Trek-Segafredo rouwt om overleden mecanicien ‘Pepinho’
foto: Cor Vos
woensdag 26 januari 2022 om 19:48

Trek-Segafredo rouwt om overleden mecanicien ‘Pepinho’

Trek-Segafredo heeft naar buiten gebracht dan mecanicien José Eduardo Santos uit Portugal is overleden. Binnen de ploeg werd hij ook wel ‘Pepinho’ genoemd. De mecanicien werd 55 jaar.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het Amerikaanse WorldTeam laat weten dat Santos sinds 2011 werkzaam is bij de ploeg. Eerder werkte hij in diezelfde functie voor onder meer RadioShack en Astana. “Hij was een zeer gewaardeerde collega, die bekend stond om zijn kalme en geruststellende karakter. Zijn aanwezigheid zal gemist worden”, aldus de ploeg in een statement. Op social media laten meerdere mensen, waaronder Trek-Segafredo-ploegleider Steven de Jongh, een bericht achter.

Volgens Trek-Segafredo komt Santos overlijden onverwachts, maar heeft zijn dood een natuurlijke oorzaak. Portugese media melden dat hij ziek werd tijdens een fietstocht en als gevolg daarvan om het leven is gekomen.

 
1 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2022 20:22
55, zo iets zou niet mogen...

Reacties zijn gesloten.