Trek-Segafredo verwelkomt met Giulio Ciccone nieuwe klimmer

Trek-Segafredo verwelkomt met Giulio Ciccone nieuwe klimmer

foto: Sirotti

dinsdag 18 september 2018 om 17:00

Giulio Ciccone koerst de komende twee seizoenen in het tenue van Trek-Segafredo. De 23-jarige Italiaanse klimmer komt over van Bardiani-CSF, waar hij sinds zijn profdebuut in 2016 voor reed. Bij zijn nieuwe werkgever zal hij onder meer klassementskopman Richie Porte moeten bijstaan.

Ciccone stapte aan het einde van 2015 met goede adelbrieven over naar de profs. Zo eindigde hij dat jaar als zesde in de Tour de l’Avenir, en werd hij tweede in de belofteversie van de Ronde van Lombardije. In zijn debuutseizoen wist hij al indruk te maken, met als uitschieter een ritzege in de Giro d’Italia.

In de daaropvolgende seizoenen liet hij bij momenten zijn klasse zien. Zo won hij in 2017 een etappe in de Tour of Utah, terwijl hij dit jaar wist te zegevieren in de Giro dell’Appennino. Hij werd dit najaar ook nog tweede in de gloednieuwe Adriatica Ionica Race.

Trek-Segafredo bouwt verder aan klimploeg 
Trek-Segafredo wist eerder al klassementsrenner Richie Porte aan te trekken, terwijl ook de transfer van het Colombiaanse toptalent Iván Ramiro Sosa in kannen en kruiken leek. Gisteren werd echter bekend dat Sky nog altijd interesse heeft in Sosa, die naar verluidt wel oren heeft naar een overstap naar de Britse sterrenformatie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

KimJungPoels 18 september 2018 om 17:03

Of blijkt ie over een maandje toch naar Sky te gaan?

Wel een prachtige coureur dit, hoop dat ie een succes zal worden daar. Al komt ie met Porte, Mollema En eventueel Sosa wel mannen tegen waar hij voor zal moeten werken.

0
04398 18 september 2018 om 17:24

Als Sosa slim is gaat hij naar Trek en niet naar Sky. Als hij tenminste ambitie heeft om wedstrijden te gaan winnen, in plaats van op koprijden en als bedankje de kleine wedstrijdjes mag proberen te winnen.

0
west 18 september 2018 om 22:57

Giulio "A poor man's Sosa" Ciccone

0
Chaba 19 september 2018 om 08:53

En toch worden er door Trek wel even mooi een paar goede renners opgepikt die bergop gaan waarbij ik de speculatie of Sosa toch naar Sky gaat even in het midden laat liggen.

0
Fassa Bortolo 19 september 2018 om 09:01

Een tweede Pantano?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone