Tour de France legt laatste hand aan virtuele Zwift-wedstrijd in juli

vrijdag 5 juni 2020 om 18:34
Tour de France legt laatste hand aan virtuele Zwift-wedstrijd in juli

foto: Cor Vos (archief)

De Tour de France krijgt in juli toch een editie, een virtuele welteverstaan. Volgens Cyclingnews wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een zesdaagse wedstrijd die verspreid wordt over drie weekenden. Organisator ASO werkt daarvoor samen met online platform Zwift.

Het gaat om virtuele wedstrijden voor mannen en vrouwen. De dagen waarop gekoerst moet worden zijn: zaterdag 4 juli, zondag 5 juli, zaterdag 11 juli, zondag 12 juli, zaterdag 18 juli en zondag 19 juli. Hierbij wordt onder meer geprobeerd de openingsrit rondom Nice en de slotrit op de Champs-Elysées zo veel mogelijk na te bootsen in Zwift. Daarnaast wordt een bergetappe opgenomen in het programma.

De Tour de France en Zwift maken plannen voor etappes van ongeveer één uur. Naar verluidt kan elke deelnemende ploeg vier renners opstellen. Tot nu toe zouden vijftien ploegen zich al aangemeld hebben. De virtuele koers is al verkocht aan meer dan tien tv-zenders, die in ruim 130 landen de virtuele Tour uitzenden.

Heeft virtueel wielrennen een toekomst op tv?
Eerder in deze coronacrisis kwamen onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Giro d’Italia al met virtuele wedstrijden. Niet altijd had dat evenveel succes op tv. Wij maakten een explainer-video met als titel: ‘Waarom virtueel wielrennen (nog) geen succes is’.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Fred Postma 5 juni 2020 om 21:01

Hou toch op met deze onzin. Of is het een doekje voor het bloeden voor de sponsors omdat men al weet dat de echte tour niet doorgaat? Wat is anders de reden voor deze flauwekul.

Samlambeej 5 juni 2020 om 21:37

Zwifts marketingmannetje denkt dat dit de doorbraak zal betekenen.
In Juli, wanneer iedereen binnen zit en niet met een drankje op strand ligt.

Romāns Vainšteins 5 juni 2020 om 22:10

Dit zal dan de nekslag worden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair