‘Trek-Segafredo wil Degenkolb als opvolger Cancellara’

dinsdag 12 april 2016 om 09:43
‘Trek-Segafredo wil Degenkolb als opvolger Cancellara’

Foto: Sirotti

Giant-Alpecin moet vrezen dat het John Degenkolb na dit seizoen kwijtraakt aan Trek-Segafredo. Die ploeg ziet in de 27-jarige Duitser de ideale opvolger van Fabian Cancellara, die aan het eind van het seizoen zijn loopbaan beëindigt. Er zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Degenkolb en de ploeg van Bauke Mollema, meldt De Telegraaf.

Door het veelbesproken ongeval op een trainingskamp in Spanje kwam Degenkolb dit seizoen nog niet in actie. Giant-Alpecin maakt er geen geheim van de oud-winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix juist graag te willen behouden.

Etixx-Quick-Step in poleposition voor Sagan?
Een andere renner over wiens toekomst veel wordt gespeculeerd, is Peter Sagan. Volgens De Telegraaf is Etixx-Quick-Step de belangrijkste gegadigde om de Slowaak na dit seizoen in te lijven. Volgende maand tijdens de Tour of California zou fietsenfabrikant Specialized hopen om de komst van de wereldkampioen aan te kunnen kondigen.

Ook Het Nieuwsblad meldt dat Etixx-Quick-Step in poleposition ligt, maar wijst er wel op dat de Slowaak nog vastligt bij zijn huidige ploeg Tinkoff. Mocht ploegmanager Stefano Feltrin voor het einde van de Giro d’Italia een nieuwe geldschieter voor het team weten te vinden, dan wordt Sagan gewoon aan zijn doorlopende contract gehouden. Naast Etixx-Quick-Step hebben naar verluidt ook Astana, BMC en het nieuwe wielerproject uit Bahrein belangstelling voor de 26-jarige renner. Trek-Segafredo zou inmiddels zijn afgehaakt.

Dit artikel delen:

65 Reacties

Gonzalez_de_Galdeano 12 april 2016 om 09:47

Trek, met Stuyven, Theuns, Devolder en evt Vanmarcke en Degenkolb. Niet misselijk hoor.

Melkzuur 12 april 2016 om 09:48

Vandaar dat Patrick Lefevere er niet rouwig zal om zijn dat Tom Boonen stopt op het einde van het seizoen? En wat dan met Stybar, moet die dan ook weg?

Contador 12 april 2016 om 09:52

Wat zou een goede reden voor Degenkolb zijn om naar Trek te gaan?
Volgens mij heeft hij niks om te klagen bij Giant de hele ploeg staat tot zijn beschikking.

Sagan zou inderdaad een goede zijn voor Etixx mocht de ploeg (Tinkoff) geen sponsor kunnen vinden

Elkipolero 12 april 2016 om 09:52

En op wie zet Giant dan in bij de voorjaarsklassiekers volgend seizoen. Sinkeldam?

mus van de maasstad 12 april 2016 om 09:54

Degenkolb naar trek. Dan zal Boom wel naar gaint gaan (verwacht ik eigenlijk sowieso). Kan die samen met Lars zich uitleven in het veld om vervolgens op de weg het voorjaar te rijden.

Wheely 12 april 2016 om 09:54

Degenkolb is een van mijn favoriete renners maar om hem als opvolger van Cancellara te bestempelen is echt te veel eer. Heel ander soort renner.

xistnc 12 april 2016 om 09:54

Ah, dan gaat de stoelendans er toch iets anders uitzien. Sagan naar Etixx, Degenkolb naar Trek, dan groeit de waterkans dat TLJ haar keienkopman kan behouden.

Arema Pro Cycling Team 12 april 2016 om 10:00

Degenkolb verlengt gewoon bij Giant..

Wheely 12 april 2016 om 10:03

Boom moet gewoon naar Trek, hebben ze ook een goede crosser om de fiets van Nys over te nemen.

Thailand 12 april 2016 om 10:06

@ Wheely, ze hebben inderdaad verschillende kwaliteiten, dat klopt. Maar als je beide erelijsten vergelijkt (de huidige van degenkolb en die van Cancellara op 27e jarige leeftijd zit daar niet zoveel verschil tussen. Een opvolger van het vergelijkbare type is niet voorhanden, Degenkolb is wat mij betreft wel een logische keuze.

Hakkie2 12 april 2016 om 10:08

Dan zou Giant wel redelijk instorten en moeten gaan nadenken wat ze willen. Volledig op Dumoulin gaan leunen terwijl die nog nooit een grote ronde is gestart met de druk van een klassementsrenner zou een hele grote gok zijn. En dan is er nog Barguil, maar ook die moet zich nog meer bewijzen. Maar hoe vervang je Degenkolb?

Ik kan maar 2 vergelijkbare renners verzinnen: Kristoff en Demare. Beide onhaalbaar, denk ik. Maar Giant heeft bij vertrek van Degenkolb wel een nieuwe klassiekerrenner en misschien een nieuwe sprintkopman nodig. Of zou S.K. Andersen of Arndt die stap kunnen maken?

Timocycling 12 april 2016 om 10:08

Degenkolb is een geweldige opvolger. Hij kan met goede ondersteuning heel ver komen in de klassiekers. Kan heuvels en kasseien prima verteren en heeft samen met Kristoff een meer dan goede sprint over aan het einde om de wedstrijd in het slot te gooien. Prima versterking natuurlijk voor Trek, zou wel heeeel zonde zijn voor Giant.

Vergroot aan de andere kant de kans dat LTJ Vanmarcke behoudt als Dege naar Trek gaat en Sagan naar Etixx…

Plaggie 12 april 2016 om 10:09

Is wel te hopen dat Degenkolb blijft, want zonder Duits boegbeeld verlaat de sponser gauw haar interesse vrees ik.

Javier 12 april 2016 om 10:11

Als Degenkolb echt naar Trek gaat zou dat wel een aderlating zijn voor Giant zeg… Kittel lozen om vol in te zetten op de zwaardere wedstrijden en dan dit. Ik kan me haast niet indenken dat John deze stap zou maken.

Sagan naar Etixx? Zullen Stybar, Terpstra en Alaphilippe leuk gaan vinden. Niet dus. Hij zou wel een zeer sterk team tot zijn beschikking krijgen. Ik vind Sagan wel een mooie voor Astana, daar kan hij echt de enige kopman worden in zijn koersen.

MathijsMollema 12 april 2016 om 10:13

Sagan naar Etixx, ideale ploeg voor hem voor in het voorjaar. Maar als je verder denkt dan zit je ook met dilemma’s. Sagan wil natuurlijk ook de Tour rijden en voor groen gaan, maar wat doe je dan met Kittel en Gaviria?

Romāns Vainšteins 12 april 2016 om 10:15

Er zit een enorm verschil tussen namelijk dat je met kopman Degenkolb de boel dicht moet houden en dus op een hele andere manier koerst. Ik zou dan eerder Vanmarcke willen hebben en daarnaast op ‘coming man’ Stuyven inzetten, koerst véél leuker toch ? Giant leek niet veel soeps op de keien maar met ‘der Schnörr’ erbij kunnen ze echt tot boven hun theewater voor’m, geen reden om te verkassen op sportief gebied dus.

Ook Sagan naar Etixx lijkt me totaal nodeloos met de renners die ze daar al hebben, waarom? Beter dat Tinkoff nog even lief wordt aangekeken door Alberto & Peter …

El Salvador 12 april 2016 om 10:15

Onzin verhaal in de Telegraaf over Peter Sagan. Etixx kan die 4 miljoen salaris nooit betalen! Ook als Tom Boonen stopt niet. Sagan hoort niet bij Etixx moet hij de spurt dan aantrekken voor Kittel !

Javier 12 april 2016 om 10:17

Hahaha inderdaad Kittel is juist vertrokken mede vanwege Degenkolb en Dumoulin. Zou bizar zijn als Sagan daar nu ineens bijkomt.

SoloSlim 12 april 2016 om 10:19

Er zullen wel heel wat verschuivingen plaatsvinden.. maar welke precies, dat is koffiedik kijken..

ah-ja 12 april 2016 om 10:20

Sagan is Lefevre’s natste droom. Zou wel zonde zijn.

Hakkie2 12 april 2016 om 10:23

@El Salvador: Specialised zou het grootste deel van het salaris van Sagan over gaan nemen. Die betalen nu ook al een fors bedrag aan Tinkoff en daar kunnen ze dan natuurlijk mee stoppen.

Blijf je wel met Gaviria, Kittel en wat te doen in Milaan-San Remo en voor de groene trui zitten.

Bram93 12 april 2016 om 10:23

Van mij mag Degenkolb naar trek gaan als Vanmarcke blijft bij TLJ :)

Team Spaak 12 april 2016 om 10:30

Zo de Telegraaf is wel bezig zeg. Alles wat ze de wereld in brengen wordt vervolgens door betreffende personen/ploegen ontkend…

Kan me overigens niet voorstellen dat Degenkolb weggaat. Heeft een complete ploeg tot z’n beschikking in elke koers waar hij start en ook maar een klein beetje kans heeft om te winnen… Zelfde geldt overigens voor Van Marcke. Voor beide zie ik salaris als enige reden tot een overstap.

En Sagan naar EQS is niet te hopen! Wel veel favorieten in één ploeg, zou leuker zijn als hij ergens anders naartoe zou gaan… Naar Astana zou idd wel leuk zijn en dan Boom naar Giant, Trek of TLJ.

Maarjah alle renners voeren natuurlijk wel gewoon hun werk uit. Ik heb het ook naar mijn zin op mijn werk, maar als een andere werkgever mij een driedubbel salaris biedt, ben ik ook weg!!!

Robs234 12 april 2016 om 10:31

Ik hoop van ganser harte dat Sagan niet naar Etixx gaat. Maar het is meer persoonlijk dat ik niets met de ploeg heb (Lefevere in het bijzonder) ;)
Maar voor Sagan persoonlijk zou het de beste optie zijn…

Als Degenkolb de move maakt van Giant naar Trek zou dat ook jammer zijn. Enerzijds voor Giant, anderzijds ook voor talenten Stuyven en Theuns. Ik ben bang dat die weer in de knechtenrol gedwongen worden.

El Salvador 12 april 2016 om 10:32

Hakkie2
Al betaald Specialised de helft dan nog ! En wat met Stybar-Terpstra-D Martin-T Martin- Alaphilippe , Meersman moeten die allemaal voor Sagan gaan rijden ? Zijn die renners veel te duur voor !

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone