UAE-stagiair Kasper Andersen verkiest Hagens Berman Axeon boven WorldTour

woensdag 26 oktober 2022 om 18:52
UAE-stagiair Kasper Andersen verkiest Hagens Berman Axeon boven WorldTour

foto: Cor Vos (archief)

Kasper Andersen kiest ervoor om in 2023 nog een jaar als belofte uit te komen voor Hagens Berman Axeon. Dat heeft de 20-jarige Deen verteld aan Feltet.dk. Het afgelopen najaar was Andersen nog stagiair bij het WorldTeam van UAE Emirates, maar hij wil niet nu al prof worden.

Dit jaar debuteerde Andersen bij het Hagens Berman Axeon van manager Axel Merckx, nadat hij overkwam van ColoQuick. Hij werd beloond met een stagecontract bij UAE Emirates, maar kon niet rekenen op een profcontract bij de ploeg van kopman Tadej Pogačar. “Sinds deze zomer was mijn plan al om nog een jaar belofte te zijn bij Axeon, en dat plan is niet veranderd. We moeten kijken of ik volgend jaar resultaten kan behalen, waardoor ik in 2024 een WorldTour-contract kan krijgen”, vertelt hij.

De Europese juniorenkampioen van 2020 heeft een goed beeld van zijn weg naar het profpeloton. “Het is mijn wens om nog een jaar belofte te blijven. Ik heb een van mijn beste jaren ooit gehad hier. Ik heb nog veel te leren als belofte. Ik heb al even niet meer gewonnen en als ik nu prof word, ga ik ook niet winnen”, aldus Andersen. “Dus ik wil zeges en resultaten behalen voordat ik de stap maak. Ik heb het gevoel dat je verschillende fases moet doorlopen in je carrière. Ik wil een aantal dingen bereiden in de U23-categorie, voordat ik prof wil worden.”

“Sommige renners willen zo snel mogelijk naar de WorldTour, maar ik heb het gevoel dat ik moet bewijzen dat ik het in mij heb om WorldTour-renner te zijn. Als je met overtuigende resultaten de WorldTour in kan, voorkom je misschien dat je helemaal onderaan de hiërarchie begint”, stelt de Deen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

josi 26 oktober 2022 om 20:24

De titel suggereert dat hij kon tekenen bij een WT-ploeg, maar dat blijkt verder nergens uit het verhaal.

6
Verweggistan 26 oktober 2022 om 21:00

Viel mij ook al op.

0
Dikke Vrouw 26 oktober 2022 om 22:18

Precies dat

0
Zenon J. 26 oktober 2022 om 23:45

Jammer inderdaad..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone