Tweede zege voor Scarponi in de Giro d’Italia

donderdag 28 mei 2009 om 17:08

Michele Scarponi heeft vandaag zijn tweede etappezege behaald in de Giro d’Italia. De Italiaan was in de achttiende etappe de Colombiaan Felix Cardenas en de Amerikaan Danny Pate te snel af. De roze trui van Denis Menchov kwam niet in gevaar en de Rus heeft nu nog altijd 26 seconden voorsprong op Danilo di Luca.

Scarponi maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep van meer dan twintig man die na 50 kilometer ontstond. Ze kregen vooraan niet te veel ruimte van het peloton, omdat er met Popovych, Seeldraeyer en Masciarelli toch een aantal redelijke klimmers bij zaten.

Op een vijftiental kilometers van de streep spatte de kopgroep uit elkaar en ontstond er een kopgroep met Felix Cardenas, Danny Pate, Jason McCartney, Lars Bak, Michele Scarponi en Dries Devenyns. Zij slaagden er in om weg te rijden bij hun medevluchters en konden gaan uitmaken wie er ging winnen.

In de laatste vijf kilometers was er een spervuur aan demarrages maar niemand kwam weg. Dries Devenyns sprong weg uit de kopgroep op vijfhonderd meter van de streep, hij had een gaatje maar hij viel op tweehonderd meter van de streep helemaal stil. Michele Scarponi demonstreerde zijn klasse door de rest in de sprint te verslaan.

Etappe 18, Sulmona – Benevento (182 km)
1. Michele Scarponi (Diquigiovanni)
2. Felix Cardenas (Barloworld)
3. Danny Pate (Garmin)
4. Lars Ytting Bak (Saxo Bank)
5. Dmitry Grabovsky (ISD)
6. Dries Devenyns (Quick-Step)
7. Jason McCartney (Saxo Bank)
8. Giovanni Visconti (ISD)

Laatste kilometers

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone