Tourdirecteur Prudhomme over aanpassingen: “Dit wordt een unieke Tour”

woensdag 24 juni 2020 om 18:05
Tourdirecteur Prudhomme over aanpassingen: “Dit wordt een unieke Tour”

Tourdirecteur Christian Prudhomme - foto: Cor Vos

Met nog twee maanden te gaan, is de organisatie van de Tour de France druk bezig om de wedstrijd dit jaar op een verantwoorde manier door te laten gaan. Tourdirecteur Christian Prudhomme vertelt in een gesprek met persbureau AFP dat het publiek welkom zal zijn, maar rekening moet houden met de nodige aanpassingen.

De Tour de France staat dit najaar gepland van 29 augustus tot 20 september. “Het wordt een unieke Tour, aangezien deze nog nooit zo laat is vertrokken”, voorspelt Prudhomme. “Het wordt in theorie minder warm en er komt waarschijnlijk meer wind. Aan de kant van de weg zullen er minder mensen zijn, maar het zal wederom een feest worden. Met respect voor de sanitaire maatregelen,” benadrukt Prudhomme.

De organisatie is nog druk bezig om alles in goede banen te leiden. “De situatie verandert met de dag. De details zullen worden vastgesteld in de periode van eind juli tot begin augustus. Wat we wel kunnen zeggen is dat het een wedstrijd zal worden waar de beste renners aanwezig zullen zijn”, voorspelt hij. De reclamekaravaan is kleiner dan de voorgaande jaren. “Deze heeft honderd voertuigen, ongeveer zestig procent in vergelijking met voorgaande jaren. De economische crisis treft verschillende sectoren”, legt Prudhomme uit.

Organisator ASO heeft het nodige moeten veranderen. “Tijdens de podiumceremonies zullen er zeker geen kussen of knuffels zijn. En dit wordt niet het beste jaar om handtekeningen te verzamelen”, geeft hij aan “Het publiek mag naar de Tour komen, maar er zal waarschijnlijk een strenge selectie plaatsvinden. In de bergen geven we de voorkeur aan degenen die te voet, met de fiets of met openbaar vervoer komen. Maar, ik herhaal, de situatie verandert van dag tot dag. Hoe zal het er over twee maanden uitzien?”, vraagt hij zich af.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Fred Postma 24 juni 2020 om 18:12

Achteraf bezien had het beter begin augustus gekund, maar ja,
Zie ook zwart voor de Vuelta, veel te laat in het seizoen. Halverwege begint de wintertijd !! Hoeveel bergen moeten uit het parkoers ??

0
Panache 24 juni 2020 om 19:14

Nul bergen.

0
Franco Ballerini 24 juni 2020 om 18:56

“Hoe zal het er over twee maanden uitzien?” is inderdaad de grote vraag. Kijk goed naar het uit de hand gelopen tennistoernooi om te zien hoe het ook faliekant mis kan gaan. En nee ik ben geen fatalist, ik snak naar koers en verheug me op de overvolle wielerkalender.

0
Kelder is de Man 24 juni 2020 om 20:28

Fatalist en realist gaan hand in hand.

0
Jungle Man 24 juni 2020 om 21:35

Het is ook wel eens goed om in een afwijkend jaargetijde zo’n wedstrijd te doen. Dat geeft toch een andere dimensie. Hoewel ik de zwoele zomeravonden met de dagelijkse tour perikelen wel zal missen.

0
vincenzo 24 juni 2020 om 21:57

"“Het wordt een unieke Tour, aangezien deze nog nooit zo laat is vertrokken”, voorspelt Prudhomme."

Als het tijdstip op de kalender deze editie uniek maakt, dan is niemand onder de indruk. Er zijn wel meer zaken te bedenken die zouden kunnen leiden tot uniciteit.

NB: valt ook op dat de koersdirecteur alleen spreekt over vertrek en niet over aankomst. Hij blijft liever voorzichtig.

0
VerstandOpNul 24 juni 2020 om 22:30

Laten we hopen dat het uniek is.. Dan is volgend jaar weer alles zoals normaal..

0
Fred Postma 25 juni 2020 om 01:05

Het parcours is fantastisch

0
sander veerman 25 juni 2020 om 07:55

kunnen ze het progamma niet naar voren halen ?

0
Fred Postma 25 juni 2020 om 09:37

Nee daar is nu geen tijd meer voor.Dan hadden ze op 1 juli met onder andere de voorbereidingswetstrijden moeten beginnen.

0
Jean Dumas 25 juni 2020 om 11:02

Aan de data moet je niet meer willen tornen, al was het maar vanwege de te verwachten zomerdrukte. De Tour start ook nog eens in vakantiegebied. Het is een tandje minder dit jaar, slag om de arm houden maar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone