdaagse etappewedstrijd van 17 tot en met 20 februari werd vandaag aangekondigd door Osama Ahmed Abdullah, preses van de nationale wielerbond. RCS Sport, de organisator van de mannenkoers, is naar verluidt niet actief betrokken bij de organisatie van de Dubai Women’s Tour. Aangezien de wedstrijd een 2.2-status heeft zullen de grootste vrouwenploegen niet aan de start staan.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Japsie 21 oktober 2019 om 15:18

Was het maar zover :)

Cyclinglife 22 oktober 2019 om 09:41

Dat ze een vrouwenkoers organiseren vindt ik top. Maar kan het ook niet helpen om te denken aan de regionale standaarden voor vrouwen. Gezichtsbedeking, kleding top op de enkels (nu moeten die enkels wel lukken met de sokken) maar tussen de broek en de sok zit toch een stuk bloot. Weet iemand hoe/of dit in de desbetreffende landen ook geldt? En zo ja, hoe garanderen ze dan dat dit met het vrouwenwielrennen geen probleem wordt voor de vrouwen. En dat er niemand daar te plaatse aanstoot aan neemt. interesse vraag, niet om een politieke, humanitaire of anderszins discussie te starten of te voeren.

Headlines

Materiaalzone

Populair