UAE Emirates met Philipsen en Kristoff naar het Openingsweekend
Jasper Philipsen - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 27 februari 2020 om 14:24

UAE Emirates met Philipsen en Kristoff naar het Openingsweekend

UAE Emirates rekent in het Openingsweekend op Alexander Kristoff en Jasper Philipsen. De Noor zal in beide wedstrijden worden uitgespeeld als speerpunt, terwijl de beloftevolle Belg als kopman zijn opwachting maakt in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De 32-jarige Kristoff is klaar voor de eerste voorjaarsklassiekers van het seizoen. De sterke sprinter verzamelde de voorbije weken al diverse ereplaatsen, zo eindigde hij als tweede in de Clásica de Almería. Kristoff stond de voorbije seizoenen niet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar is nu dus weer van de partij.

“Ik kijk echt uit naar de Omloop en Kuurne”, zo begint de renner zijn relaas. “Ik voel dat mijn conditie groeit na enkele wedstrijden in Spanje.” Kristoff krijgt zaterdag het gezelschap van de Deense tijdritspecialist Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, mede-Noor Vegard Stake Laengen, Marco Marcato en de Colombiaanse sprinter Juan Sebastían Molano.

Jasper Philipsen
Van de zeven renners die zaterdag Omloop Het Nieuwsblad betwisten, staan er zes één dag later eveneens aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. De ploegleiding voert één wijziging door: de beloftevolle Italiaan Covi wordt vervangen door Jasper Philipsen, die met zijn snelle sprint voor een goede klassering kan gaan.

“We trekken naar België met Alexander Kristoff als kopman voor Omloop Het Nieuwsblad, terwijl Jasper Philipsen de ploeg aanvoert in Kuurne-Brussel-Kuurne”, zo legt ploegleider Allan Peiper uit. “Beide renners hebben dit seizoen al laten zien in vorm te zijn. Ze zijn ook erg hongerig naar hun eerste zege in 2020.”

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (29 februari)
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-ch Tom Bohli
flag-it Alessandro Covi
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-co Juan Sebastián Molano

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (1 maart)
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-ch Tom Bohli
flag-be Jasper Philipsen
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-co Juan Sebastián Molano

 
5 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2020
Die Philipsen staat op doorbreken. Niet dit jaar dan wel volgend jaar met zijn 21 lentes
  27 februari 2020
  Op Sporza stond er paar dagen terug een Podcast van 50 minuten lang van Philipsen. Dit ging over zijn team, dit jaar, Toekomst etc... Daar zei hij dat hij na Kuurne Brussel Kuurne met Allan Peiper ging trainen aan zijn sprint. Zodanig dat al die top 5 klasseringen kunnen worden omgezet in overwinningen. Hij zou zijn contract ook met 2-3 jaar verlengen. Dit jaar wil hij zich focussen en kijken hoever hij kan geraken in de Klassiekers. Zeker het luisteren waard als je tijd hebt :)
27 februari 2020
Maar wie is sneller als het een spurt wordt in Kuurne: Philipsen, Kristoff of man in vorm Molano?
  27 februari 2020
  Philipsen, Kristoff kan hem als loods al niet bijhouden.
  27 februari 2020
  In kuurne denk ik ook nog Philipsen. Molano ligt er waarschijnlijk al af tegen dan. Maar in Gent-Wevelgem of de piste van Roubaix na 250km, zou ik toch nog voor Kristoff durven kiezen.

Reacties zijn gesloten.