Tour 2022: Tadej Pogacar wint titanenstrijd op Peyragudes, Jonas Vingegaard houdt stand

Tour 2022: Tadej Pogacar wint titanenstrijd op Peyragudes, Jonas Vingegaard houdt stand

foto: Cor Vos

woensdag 20 juli 2022 om 16:50

Tadej Pogačar heeft een direct duel tegen Jonas Vingegaard gewonnen in de bergrit naar Peyragudes. De Sloveen van UAE Emirates was na een uiterst spectaculaire etappe van 129,7 kilometer door de Pyreneeën als eerste op de top van de slotklim, al gaf de geletruidrager geen krimp. Pogačar komt door de ritzege vier seconden dichterbij in het klassement. De andere favorieten werden al op de voorlaatste klim gelost door beulswerk van de ploeg van Pogačar.

Het profiel van deze bijna 130 kilometer lange rit was in te delen in twee stukken. De eerste pakweg 55 kilometer waren zo goed als vlak en daarna volgden achtereenvolgens de Col d’Aspin, de Houquette d’Ancizan en de Col de Val Louron-Azet en de slotklim naar Peyragudes. Overigens gebeurde dat zonder Tim Wellens (coronavirus) en Rafal Majka (dijbeenblessure).

De vluchtpoging van Pinot en Lutsenko – foto: Cor Vos

De openingsfase werd gebruikt om een kopgroep te vormen en daarvoor waren veel gegadigden. Dylan van Baarle en Connor Swift waren de eerste twee die wegreden, maar zij kregen weinig ruimte. Wout van Aert liet zich, vlak voor de tussensprint in La Barthe-de-Neste, zien en raapte daar 17 punten op. Hij hoopte daar de groene trui veilig te stellen, maar omdat Jasper Philipsen de sprint won werd het feest uitgesteld tot de finish.

Na de tussensprint ging de strijd om de vlucht verder. Owain Doull en Guillaume Boivin waren de volgende twee die wegreden. Zij begonnen met voorsprong aan de Col d’Aspin (12 km aan 6,5%), maar werden snel ingerekend. Thibaut Pinot en Alexey Lutsenko trokken ten aanval, gevolgd door een grote groep met daarin onder meer Van Baarle, Dylan Teuns, bergtrui Simon Geschke, Rigoberto Urán en Giulio Ciccone.

Demarrage Romain Bardet
Tiesj Benoot en Wout van Aert controleerden namens Jumbo-Visma in het peloton en gaven niet-gevaarlijke renners de ruimte om weg te rijden. Dat was anders bij Romain Bardet, die vlak onder de top van de Aspin demarreerde. De kopman van Team DSM, die in Foix wegzakte naar de negende plek in het klassement, pakte op de top ruim een halve minuut. Alles zat echter heel dicht bij elkaar, want het verschil tussen koplopers Pinot en Lutsenko en de favorietengroep was op de Aspin slechts 1.20 minuut.

UAE Emirates schudt al vroeg aan de boom – foto: Cor Vos

In de afdaling drukte Jumbo-Visma echter het tempo, waardoor Bardet op Hourquette d’Ancizan (8,2 km aan 5,1%) kon aansluiten bij de groep achtervolgers met daarin ook zijn ploegmaats Chris Hamilton en Andreas Leknessund. In de favorietengroep was het Mikkel Bjerg die de vaart erin hield, de groep flink uitdunde en het verschil binnen de twee minuten hield. Bjerg zorgde bovendien ervoor dat Adam Yates én Tom Pidcock vroeg losten.

McNulty sloopt bijna alle favorieten op Col de Val Louron-Azet
Vooraan hielden Pinot en Lutsenko stand op Hourquette d’Ancizan. De Fransman pakte er, net als op de Aspin, de meeste bergpunten. Het verschil tussen de groep-Bardet en de favorietengroep was op de top klein, maar werd in de afdaling en de korte vallei wat groter. De twee koplopers kregen vroeg op de Col de Val Louron-Azet (10,7 km aan 6,8%) al aansluiting van de groep-Bardet, terwijl de groep-Vingegaard, waar Yates en Pidcock terug kwamen aansluiten, op 1.50 minuut volgde aan de voet.

Meteen aan de voet trapte Bjerg op het gaspedaal bij de favorieten, wat meteen voor een schifting zorgde. Nadat McNulty de kop overnam, was het menens. Alleen Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Geraint Thomas en Nairo Quintana konden de Amerikaanse meesterknecht van UAE Emirates volgen. Quintana haakte zes kilometer onder de top ook af.

De vluchters, waarvan Leknessund het langst overbleef aan kop, werden stuk voor stuk opgeslokt door het machtige tempo van McNulty. De gele trui werd zelfs geïsoleerd, want vier kilometer onder de top loste Kuss bij Vingegaard, en niet veel later liet ook Thomas de drie gaan. Het was wachten op een demarrage van Pogačar en die volgde vlak voor de top van de Val Louron-Azet, maar Vingegaard dook in zijn wiel en hield de controle.

Het beulswerk van Brandon McNulty – foto: Cor Vos

Pogačar juicht op Peyragudes, Vingegaard geeft geen krimp
Een groep met Thomas, Kuss en Lutsenko volgden op meer een minuut en kreeg in de afdaling aansluiting van Bardet en Leknessund. Gaudu en Quintana volgden in die afzink op ruim 2.30 minuut van de groep gele trui. Dat waren ook de verschillen aan de voet van de slotklim naar Peyragudes, die op haar steilste stroken de 16% aantikt.

Op de Peyragudes (8 km aan 7,8%) bleef McNulty, die de prijs voor de strijdlust kreeg, een straf tempo aanhouden. Het gat met achtervolgers Thomas en Bardet werd uitgediept, maar de verwachte aanval van Pogačar liet op zich wachten. Een demarrage bleef zelfs uit. In de loeisteile laatste rechte lijn op het vliegveld van Peyragudes draaide het uit op een sprint-à-deux van 300 meter.

Pogačar versnelde, maar Vingegaard ging als eerste zijn sprint aan. Zijn Sloveense tegenstrever kon echter counteren en wist hem nog te passeren. Het betekende de derde ritwinst van Pogačar in deze Tour, maar veel dichterbij in het klassement komt hij niet. Het blijft beperkt tot vier bonificatieseconden, omdat Vingegaard in zijn wiel finishte.

Grote verschillen in top van het klassement
Een ijzersterke McNulty werd derde op 32 seconden en achter hem was het Geraint Thomas die op 2.07 minuut over de streep kwam. De kopman van INEOS Grenadiers kijkt nu aan tegen een achterstand van bijna vijf minuten op de gele trui. Daarachter zijn de verschillen nu nog groter: tussen nummer vier Nairo Quintana (op 7.53 minuut) en nummer acht Aleksandr Vlasov (op 9.56 minuut) zit slechts twee minuten. De grote verliezer van de dag is Adam Yates, die door een offday compleet wegzakt naar de negende plek in het klassement op bijna een kwartier van Vingegaard.

Ook de strijd om de tijdslimiet bleek uiterst spannend. Quick-Step-Alpha Vinyl had Fabio Jakobsen op de slotklim alleen gelaten, waarna hij uiteindelijk vijftien seconden overhield.

Dit artikel delen:

143 Reacties

de adelaar 20 juli 2022 om 16:51

Ik zeg Jonas wint weer een dag naar Parijs maar hulde voor Pogi

0
dnns1973 20 juli 2022 om 16:53

Ik vraag me af of of Jonas hier geen extra minuutje laat leggen ik vraag me af als hij eerder gaat pogi dan had kunnen volgen

0
vevie 20 juli 2022 om 16:52

Teleurstellende etappe, helaas. Mooie overwinning van The Terminator, maar dit was geen mooi schouwspel. Jammer. Kijken wat er morgen nog mogelijk is.

Deze twee zijn zoveel beter dan de rest, dat het echt zoals Joris aangaf schrijnend is. De rest wordt werkelijk naar huis gereden. Helemaal zoek. Morgen nog een mooie strijd tussen Gaudu en Quintana voor plek 4. Ook in de tijdrit. Plek 3 is er binnen voor G. ‘boring’ Thomas.

0
wielrenner 20 juli 2022 om 16:57

Als de rest? En Mcnulty dan?

0
vevie 20 juli 2022 om 17:03

De rest als in de andere AK-mannen. McNulty en Bjerg waren vandaag meesterlijk. Heb het nu specifiek over de klassementsmannen.

0
TheBigShow 20 juli 2022 om 17:04

Een beetje als Contador en Schleck toen, al maakten zij er meer een show van met surplacen en dergelijke

0
BoemBoemWvA 20 juli 2022 om 17:36

McNulty doet voor het eerst wat deze Tour..

0
Gibo 20 juli 2022 om 18:59

Dit was toch weer gewoon een boeiende etappe met koers van start tot finish. Je kan dit toch moeilijk een teleurstellende etappe noemen.

0
Dutch Smartie 20 juli 2022 om 19:54

Als je dit niet boeiend vindt dan kun je beter naar een andere sport kijken.

0
Marlin 20 juli 2022 om 20:20

Prachtige rit. Maar het verhoopte vuurwerk kwam er niet. Ik heb de indruk dat Pogacar begint te twijfelen. Ondanks de aanwezigheid van ploegmaat McNulty bij het koptrio, deed Pogacar in de finale geen enkele aanvalspoging meer. Ik had de indruk dat Vingegaard, mits een paar maal aan te vallen, Pogacar had kunnen lossen. Maar de aanwezigheid van McNulty deed hem daar vanaf zien. Ten onrechte. Want na een paar aanvallen van Vingegaard zou McNulty allicht niet teruggekomen zijn op zijn geloste kopman.
Alles op morgen dan maar, en hopen dat Vingegaard dan toch eens een iets mindere dag zal hebben. Indien niet, en Pogacar slechts enkel (tientallen) seconden kan terugpakken op Vingegaard, dan zal de tijdrit niet volstaan om het geel te heroveren.

0
ssj 20 juli 2022 om 16:53

Had meer van de laatste klim verwacht, maar kennelijk had McNulty een superdag en konden zowel Pogacar als Vingegaard niet harder. Eindsprint van Pogacar blijft indrukwekkend.

0
Emergo 20 juli 2022 om 18:15

Indrukwekkend ? Mwah

0
oscarito1908 20 juli 2022 om 16:53

De Peyregurde baart een muis.

0
Wheely 20 juli 2022 om 17:05

We moeten toch minder Sporza kijken denk ik. ;)

0
Brabander 20 juli 2022 om 17:24

Een prachtige uitdrukking wel :)
Vlaemsch is sowieso een stuk mooier dan het Nederlands. Maar da’s mijn persoonlijke mening

0
oscarito1908 20 juli 2022 om 17:27

Vind dat altijd een mooie uitdrukking. De Vlaamse taal is nog zonder allerlei Engelse uitdrukkingen.

0
Emergo 20 juli 2022 om 18:18

Sporza is er dit jaar bepaald niet op vooruit gegaan. Babbeltjes onder 4 heren, Carl Berteele die maar doorratelt, klassementskandidaten die lossen terwijl Renaar druk is met de EK uitslagen baanrennen junioren en beloften. Ik begin Michel te missen.

0
Maillot à Pois 20 juli 2022 om 18:30

’t Is nochtans geen Vlaamse uitdrukking.
Komt uit een Romeinse fabel uit de eerste eeuw, en de Nederlandse dichter Kees Stip heeft er nog een gedicht over gemaakt.
https://onzetaal.nl/schatkamer/lezen/uitdrukkingen/de-berg-heeft-een-muis-gebaard

0
Kopinkas 20 juli 2022 om 18:30

@emergo
Met als dieptepunt het culinair geleuter over warme foie gras dat de kijkers ongevraagd door hun strot geduwd krijgen (pun intended)

0
Wheely 20 juli 2022 om 19:20

@Maillot wat grappig dat wist ik niet, toch kan ik me niet voorstellen dat ze dit ooit bij de NOS zouden zeggen.

0
Marlin 20 juli 2022 om 20:23

En steeds maar verzuurde reacties en commentaren op Sporza. Hoe dom en masochistisch kunnen jullie zijn, om dan toch naar Sporza te blijven kijken. Er zijn zoveel alternatieven. NOS, Eurosport, RTBF, France 2….

0
Sven.99 20 juli 2022 om 16:54

Pogi geweldig sterk net als UAE. Rijden iedereen op meer dan 2 min alleen Vingegaard is net zo sterk. Zaten alletwee op de limiet. Vingegaard gaat de Tour winnen door de ene Off day van Pogi.

0
Henk Binnenband 20 juli 2022 om 16:57

Een offday? Hij verloor op het einde veel tijd door een hongerklop.

0
de adelaar 20 juli 2022 om 16:58

Geen idd dat maar gesloopt door ploegentactiek. Jammer dat je daar de waarde niet van ziet

0
Apemantus 20 juli 2022 om 16:59

Of vakkundig gesloopt.

0
vevie 20 juli 2022 om 16:59

Dat is wielrennen. Carapaz won de Giro omdat Nibali en Roglic naar elkaar keken. Quintana won na 1 ambush etappe de Vuelta in 2016. Froome won de Giro na 1 ambush etappe in de Giro. Hindley won de Giro door 1 zwak moment van Carapaz. 1 moment kan dodelijk zijn.

0
Sven.99 20 juli 2022 om 17:02

Ooh bedoel totaal niet dat Vingegaard het niet verdient of iets. Ze hadden Pogi idd gesloopt. Meer dat het zonde was dat door een gehavende ploeg pogi gesloopt werd.

0
Apemantus 20 juli 2022 om 17:07

Gewoon slim geïsoleerd toch?

0
Tony 20 juli 2022 om 17:07

Pogi al 2 dagen een aanval op de gele trui beloofd. Misschien morgen……

0
Maillot à Pois 20 juli 2022 om 18:35

Gezien de manier waarop Vingegaard alle aanvallen van Pogacar beantwoord heeft, is de kans groot dat hij hem er ook wel ergens anders afgereden zou kunnen hebben. Maar dat hoefde niet gezien zijn voorsprong.

0
Marlin 20 juli 2022 om 20:32

Gewoekerd met de krachten op de Galibier, nadien een ouderwetse inzinking op de Granon. Wat Pogacar na aankomst bevestigd heeft. Pas nadien, onder druk van de ploegleiding, werd een ander verhaaltje opgehangen, het hongerklopverhaaltje. Om de zwakke plek van Pogacar te maskeren. Een aantal WF-volgers liep daar met open ogen in.
We krijgen nog een bergrit. Ondanks de voorbije ritten “zonder hongerklop” kon Pogacar nooit Vingegaard in problemen brengen. Wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Maar dan kan de entourage van Vingegaard een gelijkaardig “hongerklop”verhaaltje ophangen.

0
Murcia 20 juli 2022 om 16:55

Heerlijke etappe! Glansrol voor het hele team UAE maar in het bijzonder McNulty!!, die super was. Voor al dat werk is de beloning een etappezege en 4 seconden en dat is naar mijn inzicht het bewijs dat Jonas soeverein is. De timing van die laatste sprint had overigens wel iets beter gekund. Thomas als Thomas naar plek 3 en de rest staat in niemandsland.

0
klootje kriekeljon 20 juli 2022 om 16:56

Wel opvallend wat Bjerg en McNulty hier vandaag laten zien.

0
Murcia 20 juli 2022 om 16:58

@klootje
Getergd denk ik, en het geloof in Pogi is groot. Maar ironisch genoeg reed UAE vandaag als TJV in 2020 met Jonas als de man op de bagagedrager. Die had eerder op de klim kunnen gaan vermoed ik.

0
Dikke Vrouw 20 juli 2022 om 17:01

Heel op vallend die Bjerggeit maar jonas wint de tour !!!

0
fietsvriend 20 juli 2022 om 17:02

@klootje dit was de enige manier. Geen JV mee in de kopgroep is het recept – vooral INEOS neutraliseerde dit in de beginfase. Als je dan een beetje benen maakt zoals Bjerg rijd je Van Hooydonk en Laporte er zo af, op de volgende berg van Aert en Benoot. En als ook Kuss matig is, zit je goed. McNulty is ook geen misselijke helper natuurlijk en heeft zich tot vandaag redelijk koest kunnen houden.

Alle credits voor UAE. Morgen wordt echt nog spannend voor JV – het gemis van Kruijswijk en Roglic in de bergen doet zich voelen.

0
Alfred Issendorf 20 juli 2022 om 17:02

Ik las wat eerdere commentaren en dacht dat ik de enige was die het wél een mooie etappe vond. UAE ijzersterk, genoten van Benoot, Kuss gaf helaas weer eens niet thuis.

Zonder pech/ongeluk is het kat in het bakkie voor Vingegaard. Opvallend: hij lijkt mij ook een betere daler dan Pogacar.

0
TheBigShow 20 juli 2022 om 17:06

Kuss zat er gewoon bij tot de laatste 5. Wat verwacht je dan? McNulty was gewoon super vandaag en heeft zelfs Pogi en Vingegaard behoorlijk gesloopt

0
Guushovd 20 juli 2022 om 17:26

Inderdaad een hele mooie etappe. Wielrennen kan niet altijd een spectakel zijn van eindeloze demarages, dit soort etappes laten voor mij zien hoe zwaar de sport is en hoezeer die mannen moeten balanceren tussen aanvallen en reserves houden.

0
Tripodboom 20 juli 2022 om 17:37

Volkomen ongeloofwaardig wat McNulty hier laat zien. Alle andere dagen als een natte krant gereden en nu als knecht naar boven als een stoomtrein en alle kopmannen op Vingegaard na eraf gereden alsof ze nog nooit op een fiets hebben gezeten. Net nu Makkabeeën moet opgeven. Lang leve de Tour.

0
Kosmonaut 20 juli 2022 om 18:39

@Tripodboom

Net zo (on)geloofwaardig als die alleskunner van TJV die al de gehele Tour dag in dag uit of in de aanval zit en/of voor de etappezege strijd, én tussendoor ook nog eens als knecht op kop iedereen om zijn moeder laat roepen. Maar daar zal je vast geen vraagtekens bij hebben.

0
Gijsbert Van Beers 20 juli 2022 om 18:47

Ik weet net als Klootje ook niet precies waar ik naar heb gekeken. De wederopstanding van Bjerg in de zwaarste wedstrijd ter wereld. En McNulty die ineens iedereen overhoop kan fietsen, inclusief zijn eigen kopman.

Ik kijk te lang naar wielrennen om daar zonder vreemd gevoel naar te kunnen kijken. Het is gewoon niet in lijn met de rest van de TdF. En als iets te mooi is om waar te zijn, dan is in de wielersport achteraf heel vaak gebleken dat het ook niet waar is. Bijvoorbeeld zoals die Portugese wielrenners die ineens in de Ronde van Portugal alles op een hoopje fietsen….

0
Roeptoeter 20 juli 2022 om 19:02

Opvallend of vooral afwijkend tov het verloop van de tour tot nu toe. Van Aert is de hele tour al sterk. Bjerg en McNulty niet en wijken daarmee af van eerdere prestaties. Wie weet was het de lagere temperatuur vandaag…

0
TheBigShow 20 juli 2022 om 19:10

Vind het overigens wel grappig dat Pogacar niet meer elke rit 100 dopingbeschuldigingen ontvangt op wielerflits.

Hoe zou dat toch komen…

0
Yep 20 juli 2022 om 19:13

Hilarisch gewoon. Jumbo rijdt al 3 weken ongeloofwaardig rond met dat chemisch wonder in het groen op kop.

0
Baukema Tomoulin 20 juli 2022 om 19:22

Of is McNulty gewoon een soort Rohan Dennis. Bij vlagen wonderbaarlijk in tijdrit en bergop en bij vlagen demonen in de kop.

0
Gijsbert Van Beers 20 juli 2022 om 19:28

@Baukema,
Het gaat mij ook om Bjerg. Misschien wel minstens zo opvallend…

0
Renaissance 20 juli 2022 om 21:06

Oh ja want het is veel opvallender dat een meervoudig WK ITT bij de beloften een goede dag heeft dan Nathan van Hooydonck die nooit een deuk in een pakje boter heeft gereden en nu opeens altijd overal goed meekomt. Staat genoteerd.

0
Aart van Woud 20 juli 2022 om 21:57

Van Hooydonk vergelijken met McNulty vandaag. Tuurlijk.

0
klootje kriekeljon 20 juli 2022 om 16:55

Toch nog wel mooi spelletje wat Pogacar speelde de laatste paar honderd meter.

0
Alfred Issendorf 20 juli 2022 om 17:04

Haha, ja, dat deed hij briljant.

0
Apemantus 20 juli 2022 om 16:57

De helpers van Jonas gingen er toch iets te snel af in vergelijk met UAE, toch een minpuntje. Gelukkig is hijzelf beresterk.

0
mattje123 20 juli 2022 om 18:41

Nou je moet het andersom bekijken. McNulty en Bjerg trapten vandaag opeens meer dan het dubbele vermogen dan wat ze afgelopen 2,5 hebben gedaan. Bjerg kwam tot nu toe geen heuvel over en McNulty moest lossen als er nog 30 man vooraan zat. Nu rijdt hij zelfs Thomas helemaal op een hoopje en kunnen Vingegard en Pogacar met moeite zijn wiel houden. Kuss zat bij de beste 5, meer mag je van hem niet verwachten.

0
Sven.99 20 juli 2022 om 16:57

Tijdslimiet gaat groot probleem worden.

0
Henk Binnenband 20 juli 2022 om 16:58

Welnee, die is heel simpel vastgesteld.

0
Joep Bisschop 20 juli 2022 om 16:58

Heeft Pogi nu het record van meeste grote rondes achter elkaar met minimaal 3 ritzeges?

0
VerstandOpNul 20 juli 2022 om 16:59

Hmm, Titanenstrijd is niet het eerste woord wat bij me opkomt na deze etappe..

Vingegaard heeft zijn opdracht meer dan perfect uitgevoerd.
Van een renner van de statuur van Pogacar had ik meer verwacht dan alleen 1 speldenprikje.. Blijkbaar kon hij niet beter..

0
Murcia 20 juli 2022 om 17:01

Dat moment dat Jonas tussen hen in ging rijden vond ik opvallend brutaal van de introverte Deen. Daar zag je al meer persoonlijkheid dan in de vorig jaren.

0
YogiBear 20 juli 2022 om 17:00

Kuss extreem rustig omhoog gereden. Zal Van Aert ook doen. Lijken beide een stuk meer over te houden voor morgen dan de UAE renners.

0
Comments 20 juli 2022 om 17:00

Duidelijk dat Vingegaard boven alle jumbo-teamleden staat en de meest getalenteerde is. Knappe selectie verricht door het management van dit Nederlandse wielerteam

0
Mooie Sjors 20 juli 2022 om 17:05

“Nederlands”…

Getalenteerd is ie tot en met. Maar Vingegoo totaal in de schaduw van Pogacar en Van Aert in deze Tour, geen renner waar een wielerhart warm van wordt.

0
Sjonge Jonge 20 juli 2022 om 17:10

Sarcasme kan een leuke stijlvorm zijn als je het er niet duimendik bovenop legt.

0
Apemantus 20 juli 2022 om 17:17

Het draait allemaal om het geel. Al het andere is leuk en aardig.

0
Wheely 20 juli 2022 om 17:00

Pogi zelden zo diep zien gaan in een sprint, Vinnie weert zich kranig. Ineos nu wel helemaal uitgeschakeld om de boel nog evt te bedreigen met meerdere pionnen. Gaat Vingegaard nog de bollen afnemen van Geschke?

0
Murcia 20 juli 2022 om 17:02

Niet met Simon he? Dat moment waarop die arme Perichon met hem probeert een gat dicht te rijden is genoeg om Baardmans morgen op de Aubisque punten te laten pakken.

0
Dikke Vrouw 20 juli 2022 om 17:04

Ja hoor geel bollen groen en de rit op de champs ook nog voor jumboooo !!!

0
Angelo Pauwels 20 juli 2022 om 17:02

Als je ziet hoever ze wegreden van Thomas is het normaal dat ze niet beter konden, anders zou het wel een heel hoog Alien gehalte hebben. Een mooie prestatie van beiden, maar Pogacar kloppen in de sprint is niet gemakkelijk.

0
NDI22 20 juli 2022 om 18:17

Thomas kon misschien wel harder maar waarom zou hij? De 2 voor hem kan hij niet bedreigen en de rest lag achter hem. Die is op eigen tempo omhoog gereden zonder te diep in het rood te gaan.

0
Emergo 20 juli 2022 om 18:23

Ja ND, waarom hij zou begrijpt een kleuter op een driewielertje nog wel.

0
bartp25 20 juli 2022 om 17:07

Pogacar lijkt het te hebben opgegeven, valt ook niet meer aan bergop maar in de afdaling. Verwacht morgen eigenlijk geen echte aanval meer. Jonas moet op zijn fiets blijven en een goede tijdrit rijden dan gaat Pogacar geen 2 minuten goed maken.

Ik hoop van harte dat Pogacar of Vingegaard de bergtrui nog binnenhalen.

0
Lalsacien 20 juli 2022 om 17:11

Ik hoop juist dat er nog een strijd komt tussen Geschke, Pinot en anderen.

0
Deel Koeper 20 juli 2022 om 17:16

Mathematisch kan het nog, maar in praktijk staan Ciccone, Powless en co gewoon al te ver, het is voor Geschke of eentje van de grote 2.

0
jooprioolpijp 20 juli 2022 om 17:08

Kon helaas niet kijken, maar uit de blog en het verslag lijkt me dit de enig mogelijke tactiek van UAE: zo vroeg mogelijk alles zo zwaar mogelijk maken in de hoop dat Vingo eerder kraakt dan Pogacar, zo niet vandaag dan wel morgen of in de ITT. Is het andersom, pech gehad. Gisteren konden ze zien wat er gebeurt als je de controle aan Jumbo overlaat. Vermoedelijk morgen weer hopen op een superdag van Bjerg en McNulty

0
NCK17 20 juli 2022 om 17:08

Vingegaard lijkt niet echt risico te durven nemen. Had de indruk dat Pogacar de laatste kilometers helemaal stuk zat, maar als je het op een sprintje laat aankomen wint Pogacar altijd.
Veel maakt het ook niet uit, als hij morgen bij weet te blijven zal hij de tour winnen. Toch heb ik het gevoel dat Vingegaard hem definitief had kunnen slopen en met Pogacar weet je het nooit beter alles pakken wat ke kan pakken.

0
Angelo Pauwels 20 juli 2022 om 17:09

Pogacar trouwens al op plek 93 all time, wat gaat die hard op de ranglijst, Vingegaard pas op plaats 817.

0
bartp25 20 juli 2022 om 17:16

Buiten het feit dat die ranglijst vrij weinig boeit, denk ik dat Pogacar de enige is die merckx gaat kunnen bedreigen.

0
Geit in mijn Kelderman 20 juli 2022 om 17:21

Waar kan ik die lijst vinden?

0
Angelo Pauwels 20 juli 2022 om 17:23

Bartp, die lijst geeft wel aan hoe sterk je Palmares is. Je kan ook Tour winnaar zijn met bijna niks anders gewonnen.

0
Angelo Pauwels 20 juli 2022 om 17:24

Geit, Procyclingstats

0
de nieuweMerckx 20 juli 2022 om 17:12

Saaie hap, JV véél te sterk. Zaterdag wint Woutje ook nog fluitend de tijdrit met minuten voorsprong.

0
Angelo Pauwels 20 juli 2022 om 17:13

Als Wout die tijdrit nog wint na al dat werk dan snap ik niks meer van wielrennen.

0
Tinus1984 20 juli 2022 om 17:15

@angelo why nut?

0
bartp25 20 juli 2022 om 17:17

Van aert heeft zich op slotklimmen continu kunnen sparen, heeft vandaag ook niet overdreven werk gedaan. Van Aert gaat zeker meespelen op de tijdritzege, net als de etappe van vrijdag en zondag.

0
Maenhout 20 juli 2022 om 17:19

En zondag ook maar dan zonder die minuten voorsprong.

0
Guushovd 20 juli 2022 om 18:42

JV veel te sterk? Zoek je ruzie met McNulty ofzo?

0
EricV 20 juli 2022 om 17:13

Normaal hoor je altijd analisten zeggen van ja die beklimming reed pogi 7 w/kg ofzo. Nu hoor je niemand hier over. Zou pogi wat minder zijn als normaal of hetzelfde?

0
Mr. Tornado 20 juli 2022 om 17:22

Pogacar heeft naar mijn gevoel al sterker rondgereden. Nu ja, hij kan ook niet altijd iedereen naar huis rijden, hé.

0
Deel Koeper 20 juli 2022 om 17:14

Pidcock verliest 22 minuten, zijn wel “maar” 5 plekjes in het klassement.

0
Tinus1984 20 juli 2022 om 17:14

Leuke rit gezien van uae. Maar ze kregen het geel er niet af. Vraag me wel af voor morgen of ze vandaag nu niet teveel krachten hebben gesmeten. JV toch wel anders, knechten die nodig zijn in de bergen laten lopen laatste stuk. Dus “frisser” voor morgen. Maar wordt een erg spannend ritje nog. En dan nog zaterdag wat kan er dan nog gebeuren…..

0
Chaba 20 juli 2022 om 17:18

“Bjerg zorgde bovendien ervoor dat Simon Yates én Tom Pidcock vroeg losten.”

Simon yates moet Adam zijn in het artikel ;)

0
Mr. Tornado 20 juli 2022 om 17:23

Ik zag Simon anders ook niet vooraan zitten.

0
Wheely 20 juli 2022 om 18:17

Je weet het nooit met die twee he. ;-)

0
Skywalker 20 juli 2022 om 19:47

Misschien kunnen ze zo nog een grote ronde winnen? Elk op z’n beurt een etappe rijden. Ik zal het verschil niet zien.

0
Magician 20 juli 2022 om 17:18

Bjerg en McNulty die iedereen behalve Vingegaard lossen. Het kan verkeren.

0
Alfred Issendorf 20 juli 2022 om 17:30

Inderdaad wel bizar. Als ze bij Bahrein hadden gereden had ik toch wat vraagtekens gezet. Gelukkig is UAE boven elke twijfel verheven met hun fair play policy.

0
de nieuweMerckx 20 juli 2022 om 17:33

Haha, dat is een goede. Niet goed gekeken. Toen Bjerg zichzelf uit elkaar aan het trekken was, reed Woutje doodleuk zonder handen naast hem.

0
Wildebert 20 juli 2022 om 17:44

In elk geval waren zij optimaal voorbereid op vandaag.

0
Alfred Issendorf 20 juli 2022 om 17:44

Ach ja, van Aert die zich vandaag helemaal zou opofferen voor de kopman. Motormuis Barteele reed naast de lossende Woutje, die volgens hem zat te lachen en er zo fris als een hoentje uitzag…

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone