Trek-Segafredo rekent op vertrek Nibali: “Hij wordt veel gelinkt aan Astana”

woensdag 21 juli 2021 om 08:57
Trek-Segafredo rekent op vertrek Nibali: “Hij wordt veel gelinkt aan Astana”

foto: Cor Vos

De wegen van Trek-Segafredo en Vincenzo Nibali (36) lijken na dit seizoen te gaan scheiden. Ploegmanager Luca Guercilena zegt dat hij geen akkoord heeft met de ervaren Italiaan en dus verwacht hij dat Nibali vertrekt. “Hij wordt veel gelinkt aan Astana-Premier Tech, dus ik denk dat hij die kant op gaat”, aldus Guercilena.

Terwijl de periode rondom de Tour de France vaak gebruikt wordt voor contractonderhandelingen, zijn Trek-Segafredo en het kamp-Nibali niet in gesprek met elkaar. “Zijn toekomst? Dat is een goede vraag. Wat ik weet is dat hij nog niet besloten heeft wat hij hierna wil gaan doen”, vertelt Guercilena tegen Cyclingnews.

“Vincenzo heeft niet gecommuniceerd wat hij wil, behalve dat hij eerst de Olympische Spelen wil rijden. Wij hebben hem op dit moment geen contract aangeboden”, aldus de manager van Trek-Segafredo. “Afgelopen voorjaar hebben we met zijn zaakwaarnemers een paar opties besproken, maar we zijn niet tot een deal gekomen. Hij zocht naar een eenjarig contract.”

De Amerikaanse WorldTour-ploeg wil de plek van Nibali niet gaan opvullen. “We zoeken niet naar een klassementsrenner als vervanger, niet op dit moment. We kijken altijd rond, maar hebben investeringen gedaan in jonge renners. We willen ook graag renners als Giulio Ciccone, Bauke Mollema, Jasper Stuyven en Mads Pedersen blijven ondersteunen”, vertelt Guercilena. “En we hebben een aantal talenten die we verder willen brengen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Elvs 21 juli 2021 om 09:34

Tja, zullen ze ook niet heel rouwig om zijn. Zal wel wat kosten en qua prestaties is hij dat niet meer waard, zijn beste prestatie dit jaar is 9e in Tirreno-Adriatico. Denk ook niet dat het gezien zijn leeftijd nog veel beter gaat worden dan dat.

Titaantje 21 juli 2021 om 09:47

Met een vertrek van Nibali valt er flink wat budget vrij zou je denken. Ciccone, Pedersen en stuyven zullen wel duurder zijn geworden. Maar het wordt uit het artikel toch wel duidelijk dat de ploeg qua budget ook wat moet inbinden, want anders probeer je gewoon een goede vervanger aan te trekken voor de man die waarschijnlijk je duurste renner is.

Een zelfde tendens zie je helaas ook bij EF die na vorig jaar Martinez (die zelfs een doorlopend contract had, maar ze konden het wsl niet bekostigen) nu helaas ook higuita moeten laten gaan.

Johnny7 21 juli 2021 om 09:55

Aangezien ze toegeven dat ze geen (jonge) klassementsrenner zoeken is het duidelijk dat ze alleen deze oude mannen de laatste jaren hebben aangetrokken voor de (media)aandacht. Contador, Porte, Nibali. Met Porte is het wel gelukt een podium te halen maar op dat podium na was het niet veel.

Magician 21 juli 2021 om 10:39

Ik vraag me wel erg af met wat voor selectie Astana volgend jaar dan op de proppen komt. Weinig geld, nog nauwelijks contractverlengingen en ook de Haai zal niet voor een hongerloontje komen rijden. Maar als hij het moet doen met de ondersteuning van een stel omhooggevallen amateurs is de kans dat die nog wat presteert alleen maar kleiner.

ThorHushovd 21 juli 2021 om 11:12

Met Nibali was ook de zekerheid van co-sponsor Segafredo aanwezig, dus al met al is het voor Trek nog niet zo’n slechte deal geweest denk ik. De prestaties van Nibali zijn dit jaar te verwaarlozen – helemaal in verhouding tot z’n loonsom inderdaad.

Wel mooi dat ze uitspreken juist met een groepje bestaande renners nog meer te willen bereiken. Wel allemaal toprenners die net niet tot de absolute top behoren, dus het is wat dun gezaaid ben hen.

Zou graag hen adviseren om vrijgekomen budget van Nibali te investeren in een drietal jonge talenten. Probeer Foss los te weken bij TJV bijvoorbeeld.

Scott Sunderland 21 juli 2021 om 11:27

Je kunt Nibali aantrekken om zijn fantastische erelijst en zijn ervaring. Ik kan me voorstellen dat jonge gasten van hem kunnen leren als een soort wegkapitein. Publicitair best aantrekkelijk. Qua prestaties in de vorm van overwinningen en goede klassementen kun je dat wel van hem verlangen maar eigenlijk niet meer verwachten. Hij is fysiek niet meer de oude.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair