Tour de France reikt speciale gele truien uit

dinsdag 14 mei 2019 om 16:01
Tour de France reikt speciale gele truien uit

foto: ASO

De komende Tour de France is in meerdere opzichten bijzonder. Zo is het precies vijftig jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf Tours won. Maar het is ook honderd jaar geleden dat de allereerste gele trui werd uitgereikt. En dus pakt de Tourorganisatie groots uit.


Organisator ASO zal in de komende Tour elke dag een speciale gele trui uitreiken. Zo zullen de gezichten van Eddy Merckx en Bernard Hinault op het tenue prijken, als eerbetoon aan de oud-kampioenen. Maar de organisatie kiest niet alleen voor ex-renners.

Zo zal de leider in de tweede etappe een gele trui dragen met daarop het Atomium, aangezien er dan een ploegentijdrit op het menu staat van en naar Brussel. Tijdens de dertiende etappe zal Eugène Christophe – de allereerste drager van de gele trui – dan weer een plekje krijgen op het zo wereldberoemde shirt.

De winnaar van de Tour de France zal de slotetappe naar Parijs afwerken in een gele trui met daarop de Arc de Triomphe.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 14 mei 2019 om 16:14

Staat daar normaal gesproken niet de ploegsponsor? Of printen ze die over het hoofd van Merckx?

koos1 14 mei 2019 om 18:13

Daar zat is ook al aan te denken. Het ziet eruit als mooie gele truien, maar met een grote sponsor naam zie je niets meer van de trui.
Ik kan me ook niet voorstellen dat ze op het podium gele truien zonder sponsor gaan uitreiken, want daar zal geen enkele ploeg/sponsor blij van worden.

flitsvolger 14 mei 2019 om 21:02

Misschien doen ze aan de voorkant van de trui de afbeelding en dan aan de achterkant op de rug de ploegsponsor, of net andersom: de sponsor op de voorkant en de afbeelding op de achterkant.

Alto 14 mei 2019 om 16:33

Komt er dan ook één met de beeltenis van Lance Armstrong? Als een dopeur als Merckx er wel op komt, die hem “maar” 5 keer won, dan zeker een 7-voudig winnaar….

Hollow Knight 14 mei 2019 om 16:37

De wielerwereld is hypocriet. Ik moet ook altijd cringen als Chris Froome doet alsof Armstrong nooit bestaan heeft wanneer hij het over het record heeft in de Tour.

Cap 14 mei 2019 om 18:46

Wat een kermis, doe mij maar een mooie gele trui zonder poespas. Desnoods met dat haantje erop of BANANIA.

EddyB1958 15 mei 2019 om 09:07

De afbeeldingen van de renners met vijf Tourzeges komen op de gele trui in de elfde etappe, volgens De Standaard en dus niet elk apart. http://m.standaard.be/cnt/dmf20190514_04399807

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.