Twee op rij voor Sam Bennett in Ronde van Turkije

woensdag 17 april 2019 om 13:49
Twee op rij voor Sam Bennett in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Sam Bennett blijft maar winnen in de Ronde van Turkije! De Ier van BORA-hansgrohe wist op indrukwekkende wijze naar de ritzege te snellen. Hij versloeg na een lastige finale zijn ploeggenoot Felix Großschartner en Jhonatan Restrepo.

Sam Bennett en Fabio Jakobsen streden gisteren voor de eerste ritzege in de Ronde van Turkije. Het was de Ierse sprinter die als winnaar uit de bus kwam. De renner van BORA-hansgrohe mocht dan ook als leider beginnen aan de tweede etappe naar Eceabat. Het venijn zat hem in de staart, aangezien de laatste kilometers flink bergop liepen.

Net als gisteren kleurde de kopgroep internationaal. Sport Vlaanderen-Baloise-renner Thimo Wellens kreeg het gezelschap van Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Liam Bertazzo, Emerson Oronte, Ricardo Mestre en Halil Dogan. Deze zeven koplopers kregen meer dan vier minuten cadeau, maar het peloton had de situatie onder controle.

Favoriet Ewan valt, maar kan weg vervolgen 
De etappe kabbelde wat voort, tot de koers werd opgeschrikt door een valpartij van Caleb Ewan. De Australische sprinter – misschien wel dé topfavoriet voor de dagzege – leek zelfs even de strijd te moeten staken. De renner van Lotto Soudal stapte uiteindelijk weer op de fiets, al was zijn pols wel stevig ingepakt.

Ewan wist niet veel later weer aan te sluiten bij het peloton, dat nog ruim vijftig kilometer moest afleggen. De voorsprong van de koplopers was inmiddels geslonken naar twee minuten. Op 25 kilometer van de finish was hun liedje uitgezongen. We gingen met een compact peloton de finale in!

Caleb Ewan kende een moeilijke dag – foto: Cor Vos

Sprinters haken af in lastige slotfase 
De nervositeit steeg, aangezien het tempo flink werd opgevoerd. Verschillende teams probeerden hun kopman uit het gedrang te houden. Zo ontpopte Mark Cavendish zich tot meesterknecht. De Brit moest in de laatste oplopende kilometers echter passen. Net als Fabio Jakobsen en Álvardo Hodeg. De finish bleek te zwaar voor veel sprinters.

Vooraan voelde Remco Evenepoel zijn benen niet. De piepjonge Belg versnelde enkele keren, maar het toptalent van Deceuninck-Quick-Step wist geen gaatje te slaan. Dit in tegenstelling tot Lukas Pöstlberger. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe leek stand te houden, maar hij werd op indrukwekkende wijze gepasseerd door zijn ploeggenoot Bennett.

Twee op twee voor Bennett! 
De Ier stormde naar een twee op twee in de Ronde van Turkije. Felix Großschartner wist het feestje van BORA-hansgrohe compleet te maken door als tweede te finishen, voor de Colombiaan Jhonatan Restrepo. Bennett blijft uiteraard ook in het bezit van de leiderstrui.

Sam Bennett werd opnieuw gehuldigd als ritwinnaar – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

24 Reacties

Mr10B 17 april 2019 om 13:51

Wat een sterke vent (in natuurlijk een B-veld), zo jammer dat hij de 3de keuze is bij Bora

0
ChefSpijker 17 april 2019 om 13:52

De Tour of Bora. Die gaan hier 5x winnen met Bennett en 1x met Grossschartner die dan ook het AK meepakt.

0
Sagan=hulk 17 april 2019 om 13:58

Meesterlijk van Bennett. Dit was echt geen makkelijke finish, als je ziet hoe rap Jakobsen en Hodeg eraf moeten. Als je ziet welke punch hij dan nog over heeft, dat getuigt van pure klasse. Laat hem dit jaar nog maar lekker ritjes meepakken en zegekoning van het peloton worden, maar volgend jaar zie ik hem toch graag eens in Vlaanderen aan het werk. Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij naast Milaan – San-Remo ook in de Ronde Van Vlaanderen moet kunnen meedoen voor de prijzen. Lekkere 6 bonificatieseconden voor Grossschartner trouwens, moet zaterdag gewoon in het wiel van Evenepoel kunnen blijven en het eindklassement zal binnen zijn.

0
ChefSpijker 17 april 2019 om 14:16

Laat het hem eerst maar eens in eendagskoersen als Frankfurt en Plouay laten zien. Voorlopig is het toch vooral een rittenkaper in rondjes. Heeft de laatste jaren enkel Bourges en Köln gewonnen als eendagswerk en dat zijn wel echt C-koersjes.

0
KimJungPoels 17 april 2019 om 14:23

Is ook nog nooit zo goed geweest als nu. Hoort bij de beste 3 sprinters op dit moment.

0
ChefSpijker 17 april 2019 om 14:28

Mwoah vorig jaar in de Giro was ie toch ook al gearriveerd? Maar liet toen qua eendagswerk daarna ook maar bijzonder weinig zien. Heeft misschien dit jaar nog weer een stapje gezet, maar om hem nu al naar voren te schuiven voor koersen als Vlaanderen gaat me ff iets te ver.

0
KimJungPoels 17 april 2019 om 14:52

Oh eens, Vlaanderen zelf moet ie helemaal geen ambitie voor hebben.

Panne, Wevelgem dat soort koersen hooguit, maar het zwaardere gedeelte kan ie zeker niet.

Moet wel gewoon weg bij deze ploeg. Lekker naar Dimension Data gaan ofzo, al zakken renners daar wel vrij fors qua niveau haha.

0
ChefSpijker 17 april 2019 om 15:13

Ja Dimension Data lijkt niet de meest ideale ploeg. Misschien een team als EF. Weinig sprintconcurrentie in de ploeg daar. Modolo, maar ja da’s ook slechts middelmaat. Of naar Katusha als vervanger van Kittel. Er zijn in elk geval best wel wat opties in de WorldTour.

0
Piti18 17 april 2019 om 14:00

Domme actie van Evenepoel. Nu onnodig 9 seconden verloren.

0
Hollow Knight 17 april 2019 om 14:02

Hij is nog jong. Dit is een goed leerproces voor hem. Met zijn vorm zit het alleszins goed.

0
martini151 17 april 2019 om 14:15

Als hij sterk genoeg was geweest, had hij een gaatje kunnen slaan. Hij is nog net te jong, maar gaat er wel komen uiteindelijk!

0
katerkop 17 april 2019 om 15:21

Hij is ook simpelweg nog niet sterk genoeg. Hij kon geen enkel gaatje slaan en er bleef nog een enorme groep in zijn wiel

0
mamaffia 17 april 2019 om 14:11

B-veld of niet: Deze jongen zal er maling aan hebben, want WT-zege. Het is voor hem echter wel te hopen dat hij wat meer kansen gaat krijgen in de grote rondes en de sprintklassiekers. Waarom zou Bora hem niet als sprintkopman naar de Toue sturen? Obv zijn huidige prestaties verdient hij het zeer zeker.

0
Hollow Knight 17 april 2019 om 14:13

Omdat Sagan een veel betere renner is als Sam Bennett.

0
Mr10B 17 april 2019 om 14:22

Of hij beter is valt mi nog wel over te discussiëren (ik denk dat Bennett momenteel iig sneller is). Wel heeft Sagan natuurlijk véél meer commerciële waarde dus die zal altijd naar de Tour gaan als kopman.

0
katerkop 17 april 2019 om 15:22

Bovendien is Sagan een zekerheidje voor de groene trui

0
Grobbel 17 april 2019 om 14:26

Opvallend: Raul Alarcón kwam maar een paar seconden voor Jakobsen over de streep, op 3:39. Die lijkt me toch wel kansloos voor het eindklassement.

0
koos verrek 17 april 2019 om 14:37

Is dit WT??

0
LaurentJalabert 17 april 2019 om 14:45

Wat krijgen ze te eten bij Bora de laatste tijd. Iedereen ontwikkelt zich stormachtig opeens (behalve Sagan).

0
Grobbel 17 april 2019 om 15:00

Bennett rijdt al drie jaar op rij iedereen aan gort in Turkije; lijkt er ook echt een doel van te maken.

0
Brabander 17 april 2019 om 16:07

Bietje een onderschatte renner, die Sam Bennett. Razendsnel en kan ook nog eens een zwaardere finale aan. In de afgelopen Giro ontbolsterd. Een echt klassiek renner zie ik niet in hem, maar hij zou mijns inziens best eens de grote uitdager van Sagan voor de groene trui in de Tour kunnen worden. Probleem is dan wel dat ze beide in dezelfde ploeg rijden natuurlijk. EF zou inderdaad perfect voor hem zijn denk. Modolo is geen concurrentie voor hem.

0
Covadonga 17 april 2019 om 16:50

“Dit in tegenstelling tot Lukas Pöstlberger. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe leek stand te houden, maar hij werd op indrukwekkende wijze gepasseerd door zijn ploeggenoot Bennett.”

En nog 13 anderen?

0
Brabander 17 april 2019 om 17:05

Ze zullen Großschartner bedoelen

0
Mr10B 17 april 2019 om 18:25

Nee ze bedoelen echt Postlberger. Die leek ontsnapt, maar liet de laatste 100 meter lopen toen Bennett eroverheen kwam.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone