Trainingskamp Jumbo-Visma na positieve coronatest ontmanteld

Trainingskamp Jumbo-Visma na positieve coronatest ontmanteld

foto: Raymond Kerckhoffs

Door Maxim Horssels en Raymond Kerckhoffs
woensdag 12 januari 2022 om 12:03
Breaking

Jumbo-Visma heeft het trainingskamp in Alicante op de derde dag ontmanteld vanwege een positieve coronatest binnen de groep. Nadat bij de dagelijkse coronatest voor het ontbijt bleek dat één persoon in de groep besmet is met Covid-19, werd er direct een beraad tussen de technische staf en de renners gehouden.

Een aantal renners vertrok gelijk huiswaarts. Anderen besloten om een hotel in de omgeving te nemen, terwijl ook een aantal renners het trainingskamp op individuele basis in het oorspronkelijke hotel zal vervolgen. De besmette persoon, die tot dusver klachtenvrij is, en de zogeheten ‘close contacts’ gaan conform de richtlijnen in quarantaine.

Maatregelen
Hoewel Jumbo-Visma strenge maatregelen heeft genomen, en de renners zelfs in groepjes van vier aparte bubbels binnen de teambubbel vormden, is het virus toch door iemand van ‘thuis’ meegenomen. Het risico om besmet te raken en daardoor in quarantaine in Spanje te moeten blijven, was voor diverse renners te groot waardoor ze besloten om huiswaarts te keren. Zo vertrokken de renners die in Andorra wonen (Robert Gesink, Sepp Kuss en Tobias Foss) vrijwel onmiddellijk. Ook Steven Kruijswijk en Primoz Roglic keren per auto terug naar Monaco.

Spoedberaad bij technische staf Jumbo-Visma na positieve coronatest in het team – foto: Raymond Kerckhoffs

“Het is een lange reis, maar ik kan in Monaco ook prima trainen. Ik wil niet het risico nemen om alsnog in het teamhotel besmet te raken. Uit voorzorg keer ik daarom nu huiswaarts”, vertelde Kruijswijk voordat hij vertrok.

Iedere ochtend voor het ontbijt moest iedereen van Jumbo-Visma zich laten testen en pas wanneer duidelijk was dat de test negatief was, mocht de persoon de ontbijtzaal in. Ook werd er bewust voor gekozen dat alle renners een hotelkamer voor zich alleen hadden. Maandag arriveerden de eerste renners van de ploeg in het hotel net buiten Alicante. Gisterochtend werd de eerste training gedaan, waarna in de middaguren de ploegenvoorstelling plaatsvond. Omdat iedereen als voorzorgsmaatregel in gescheiden compartimenten trainde en at, is het aantal close contacts beperkt gebleven.

Desalniettemin is de ontmanteling van de trainingsstage een streep door de rekening voor Team Jumbo-Visma. “Het doemscenario is uitgekomen”, vertelt Mathieu Heijboer, performance manager van de ploeg. “Wel een scenario waarmee we rekening hebben gehouden natuurlijk. We hadden al besloten hoe te handelen in een dergelijke situatie en allerhande maatregelen genomen. Om verdere verspreiding te voorkomen, is opbreken de beste optie. Dat is even een logistieke klus om te klaren.”

Sportief directeur Merijn Zeeman vult aan: “We willen de gezondheid van renners en staf niet op het spel zetten. Daarom breken we ons trainingskamp zo goed als af. Het is nogmaals bevestigd dat het enorm lastig is om in deze tijden dit soort activiteiten te organiseren. Het sportieve deel gaan we zo goed mogelijk waarborgen, zodat de renners hun voorbereiding op het seizoen voort kunnen zetten binnen de mogelijkheden. Het is een spijtige zaak, maar de enige juiste keuze.”

Steven Kruijswijk maakt zich op voor een lange autorit naar Monaco – foto: Raymond Kerckhoffs

Dit artikel delen:

111 Reacties

Boasson en Hagen 12 januari 2022 om 12:10

Lijkt me niet dat die andere hotels zitten te wachten op renners die met een besmet persoon in contact zijn geweest.

Turtlehead 12 januari 2022 om 12:38

Nee, maar de 'close-contacts' zitten als het goed is nog op dezelfde plek of een verplicht quarantaine hotel (ik weet niet hoe het daar gaat), de rest gaat naar huis of naar een ander hotel en dat mag ook als het geen directe contacten zijn.
Of ze moeten een 'Ajax-je' doen en die bubbel van vier met privé=transport naar huis sturen…

Laura 12 januari 2022 om 12:11

hopen voor ze dat het bij “staf” blijft de besmetting.
Inentingen hebben ook hier geen enkel nut.

Sjonge Jonge 12 januari 2022 om 12:17

Inentingen zijn ook niet bedoeld om besmetting tegen te gaan, maar laten we die discussie hier niet voeren op een wielersite (oproep aan alle toekomstige reageerders :) )

xistnc 12 januari 2022 om 12:24

Laura projecteert zijn eigen individuele ervaring graag op de hele wereld.

Vaccineren én boosteren heeft natuurlijk wel degelijk nut, dat is inmiddels ruimschoots wetenschappelijk aangetoond. Helaas kan echter niemand er individueel rechten aan ontlenen.

SoloSlim 12 januari 2022 om 12:29

@xistnc
Je weet blijkbaar dat Laura een man is.. :) ?

Barry Batsbak 12 januari 2022 om 12:56

@Solo; Je mag er anno 2022 ook niet zomaar vanuit gaan dat Laura een vrouw is hoor.

xistnc 12 januari 2022 om 13:40

@SoloSlim
Ik weet niet of de AGV mij toestaat daar meer over te zeggen… :|

Panache 12 januari 2022 om 13:43

Vrouw of man: in ieder geval slecht geïnformeerd. Boosters zijn juist om de antistoffen op te krikken, de t-cellen die meer betrekking hebben op verloop van de besmetting waren na 2 prikken al op gewenst niveau. Dus als de booster ergens goed voor is dan is het de kans op besmetting en de kans op het doorgeven.

SpeedyLegs 12 januari 2022 om 17:49

Heb je hekemaal gelijk in. Je srikt houden aan de maatregelen wel. Hef liefst dit ook achterhalen met wie jezelf contact hebt.
In dit geval is het toch wel triest dat niet alle betrokkenen zich enige dagen van afzondering opleggen, gevolgd door een test en dan bij negative uitslag, pas te vertrekken naar de training. Zou ik als trainer toch wel afdwingen.

Zwarte Panter 12 januari 2022 om 12:17

Hoezo geen nut…word dan toch minder ziek

xistnc 12 januari 2022 om 12:20

De aanwezigheid van de media gisteren laat zich meteen gelden.

Michelangelo 12 januari 2022 om 12:22

Denk niet dat we hier de schuld kunnen geven aan de media… iets met incubatietijden en zo.

xistnc 12 januari 2022 om 12:25

Opi en Omikron schijnen nauwelijks nog aan incubatietijden te doen.

Michelangelo 12 januari 2022 om 12:29

Maar volgens mij reageren de sneltesten ook pas relatief laat. In mijn geval pas na 3 dagen met klachten mijn eerste positieve sneltest.

ik acht de kans groot dat het virus reeds eerder is opgescharreld…. en dat zelfs een schorre Raymond niet de oorzaak gaat zijn.

Panache 12 januari 2022 om 13:47

Wat denk jij xistnc? Zou de vrouw met het ‘Allez Opi-Omi’ bord een boodschapper uit de toekomst zijn die ons de mensheid heeft willen waarschuwen voor deze uiterst besmettelijke variant? Ik bedoel: dat kan toch geen toeval zijn…?

Marco 12 januari 2022 om 16:04

@Panache de nieuwe variant die in Cyprus is opgedoken heet toch opikron ?

Laura 12 januari 2022 om 22:03

wat is Xistnc voor een naam dan?
gender nutraal?

Michelangelo 12 januari 2022 om 12:21

Goed om te zien dat er rekening is gehouden met dit scenario. Wielrenners zijn in het algemeen al redelijk panisch mbt besemttingen en infecties. ik denk dat menig voetbalploeg hier wat van kan leren.

Maar geeft tevens aan hoe lastig het is om de nieuwe variant buiten de deur te houden. Zelf heb ik ook de ervaring dat ik ondanks een heel beperkt aantal nauwe contacten gewoon ‘de sjaak’ ben geweest. Terwijl dat in de ‘delta-tijd’ wel altijd is gelukt.

Xevar 12 januari 2022 om 12:22

De wereld is helemaal knettergek geworden, zucht. Als ze gewoon kappen met die extreme testfetish hadden ze er niks van gemerkt en het trainingskamp gewoon zonder problemen kunnen afronden.

Laten we alsjeblieft eens afstappen van het idee dat het erg is om besmet te raken, dat is het namelijk niet. Al helemaal als topfitte gevaccineerde man tussen de 20 en 35.

Yeez 12 januari 2022 om 12:25

Andere discussie. Niet relevant

jkjustin 12 januari 2022 om 12:26

Yes! En dan hadden zeer waarschijnlijk meer mensen ziek geworden….misschien wel een van de renners…

AnderJ 12 januari 2022 om 12:30

Testen is effectiever dan vaccins tegen verspreiding van het virus. Is je suggestie dus dat TJV Corona lekker had moeten laten rondgaan in haar team? Ik denk dat Steven Kruijswijk het verder niet met je eens is dat je er niets van zou merken. Hij heeft behoorlijk last gehad van zijn eerdere besmetting.

JopieZ 12 januari 2022 om 12:45

Standaard protocol bij griep of verkoudheid was al afscheiding van de groep om heen andere te besmetten. Besmetting met Covid kan long covid tot gevolg hebben. Dan kan je je wielercarriere wel gedag zeggen.

Petje 12 januari 2022 om 12:49

We moeten het zien als griep, iedereen krijgt het en moet het krijgen. Door vaccineren, mondkapjes, thuiswerken en onderzoeken, allemaal prima. Maar laat het leven doorgaan aub.

AnderJ 12 januari 2022 om 13:22

@petje: en is dat niet precies wat TJV doet? Er mee leven betekent niet doorgaan alsof er niets gebeurt.

thorsen 12 januari 2022 om 13:27

Als je je ogen dicht doet zie je inderdaad geen problemen.

Edwin Jansen 12 januari 2022 om 14:03

Zelfde discussie want het grijpt inmiddels overal op in. Straks kan je niet eens meer schijten in een openbaar toilet zonder een positieve testuitslag van de pcr test loterij. Hoe lang wil je nog door gaan met het dagelijks leven kapot maken met dit anale testregime! Als dit zo door gaat gaat straks geen enkele team sport nog doorgang vinden.

John Bidon 12 januari 2022 om 14:07

Niet hele wereld, alleen het gedeelte dat een test en prik fetish heeft

Limal 12 januari 2022 om 17:56

@Edwin, er heeft iemand je toch wat wijsgemaakt als bij jou dat staafje anaal werd toegepast ;-p

Staf V 12 januari 2022 om 19:36

Hoog tijd dat u eens op intensieve gaat kijken.

peterwinnen 12 januari 2022 om 20:22

@stafV….dan zul je geen wielrenners of mensen van hun leeftijd tegenkomen…

Bas Bas 12 januari 2022 om 23:46

Knettergekke wereld idd. Die hele test deugt voor geen meter. Kijk eens op http://www.Cormandrostenreview.com

Romāns Vainšteins 13 januari 2022 om 06:52

Kijk eens op deze site! Schoner krijg je het niet : https://www.wceend.nl/nl-nl

Alfons Haavers 12 januari 2022 om 12:22

Raymond zijn stem klonk al een beetje schor, vond ik.

Dikke Vrouw 12 januari 2022 om 12:26

Sneu dat het zo moet eindigen.

Verder wist ik niet dat Steven een optrekje heeft in monaco heeft toch lekker geboerd die gozer

Koers 12 januari 2022 om 12:35

Ik ga uit van een klein huurflatje. Die zit daar natuurlijk vanwege belastingvoordeel.

koga miyata 12 januari 2022 om 12:49

 Niederländisch 

Nou, dan heeft WvA nog tijd om een paar crossjes te r.

Staf V 12 januari 2022 om 19:41

Stel u voor dat die nu besluit, ‘ tja dan pak ik da croske over de plas er ook maar bij’.

Aart van Woud 12 januari 2022 om 12:50

Gaat lekker dan..

Wheely 12 januari 2022 om 12:53

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Gunther Leonhardt 12 januari 2022 om 13:12

Oh nee. Iemand met een verkoudheid in januari…
Zou dat ooit eerder voorgekomen zijn?

Veel sterkte aan alle betrokkenen.

Romāns Vainšteins 12 januari 2022 om 13:27

Onderhand vraag ik me wel af of het zo’n team toegestaan is om simpelweg de coronagevallen af te serveren en lekker door te gaan. Dit kost handen vol klauwen en gooit het hele sportief voorbereiedende door elkaar.

Wheely 12 januari 2022 om 13:34

Natuurlijk mogen en kunnen ze dat doen maar het draait dan al gauw af op een grote clusterfuck zoals bv het WK darts.

Marik 12 januari 2022 om 13:53

Sowieso als iedereen is gevaccineerd en geboosterd, wat is dan het probleem? Omikron met boostervaccin is in de meeste gevallen niet meer dan een verkoudheid 2.0.
Je kunt er ook voor kiezen om het dan maar even rond te laten gaan ipv steeds krampachtig alles te doen om niet besmet te raken.

Romāns Vainšteins 12 januari 2022 om 13:55

Dat is inderdaad mij positie onderhand, de status/impact van een besmet persoon is nu toch anders dan pakweg 1,5 jaar geleden.

Wheely 12 januari 2022 om 14:02

De situatie is er inderdaad minder zorgelijk opgeworden door die twee variabelen. Wat dat betreft beter nu laten rondgaan binnen het team dan in aanloop naar de Tour of de hoogmis.

Een plakje spacecake schijnt ook wat te helpen lees ik net, misschien even toevoegen in de TJV foodapp.

Romāns Vainšteins 12 januari 2022 om 14:08

Of die Giel Beelen shit waarmee je je innerlijke zelf treft. Is nu goedkoper dan Ketonen aan te schaffen via sywertdeals.org

Panache 12 januari 2022 om 14:45

“beter nu laten rondgaan binnen het team dan in aanloop naar de Tour of de hoogmis”

Klinkt op het eerste gezicht slim, maar je kan tzt gewoon een 2e keer aan de beurt zijn of een nauw contact hebben met een besmetting. Spanje wil naar een andere status toe van het virus en andere landen zullen vast volgen. We zitten nu in een overgangstermijn waarbij ook het omt niet exact weet of de blik van maart 2020 nog wel van toepassing moet zijn op de nieuwe variant. Better safe than sorry is hun insteek (terecht of onterecht). Het blijft t/m begin april gewoon nog ka-u-thee en wie weet, laten we hopen, dat de ergste ongemakken met het aanbreken van de lente achter de rug zijn.

Kelder is de Man 12 januari 2022 om 18:32

Mijn ervaring met spacecake weegt niet op tegen een eventuele besmetting. Dan maar een potje cbda oid aanschaffen.

Edwin Jansen 12 januari 2022 om 13:58

Ik hoop dat ze wel een goede reproductiefactor hadden voor de test want anders is het net een loterij en wachten op de eerste vals positieve. Een heel systeem ophangen aan een test waar vanuit de wetenschap heel veel kritiek is dat onze hele levens compleet overhoop haalt is wat mij betreft op zijn minst dubieus. Waar zijn we met zijn allen mee bezig?! Is dit echt hoe we willen omgaan met een virus? We zijn bijna 2 jaar verder en zo langzaamaan vraag ik me af of het medicijn niet veel erger is dan de kwaal? Maar goed we gaan maar weer lekker door net doen alsof. In mijn oude vakgebied de IT noemen we deze situatie een complete cluster fuck.

Bas Bas 12 januari 2022 om 23:48

Nou Edwin, ik denk dat het nog veel erger is. Die hele test deugt voor geen meter. Ken je deze al? http://Www.Cormandrostenreview.com

John Bidon 12 januari 2022 om 14:06

Kijk ze buiten zitten met een mondkap op.
Angst regeert. Nul besmettingen in buitenlucht.

En dit draadje zegt me genoeg hoe gedacht wordt over de ernst van een positieve covid test. Ik hoor niemand bezorgd zeggen dat de persoon toch snel mag opknappen en dat hij niet in een levensbedreigende situatie terecht komt.

jkjustin 12 januari 2022 om 14:41

Godzijdank hebben we jou nog John Bidon, om ons de juiste weg te wijzen.

YogiBear 12 januari 2022 om 14:28

Ik vind het al erg genoeg dat je op elk niet wielerforum al die zogenaamde virologen tegenkomen die zeker weten dat het wel/niet erger/ minder eg is dan een griepje en wat we precies moeten doen. Kunnen we dat nit proberen buiten de deur te houden op dit forum?

Panache 12 januari 2022 om 14:49

Dat is een taak voor de redactie. Als hier ene Laura als eerste bericht een antivax bericht plaatst dan moet daar wetenschappelijk correct weerwoord tegenover staan, of een delete van zo’n post. Wielerflits wil niet overkomen als een forum voor wappies.

Wheely 12 januari 2022 om 15:16

Eens met jullie beiden, er zijn een aantal leden die steevast enkel en alleen bij dit soort berichten komen opdraven. Misschien kunnen we die weren met een QR? ;)

reusjen 12 januari 2022 om 18:04

@Panache
Je doet alsof je het beste voor hebt met iedereen door zogenaamd wetenschappelijk correcte info te delen (onderbouw het dan ook wetenschappelijk correct alsjeblieft), maar ondertussen maak je mensen uit voor wappie en antivaxxer. Wat denk je dat de invloed daarvan is op het denkbeeld van deze mensen. Ik kan er werkelijk met mijn verstand niet bij.

Panache 12 januari 2022 om 18:33

Er wordt veel te veel rekening gehouden met wappies. Dat Gommers een Famke Louise “Hé jo, ik heb zeker respect voor Corona” met de mantel der liefde behandeld is bewonderenswaardig. Maar die aanpak is niet de mijne. Mensen die na bijna 2 jaar pandemie nog gewoon basisleer virologie ‘ook maar een mening’ noemen, het succes van de vaccins ontkennen, soms zelfs de hele crisis als ‘big reset’ verzinsel benoemen daar werkt niets tegen. Alleen in Nederland hebben we al 90.000 mensen in het ziekenhuis gehad (vanwege een verkoudheid) en we are still counting. De tijd van uitleggen, begrip kweken en iedereen mee krijgen in het verhaal was in 2020 de logische weg, nu verdienen ze m.i. slechts een spreekwoordelijke schop onder de kont.
P.s. als je vindt dat ik ergens feitelijke onjuistheden schrijf dan kan je mij dat aangeven, ik sta altijd open voor verbeteringen op inhoudelijk vlak.

Staf V 12 januari 2022 om 19:48

100% eens met Panache

ivo001 12 januari 2022 om 14:42

Bij de ploegenpresentatie leken alle renners toch wel close-contact van elkaar?

thorsen 12 januari 2022 om 14:44

Ik vond dit nog wel een leuke #historischperspectief

“In de jaren 60 en 70 liep het aantal doden en gewonden op de Nederlandse snelwegen alleen maar op. De piek werd in 1972 bereikt met 3000 verkeersdoden en 75.000 gewonden. In deze tijd waren er geen snelheidslimieten, geen verkeershelmen, geen autogordels en mocht je zelfs rijden met een borrel op. Eén van de eerste verkeersmaatregelen die in de jaren 70 werd geïntroduceerd was de autogordel. Alleen was bijna iedereen hiertegen. Pieter van Vollenhoven, in die tijd voorzitter van de Raad voor Verkeersveiligheid, vertelde in het programma Andere Tijden dat de autogordel werd gezien als inbreuk op de mensenrechten. ”

Vooral die laatste zin vond ik best grappig… ;)

Edwin Jansen 12 januari 2022 om 15:07

Klassiek voorbeeld van reversed psychology dat verhaal over de autogordel. Je rationaliseert het echt wegnemen van vrijheden met een verhaal dat iemand ooit tegen de autogordel was en ook dat argument gebruikte. Hee ik vind dat een ei niet paars mag zijn, omdat iemand ooit zei dat een appel paars moest zijn terwijl iedereen wist/weet dat dat gewoon wit of bruin moet zijn. Maar ik zou zeggen blijf lekker meegaan in de angst porno totdat het hele openbare leven stil ligt en je niet eens je huis meer uit mag. Om ook maar weer even zo’n psychologische truck te gebruiken. Gebruik je hersenen, denk zelf na! En maak zelf keuzes!

thorsen 12 januari 2022 om 15:13

Rustig. Rustig. Je doet een aanname en trekt daar vervolgens conclusies uit. Gebruik je hersenen, denk zelf na! zouden sommigen zeggen ;)

Ik bedoel maar te zeggen dat “inbreuk op de mensenrechten” iets is wat puur door de tijdsgeest wordt gedreven. Toen werd dat gezien als het wegnemen van een vrijheid. Nu is het (hoop ik toch…) doodnormaal om een autogordel te dragen.

Zelfde verhaal met de helmplicht in het wielrennen. Dat kon echt niet. Iedereen was er tegen. Nu ligt dat totaal anders.

xistnc 12 januari 2022 om 15:37

“Om ook maar weer even zo’n psychologische truck te gebruiken.”

En zo komen we toch altijd wel weer bij ‘Fiets in Camion’ uit.

Marco 12 januari 2022 om 16:11

Kan Wout nu nog koffiedrinken met Remco?

thorsen 12 januari 2022 om 16:29

@Marco: Zolang ze maar een autogordel dragen als ze met de auto komen, of een helm dragen als ze op de racefiets komen, is er niks aan de hand.

reusjen 12 januari 2022 om 18:08

@Thorsen
Inbreuk op mensenrechten is niet zozeer tijdsgedreven, maar onderhevig aan veranderende wetgeving. Het gevoel van mensen wanneer iets een inbreuk is op mensenrechten is wel tijdsgedreven, maar dat is wat anders.
Ik begrijp niet helemaal het nut van je post!?

DonQuijote 12 januari 2022 om 18:20

@thorse
"Ik bedoel maar te zeggen dat “inbreuk op de mensenrechten” iets is wat puur door de tijdsgeest wordt gedreven. "

Volgens mij worden beetje bij beetje er steeds meer reguleringen ingevoerd. Sommige zinvol zoals een autogordel. Maar ga eens wandelen in NL, bij elke verzameling van meer dan drie bomen vind je een bord met wat er wel en niet mag. Hier in Spanje mogen we niet meer MTBen op paadjes smaller dan 2 meter, sinds de war on terrorism mogen we alleen na strenge control in een vliegtuig of TGV, en met de war on viruses mogen we bijna niets meer en is de openbare ruimte niet meer openbaar.

Het lijkt alsof we de beroemde kikkers in een langzame opwarmende pot zijn…
En ajb spring nu niet gelijk je loopgraaf in omdat ik iets misschien "anitvaxx" zeg :)
Lees Giorgio Agamben's laatste boek "Waar zijn wij – De epidemie als politiek" daar gaat hij uitvoerig en zeer subtiel in op wat jij stelt.

Murcia 12 januari 2022 om 19:27

Agamben’s boek is de heilige graal voor iedere complotdenker betreffende corona omdat hij letterlijk stelt dat het virus met opzet op de wereld is losgelaten door overheden om vervolgens de bevolking haar rechten uit te schakelen. Een bijbel dus voor anti-vaxxers waarbij de verrassing niet groot is omdat Agamben de leerling was van Heidegger, een briljant filosoof maar ook één van de beroemde antisemitische ondersteuners van de Nazi-ideologie. Een punt overigens waar Agamben zelf omheen fietst door te stellen dat iedereen in wezen een nazi is behalve de nazi’s zelf en voor zijn landgenoten deze stelling ook poneert over het fascisme. De link tussen neo-nazi’s en andere groeperingen van extreem-rechtse snit met de anti-vaxx clubs is één van de meest griezelige aspecten aan de hele situatie waar we nu in zitten.

DonQuijote 12 januari 2022 om 19:52

@murcia
Ja dat is de vraag die ik mezelf al vaak heb gesteld; wat is er waar van dat mensen die vragen stellen bij de zin waarop deze vaccinaties worden “uitgerold” voor het karretje van extreem rechtse stromingen worden gespannen.

Vooralsnog zie ik dat als een frame, om mensen die anders denken zwart te maken en buitenspel te zetten als antisemieten etc.

Edwin Jansen 12 januari 2022 om 15:12

Voorjaar 2018 Wielerploeg op trainingskamp. 3 van de 10 renners lopen te snotteren. Trainingskamp wordt volledig volgens plan afgewerkt.
Voorjaar 2022 Wielerploeg was op trainingskamp. 1 positieve test, geen enkele renner had ook maar ergens last van. Trainingskamp na 3 dagen afgeblazen vanwege 1 positieve test, waarbij de persoon geen enkele ziekte symptoom vertoonde.

In een sport waar de winst wordt bepaalt door een procent verschil kun je dus eigenlijk dit team voor dit jaars tour winst statistisch gezien al afschrijven.

Maar laat u vooral nog verder indoctrineren door de angstporno! Denk vooral niet zelf na. Ga lekker mee met de massa lemmingen die richting de afgrond dendert!

Panache 12 januari 2022 om 15:23

“Gebruik je hersenen, denk zelf na! En maak zelf keuzes!”

Klinkt logisch, maar heel veel mensen zijn daar niet zo goed in. Gezien jouw laatste berichten vermoed ik overigens dat jij ook tot die groep behoort die niet in staat is om buiten de eigen bubbel verder te kijken en dus de hersenen onvoldoende gebruikt en meer luistert naar de onderbuik die vooral op korte termijn een wil wilt doordrukken. Om een pandemie te bestrijden heb je toch voorgekauwde basisregels nodig. Buiten de discotheken en nachtclubs zou 99% van het leven doorgang kunnen vinden mits iedereen snapt hoe een virus functioneert en hoe je de kans op een besmetting minimaliseert. In Nederland hebben tot nu toe 90.000 mensen met covid in het ziekenhuis gelegen, dus schijnbaar zijn we niet zo goed in het zelf nadenken (en hiermee insinueer ik niet dat een besmetting altijd eigen schuld is, zeker bij Omikron niet). Alles maar open gooien? Dat gaat wel een keer gebeuren, op het juiste moment. Dat moment is ook niet meer zo ver weg, met dank aan de miljoenen mensen die hun vaccin hebben genomen en voldoende antistoffen en t-cellen hebben om dit virus inderdaad als een snotterbel 2.0 door te maken.

Murcia 12 januari 2022 om 15:30

Als mensen het verwijt uiten dat er sprake is van indoctrinatie inzake het virus en de vaccins bij de groep die het virus en de gevolgen wel ernst neemt en geloofd dat de vaccins werken kun je dus al nooit meer er samen uitkomen.

Ik persoonlijk moet al kotsen als ik ‘nadenkende’ mensen zie die veteraantje spelen met kleren van de dump, of arts maar wat mij echt kwaad maakt zijn diegenen met het gore lef om de kleren van Auschwitz gevangenen na te maken en dan een Jodenster dragen om aan te geven dat deze maatregelen gelijk staan aan de Holocaust. Noteer mij maar dan bij de liefhebbers van de ‘angstporno’ en de groep lemmingen. Want een treffender voorbeeld van indoctrinatie en het niet zelf nadenken kom je nergens anders tegen.

Michiel 12 januari 2022 om 19:12

Dat de wappies als Edwin niet eens moe van zichzelf worden

Murcia 12 januari 2022 om 19:50

@Michiel
Helaas nooit, elke vorm van tegenspraak sterkt hun geloof in het alomvattende complot en hun rol als eenzame strijders tegen de onderdrukking in. Eindelijk beteken je iets, voor mij geldt dat ik best met kritische geluiden om kan gaan over de vaccins en de manier waarop de overheid de zaken aanpakt maar ik trek de grens bij mensen die serieus beweren dat ze magnetisch worden na de prik of die om wat voor reden dan ook de Holocaust erbij betrekken. Voor de rest vind ik het gewoon geestig dat men geloofd dat de overheid zo’n duister plan kan bedenken en uitvoeren terwijl ze godbetert niet eens de ICT van de belastingdienst kan laten functioneren. Incompetentie is een veel groter probleem dan kwaadaardigheid maar minder makkelijk te geloven kennelijk.

Staf V 12 januari 2022 om 20:04

@ Edwin, uw rechten en vrijheden stoppen waar een ander zijn gezondheid in het gedrang komt, een kennis van mij is al tweemaal van Leuven terug naar huis gestuurd waar ze opgenomen was voor een ernstige operatie omdat er geen bedden op intensieve vrij waren. 10% van de Belgen is niet gevaccineerd en die 10% vertegenwoordigen 90% van de mensen op intensieve.
En daarom stoppen voor mij daar uw rechten en vrijheden.

Michiel 12 januari 2022 om 20:08

Murcia. Ik ben na 2 jaar gewoon klaar met een kleine groep die nogal luidruchtig aanwezig is in het Corona debat. En dan valt Edwin nog reuze mee. Blij dat Hugo vertrokken is, incompetentie was zn middle name.

Ik ga verder uitzieken, inmiddels ook besmet

Michelangelo 12 januari 2022 om 20:29

Beterschap Michiel! Hopelijk is het voor jou ook maar gewoon een “verkoudheid on steroids”;-)

Murcia 12 januari 2022 om 20:38

Ook namens mij beterschap Michiel!

Al Phila 12 januari 2022 om 15:52

Angstporno ???? Wat moet ik me daarbij voorstellen ?

Turtlehead 12 januari 2022 om 16:19

Sex met de dansgroep van Willem Engel?

We dwalen wel wat af, beste vrienden. Het wordt een lang seizoen zo….
Ik houd mijn hart vast voor het moment dat Remco E. Corona blijkt te hebben opgelopen.

Groetjesaandevoetjes 12 januari 2022 om 16:29

Wat een clicks en reacties zal dat toch opleveren. Dan lopen de advertentie inkomsten binnen bij Wielerflits.

Alucard 12 januari 2022 om 16:14

Dumoulin was er gister niet bij vanwege ‘grieperige’ verschijnselen.

horsm 12 januari 2022 om 17:26

Ja, dat dacht ik ook meteen. Hij zei dat hij grieperig was van de boosterprik, maar ook in contact was geweest met iemand die positief was. Dus ik ben bang dat hij nu alsnog positief testte.

$kedel 12 januari 2022 om 16:21

Dit viel te verwachten en met die ruimte vol staf, pers en renners gisteren zou het me niet verbazen als het al veel verder verspreid is dan ze nu denken.
Mondkapjes werken prima maar met zoveel mensen in 1 ruimte hef je dat effect makkelijk op. De schijnveiligheid (qua verspreiding) van vaccins en zelftesten maken dit soort event zo goed als onmogelijk.

Olly 12 januari 2022 om 16:22

Ik ben geen wappie, maar ik ben dat gezeur over corona zo vreselijk zat. Ik weet niet hoe jullie daar in zitten.
Het is nieuws ik weet het, en ik hoef het niet te lezen maar toch.

Dit moest ik ff kwijt :-) sorry.

the student 12 januari 2022 om 16:32

Jeetje. Moeten we twee jaar later alsnog meteen volle bak op de paniek knop rammen?

VerstandOpNul 12 januari 2022 om 16:34

Jeetje, en dat in Spanje waar ze corona voortaan dezelfde status als griep geven..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair