UAE Emirates laat Jan Christen (18) rijpen bij Hagens Berman Axeon

vrijdag 23 december 2022 om 08:46
UAE Emirates laat Jan Christen (18) rijpen bij Hagens Berman Axeon

foto: Cor Vos

Jan Christen tekende dit jaar een contract van 2023 tot en met 2027 bij UAE Emirates, maar het Zwitserse toptalent zal niet meteen toetreden tot de structuur van de ploeg. De 18-jarige Christen komt volgend seizoen namelijk uit bij Hagens Berman Axeon, de Amerikaanse opleidingsploeg van Axel Merckx.

Christen stond onder contract bij Pogi Team, een jongerenteam opgericht door Tadej Pogačar, en veroverde in januari 2022 de wereldtitel veldrijden bij de junioren. Daarop besloot UAE Emirates de Zwitser aan te trekken, maar niet direct bij het WorldTeam. Het plan was om Christen te laten ‘ontwikkelen binnen de structuur van de ploeg’. Daar stapt UAE Emirates nu toch vanaf.

“Voor mij is Hagens Berman Axeon de beste plek om mij te ontwikkelen en ervaring op te doen die ik nodig ga hebben in de toekomst”, vertelt Christen. “Ik kan alle type koersen winnen, of het op het vlakke is, met heuvels of in de bergen. Ik houd van zware koersen waarin ik aanvallend kan rijden. Ik zoek graag mijn limiet op en wil andere renners graag pijn doen, vooral op steile klimmen.”

De alleskunner – die ook op de baan, als tijdrijder en mountainbiker uit de voeten kan – weet dat zijn toekomst in de WorldTour ligt. “Ik wil mij perfect voorbereiden voor die stap naar UAE Emirates na de Ronde van de Toekomst”, geeft de Zwitser aan. “Mijn hoofddoelen voor volgend seizoen zijn de voorjaarsklassiekers en daarna wil ik in topvorm naar de Giro U23 en de Tour de l’Avenir.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

the_tank 23 december 2022 om 09:18

Wielrennen begint steeds meer op voetbal te lijken.

1
Marik 23 december 2022 om 09:43

Wat dat betreft wacht ik nog steeds op de eerste schwalbe in het wielrennen.
“Lampaert fietst dichtbij Bernal en die grijpt opeens schreeuwend naar zijn schouder. Een gele kaart voor Lampaert, maar gelukkig is daar de VAR.”

1
Maillot à Pois 23 december 2022 om 09:28

“De 18-jarige Christen komt volgend seizoen namelijk uit bij Hagens Berman Axeon, de de Amerikaanse opleidingsploeg van Axel Merckx.”
Althans een deel van het seizoen. Na de Tour de l’Avenir zou hij de overstap naar UAE maken. Uit het persbericht:
“I want to prepare perfectly to take the step into the World Tour (with UAE Team Emirates) after the Tour de L’Avenir,” he said.

0
Mr. Tornado 23 december 2022 om 09:49

Misschien rijdt hij het tweede deel van het seizoen als stagair.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone