Tour 2020: Het algemeen klassement

vrijdag 3 januari 2020 om 22:00
Tour 2020: Het algemeen klassement

foto: Cor Vos

De Tour de France begint in 2020 in het Zuid-Franse Nice met een rit-in-lijn. De enige tijdrit is op de voorlaatste dag met een slotklim naar La Planche des Belles Filles. Op 19 juli eindigt de Tour traditioneel in Parijs. Wie volgt Egan Bernal op als winnaar van het algemeen klassement?

De Ronde van Frankrijk geldt jaarlijks als het absolute hoogtepunt op de wielerkalender. Voor de oorsprong van het Toursprookje moeten we terug naar het jaar 1903. Het zou nog tot 1919 duren vooraleer voor het eerst een gele leiderstrui zou worden uitgereikt. Vorig jaar was de honderdste verjaardag van de gele trui in de Tour de France.

Recordhouder wat betreft het aantal zeges, was Lance Armstrong. Zijn zeven zeges werden enkele jaren terug uit de Tour de France-geschiedenis geschrapt, omdat hij in 2013 jarenlang systematisch dopinggebruik bekende. Zodoende zijn Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain nu gedeeld recordhouder met vijf eindzeges. Chris Froome staat daar kort onder met vier eindzeges.

In 2019 ging de zege in het algemeen klassement van de Tour de France naar Egan Bernal, voor Geraint Thomas en Steven Kruijswijk.

Bekijk hier welke kopmannen starten in de Tour de France 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair