Ronde van Romandië afgelast, Tour of the Alps uitgesteld

maandag 16 maart 2020 om 15:13
Ronde van Romandië afgelast, Tour of the Alps uitgesteld

foto: Heinz Zwicky/BettiniPhoto

De Ronde van Romandië en de Tour of the Alps gaan vanwege het coronavirus niet door op de geplande data. Dat hebben de organisatoren laten weten. De Ronde van Romandië geeft aan zich te richten op de editie van 2021. De Tour of the Alps hoopt later dit jaar nog verreden te worden.

De WorldTour-ronde door het Franstalige deel van Zwitserland zet definitief een streep door de editie van 2020. “We kijken vooruit naar de Ronde van Romandië in 2021, dat hebben de organisator en de stichting achter de ronde besloten. Onze volgende afspraak is van 27 april tot en met 2 mei… 2021”, staat in het bericht op social media.

Tour of the Alps wil nieuwe datum in 2020
Organisator GS Alto Garda heeft besloten om de 44e editie van de rittenkoers door Italië en Oostenrijk af te gelasten. De ronde stond gepland van 20-24 april. De Tour of the Alps volgt de oproep van de UCI om elk wielerevenement op de internationale kalender in een getroffen land te cancelen.

“Het is heel moeilijk voor ons, zoals dat voor veel andere organisatoren geldt”, aldus Giacomo Santini. “We zijn duidelijk aanbeland op een unieke en serieus punt, waarbij publieke gezondheid en veiligheid voor alles gaat.” De organisatie gaat op zoek naar een nieuwe datum.

Dit artikel delen:

9 Reacties

lander luypaert 16 maart 2020 om 15:18

Tsjonge, gezondheid boven alles! Ik vind het toch ontzettend jammer voor al de renners die einde contact zijn. Die hebben helemaal niets kunnen tonen om een nieuw contract te krijgen.

Polleke 16 maart 2020 om 17:08

Er gaan duizenden mensen van alle bevolkingslagen in economische problemen komen door deze crisis, sportmannen vormen daar geen uitzondering op…

lander luypaert 16 maart 2020 om 17:12

Ja, dat weet ik. Maar dit is toch een wielersite? Dus ik kijk nu naar de wielrenners.

koos verrek 16 maart 2020 om 17:19

Miljoenen polleke, miljoenen

guyremgabdel 16 maart 2020 om 17:21

Denk dat de gezondheid van iedereen bovenaan prijkt. Als je ziet dat in N-Italië door gebrek aan voldoende beademingsmachines de 60+ terug naar huis in quarantaine gestuurd worden en daar in alle eenzaamheid mogen sterven ?? Dat zijn oorlogstoestanden. Dan is het annuleren van een wielerwedstrijd maar een bagatel daarbij.
Voor juni zullen we geen wedstrijden meer krijgen. En gaat Italië al die wedstrijden later op het jaar organiseren ? Wie gaan ze van de kalender vegen en datum inpikken ?

Hollow Knight 16 maart 2020 om 17:38

Dat is vooral het falen van een aantal landen (Italië, Iran en nu ook Spanje)

In andere landen is het veel minder erg.

Thoin 16 maart 2020 om 17:55

Ik kan mij er ook steeds minder aan ontdoen dat er nu al verschillende mutaties zijn van de ziekte.
De ene heeft dit, de andere dat. De ene moet met spoed opgenomen worden terwijl de andere na drie dagen weer alles kan…
Dit kan toch niet enkel van weerstand afhangen?

Maillot à Pois 16 maart 2020 om 19:45

@Hollow knight
Voorlopig nog minder erg, in Italië was de situatie enkele weken geleden vergelijkbaar met die hier. We zitten voorlopig op een gelijkaardige curve. Laat ons hopen dat het lukt die af te vlakken, maar ik zou er maar niet al te zeker van zijn

iLLan 16 maart 2020 om 21:31

@Thoin, er belanden ook elk jaar mensen met ‘gewone griepen’ op de IC en er overlijden daar ook wat van. Dat is echt dezelfde griep waar anderen gewoon mee doorwerken of een paar daagjes voor thuis zitten.
Dus het lijkt me dan niet heel gek dat het in ieder geval dezelfde soort corona zou kunnen zijn. (Alhoewel kleine mutaties altijd mogelijk zijn.)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair