Tour of the Alps verandert geweer van schouder: “Focus op 2021”

woensdag 6 mei 2020 om 11:02
Tour of the Alps verandert geweer van schouder: “Focus op 2021”

© Cor Vos

Half maart was organisator GS Alto Garda nog overtuigd op zoek te gaan naar een nieuwe datum voor hun Tour of the Alps. Vandaag laten ze in een persbericht weten dat niet meer te doen. “De focus ligt opnieuw op onze normale datum, eind april 2021.”

De Italiaans-Oostenrijkse rittenkoers zou oorspronkelijk van 20 tot 24 april worden afgewerkt, maar ook daar gooide het coronavirus roet in het eten. Eerst was sprake van uitstel, maar de organisatoren hebben nu besloten definitief afstand te doen van de editie van 2020, zoals vele andere events op de internationale wielerkalender.

“Het is duidelijk dat we in de huidige omstandigheden niet in staat zijn onze wedstrijd op een aanvaardbaar niveau te organiseren”, klinkt het uit de mond van voorzitter Giacomo Santini in een persmededeling. “De gevolgen van de COVID-19-uitbraak en de impact ervan op de sportwereld zorgen ervoor dat er geen alternatief is. De gezondheid en de veiligheid staan voorop.”

De organisatie begint naar eigen zeggen zo snel mogelijk met de opbouw naar 2021. “Zoals gebruikelijk focussen we opnieuw op de periode eind april en hopen we daarbij op de massale deelname van de Worldtourteams.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Marik 6 mei 2020 om 11:25

Weer zo’n schitterende Vlaamse kop van het artikel. “TOUR OF THE ALPS VERANDERT GEWEER VAN SCHOUDER”. Zo leer je nog eens wat uitdrukkingen.

Romāns Vainšteins 6 mei 2020 om 12:36

Ik vind het onderhand ook altijd wel mooi eigenlijk, kwestie van gewenning. Belgen houden er een aardig arsenaal uitdrukkingen op na blijkt maar. Daarnaast kennen we als volger er natuurlijk bovengemiddeld veel vanwege Sporza kijken waardoor het amper het lezen belemmert.

Mathieu Moller 6 mei 2020 om 14:44

Nooit geweten dat dit Vlaams was (kan inderdaad door Sporza komen). Weer wat geleerd.

Emergo 6 mei 2020 om 15:33

“God en klein Pierke” vind ik toch leuker.

Samlambeej 6 mei 2020 om 13:54

Een van de mooiste op de kalender.

Headlines

Materiaalzone

Populair