UAE Emirates rekent op Kristoff en Trentin in Tour de La Provence

dinsdag 9 februari 2021 om 10:51
UAE Emirates rekent op Kristoff en Trentin in Tour de La Provence

Alexander Kristoff - foto: Cor Vos (archief)

Alexander Kristoff zal zijn eerste wedstrijdkilometers van 2021 afwerken in de Tour de La Provence. De sterke Noorse sprinter maakt deel uit van de selectie van UAE Emirates voor de Franse rittenkoers. Ook Matteo Trentin en Andrés Camilo Ardila zijn van de partij.

In de sprints kan UAE Emirates dus rekenen op Kristoff en Trentin. De Italiaan werd in aanloop naar de Tour de La Provence al zevende in de Grand Prix La Marseillaise. Kristoff kan in het zuiden van Frankrijk rekenen op zijn vertrouwde landgenoten en sprintaantrekkers Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen.

Andrés Camilo Ardila is wellicht in staat om een goed klassement te rijden, aangezien de renners een bergrit krijgen voorgeschoteld met finish aan skistation Chalet Reynard, gelegen op de flanken van de Mont Ventoux. De 21-jarige Colombiaan staat te boek als een van de grootste klimtalenten van zijn generatie, maar kende een geruisloos debuut bij de profs.

De selectie bestaat verder nog uit de aanvalslustige Valerio Conti en puncheur Alessandro Covi. De Tour de La Provence begint aankomende donderdag en eindigt na vier etappes op zondag.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-fr Tour de La Provence (11-14 februari)
flag-co Andrés Camilo Ardila
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Valerio Conti
flag-it Alessandro Covi
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Matteo Trentin


Voorbeschouwing: Tour de La Provence

Dit artikel delen:

11 Reacties

lander luypaert 9 februari 2021 om 11:01

Benieuwd hoe Ardila het gaat doen! Een jonge die verdomd hard bergop kan rijden. Covi in een vrijere rol in de punch ritten. Zijn vorm zit wel goed.

Melkzuur 9 februari 2021 om 11:25

Van Ardila gesproken, weet er iemand wat er met hem aan de hand was vorig jaar (zie pcs)? Na zijn enorme overmacht in de baby-Giro van 2019 verwacht je toch dat het een topper zal worden.

lander luypaert 9 februari 2021 om 11:33

Yes, hij begon aardig in de Ronde van Colombia. Dan kwam corona net op het moment dat hij als 20 jarige naar zijn goede vorm aan het werken was. Hij moest dus terug van begin af aan. Hij begon in Burgos waar hij met 2 ploegmaats in contact was gekomen met iemand die besmet was. Ze werden uit de wedstrijd gehaald. Daarna deed hij eendagswedstrijden voor hardheid op te doen en van ervaren renners te leren. Hij had moeite met de aanpassing naar Europa.

We horen vaak genoeg jonge renners die zich door het rare seizoen enorm goed hebben kunnen tonen. Jammer genoeg is het voor sommige jonge renners net heel lastig. Hij zou nu terug de wattages trappen van toen hij de Baby-Giro won. Ik verwacht dit jaar toch enkele stappen voorwaarts.

Melkzuur 9 februari 2021 om 12:46

Bedankt lander, wist ik niet. Ben benieuwd!

KimJungPoels 9 februari 2021 om 13:23

Heel benieuwd ook naar hem ja, na zijn mindere periode vorig jaar Augustus-September. Dit leek in 2019 toch een absoluut toptalent, en hopelijk gaat hij er nu met een gedegen voorbereiding ineens helemaal tussen staan.

Rawolf 9 februari 2021 om 12:07

Vooral benieuwd naar Covi, verwacht veel van hem.

Dikke Vrouw 9 februari 2021 om 12:34

Verwacht niet teveel. Die moet gewoon in de pas voor Trentin en Kristoff

lander luypaert 9 februari 2021 om 12:40

Mwa rit 1 en 2 heeft hij toch wel ritten die hem moeten liggen. Op de Mont Ventoux zal hij ook een vrije rol hebben.

Dikke Vrouw 9 februari 2021 om 12:56

Ik mag het hopen. Het is geen Lampre meer… Maar een team met duurbetaalde kopmannen

lander luypaert 9 februari 2021 om 13:03

Klopt! Maar ik denk wel dat we mogen zeggen dat de youngsters echt wel kansen krijg bij Uae he? Pogacar vorig jaar kreeg die kansen. Mcnulty in de Giro. Bjerg ook in de Giro. Covi kreeg ook kansen in de Brabantse pijl etc.

Rawolf 9 februari 2021 om 13:06

Voor Kristoff is dit parcours wel erg zwaar, etappe 4 kan hij misschien uitgespeelt worden. Etappe 1/2 Trentin en 1/2 + 3 Covi afhankelijk van het koersverloop.

Headlines

Materiaalzone

Populair