UAE Emirates met Hirschi en McNulty naar Ronde van Catalonië

zondag 21 maart 2021 om 09:32
UAE Emirates met Hirschi en McNulty naar Ronde van Catalonië

Marc Hirschi - foto: UAE Team Emirates / Fizza

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar Marc Hirschi zal maandag voor het eerst in actie komen namens UAE Emirates. De Zwitserse aanwinst maakt deel uit van de selectie voor de Ronde van Catalonië.

Het wordt voor Hirschi zijn eerste optreden in het tenue van UAE Emirates sinds zijn geruchtmakende transfer van Team DSM naar de ploeg van Mauro Gianetti en Matxin Joxean Fernández. Eerst was er sprake van dat Hirschi zijn debuut zou maken in de UAE Tour, maar volgens de Aargauer Zeitung kende de Zwitser een moeizame aanloop naar het seizoen omdat hij een kies heeft laten trekken en nog worstelde met zijn materiaal.

De Zwitserse allrounder is na een moeizame aanloop echter klaar om zijn eerste wedstrijdkilometers van 2021 af te werken. Zijn nieuwe werkgever UAE Emirates heeft echter meerdere ijzers in het vuur, met ook nog McNulty en de Spanjaard David De la Cruz. De beloftevolle Amerikaan kwam vrij recent nog ongelukkig ten val in Parijs-Nice en zal dus uit zijn op sportieve revanche. Ook De la Cruz is een optie voor het algemeen klassement.

UAE Emirates rekent verder op de jonge Colombiaanse klimmer Andrés Camilo Ardila, Joe Dombrowski, ervaren rot Rui Costa en de uit Colombia afkomstige sprinter Juan Sebastián Molano. “We starten met een mix van talentvolle renners en ervaren gasten. Er zit ontzettend veel kwaliteit in de ploeg. We gaan voor een goed klassement, maar willen tegelijkertijd ook meestrijden voor ritzeges”, zo schetst teammanager Joxean Fernández daags voor de start.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor Ronde van Catalonië 2021 (22-28 maart)
flag-co Andrés Camilo Ardila
flag-pt Rui Costa
flag-es David De la Cruz
flag-us Joe Dombrowski
flag-ch Marc Hirschi
flag-us Brandon McNulty
flag-co Juan Sebastián Molano

Dit artikel delen:

7 Reacties

Magician 21 maart 2021 om 10:39

Ze sturen een soort B-ploeg en nog kunnen ze in zo’n beetje elke etappe meedoen om de knikkers. Indrukwekkend.

Hirschi heeft met Catalonië en Baskenland wel twee erg zware wedstrijden om warm te rijden en in vorm te geraken voor de heuvelklassiekers. Benieuwd hoe dat uitpakt.

lander luypaert 21 maart 2021 om 10:44

Qua steile muurtjes en bergen is er natuurlijk niets beter dan Spanje voor je vor te bereiden he.

lander luypaert 21 maart 2021 om 10:42

Leuke selectie met 3 youngsters!

Mcnulty zal een zeer goede ITT rijden. Benieuwd naar Ardila in de bergritten. Molano op papier 1 van de snelste renners die morgen en woensdag denk ik kan kunnen maken.

Bazzz 21 maart 2021 om 11:40

Hirschi kan weer uit de lewte komen, toch een vreemde situatie en zeer discutabel.

Ben benieuwd welke berichtgeving er in de toekomst nog een keer volgt op het afgelopen half jaar omtrent hem

Dikke vrouw 21 maart 2021 om 11:51

Wordt tijd dat ze wat presteren. Enkel pogacar lijkt op (top)niveau

KimJungPoels 21 maart 2021 om 11:55

Ben benieuwd of Ardila er al wat door kan komen. Was zo waanzinnig goed in de Girou23 in 2019 maar vorig jaar een heel moeilijk jaar gehad en dit jaar begon hij ook niet echt indrukwekkend. Wel een aantal etappes die hem erg goed moeten liggen.

Ook zeer benieuwd of Mcnulty de lange klimmen hier goed aan gaat kunnen. Lijkt vooralsnog wel zijn zwakke punt, en dit is dus een zeer goede test voor hem.

Chippen 21 maart 2021 om 14:08

apart team. 6 multi-inzetbare alleskunners en molano, een sprinter van de 6e rij

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair