UAE Emirates met meerdere troeven in Omloop Het Nieuwsblad
Fernando Gaviria maakt zaterdag zijn rentree - foto: Cor Vos
donderdag 24 februari 2022 om 16:39

UAE Emirates met meerdere troeven in Omloop Het Nieuwsblad

Fernando Gaviria zien we zaterdag weer terug in koers. De Colombiaan moest vanwege een coronabesmetting passen voor de UAE Tour, maar is inmiddels weer hersteld en kan dus zijn opwachting maken in Omloop Het Nieuwsblad. Zijn werkgever UAE Emirates rekent in de Vlaamse klassieker overigens op meerdere kleppers.

De 27-jarige Gaviria begon uitstekend aan het nieuwe seizoen, spurtte in de Tour of Oman naar twee ritzeges, maar testte bij thuiskomt – voor de derde keer in twee jaar tijd – positief op het coronavirus. De Colombiaanse sprinter moest vervolgens een tijdje in isolatie, maar had geen last van symptomen en blijkt nu alweer fit genoeg om deel te nemen aan Omloop Het Nieuwsblad. Gaviria is, mocht de wedstrijd uitdraaien op een sprint, een gevaarlijke klant voor de overwinning.

UAE Emirates trekt echter niet volledig de kaart van Gaviria. De sterrenformatie rekent in de finale van de Omloop ook op Matteo Trentin, Alessandro Covi en in mindere mate Ryan Gibbons en Juan Sebastián Molano. Trentin is al jaren een vaste waarde in de voorjaarsklassiekers en de ervaren Italiaan verzamelde ook al de nodige ereplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd hij bijvoorbeeld achtste in de koers, in 2020 zelfs vierde.

Verder is het ook uitkijken naar man-in-vorm Covi. De 23-jarige Italiaan, die over een bijzondere goede punch beschikt, was in aanloop naar het Vlaamse Openingsweekend al de beste in de Vuelta a Murcia. Daarnaast won hij een etappe in de Ruta del Sol. De Noorse luxehelper Vegard Stake Laengen en de Portugese hardrijder Rui Oliveira vervolledigen de selectie.

 
5 Reacties
Sorteer op:
24 februari 2022
Verwacht het meest van de Italianen.
24 februari 2022
Trentin, Covi en Oliveira (waarbij ik denk dat de laatste 2 een verrassing gaan zijn) zullen mee kunnen gaan bij een schifting. Gaviria die ook goed lijkt te klimmen. Kan gevaarlijk zijn bij een sprint. Die de hulp zal krijgen van Molano, Laengen en Gibbons
24 februari 2022
Gaviria en Trentin ook de mannen voor Kuurne lijkt me, hoop voor Matteo dat hij weer eens een prijs pakt.
24 februari 2022
Zou me verbazen als Covi hier een platte prijs rijdt. Is toch meer een berg- en heuvelrenner. Gaviria en Trentin maken de meeste kans.
    24 februari 2022
    Wel nee, Covi heeft heel veel potentieel in de Vlaamse klassiekers. Zelf is hij fan van kasseien. in 2020 net 22 geworden werd in de binckbank tour 19e in de rit op de Muur. Werd 19e en kwam samen met Pedersen binnen op 1:19 van MVDP Dat zelfde jaar 9e in de Brabantse peil waar Alaphilipe won. even kijkend naar zijn jaren als belofte en junior. 2016: RVV junioren 4e 2019: RVV beloften 12e

Reacties zijn gesloten.