Twee maanden na ongeval fietst Egan Bernal weer op de weg

maandag 28 maart 2022 om 09:18
Twee maanden na ongeval fietst Egan Bernal weer op de weg

foto: Cor Vos

Egan Bernal fietst twee maanden na zijn zware ongeval weer buiten. Op social media deelde hij foto’s waarop te zien is dat hij in de buurt van de Colombiaanse hoofdstad Bogota een tocht op zijn racefiets aan het maken is.

“De gelukkigste dag van mijn leven”, schreef de winnaar van de Tour de France van 2019 en de Giro d’Italia van 2021 in een bericht bij de foto’s. “Na twee maanden en twintig gebroken botten ben ik hier, en ik kijk uit naar meer. Tot ziens op de weg!”

Bernal botste op 24 januari tegen een stilstaande bus en raakte daarbij zwaargewond. Sindsdien onderging hij diverse operaties, maar langzaam maar zeker gaat het steeds beter. Na drie weken maakte hij alweer zijn eerste fietsbewegingen op een hometrainer.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gaius Tranquillus 28 maart 2022 om 10:24

Goed nieuws!

Tandje erbij 28 maart 2022 om 12:17

Let naar op, ik denk dat hij de Tour wil halen, dat zou fantastisch zijn! Ongeacht het resultaat in het eindklassement.

Turtlehead 28 maart 2022 om 14:15

Ik vind het opvallend en mooi nieuws, maar laten we wel realistisch blijven… De Vuelta zou al optimistisch zijn wat mij betreft.

lo squalo dello Stretto 28 maart 2022 om 14:17

Ongelofelijk herstel! Hoop dat hij ook op een normale manier kan fietsen in de zin van bochten nemen, reactiesnelheid, ed.? Want dan valt het al bij al nog goed mee en zal hij vrij snel zijn rentree kunnen maken, waar ik 2 maanden terug geen cent voor gaf.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone