Tour 2019: Woods koerst verder met twee gebroken ribben

vrijdag 19 juli 2019 om 07:21
Tour 2019: Woods koerst verder met twee gebroken ribben

foto: Cor Vos

Michael Woods is bezig aan zijn eerste Tour de France, maar de Canadees heeft al behoorlijk wat pech gehad. De klimmer van EF Education First smakte twee keer tegen het asfalt, waardoor hij al enkele dagen koerst met twee gebroken ribben. “Ik heb toestemming gekregen om door te gaan”, zo laat Woods weten in een persbericht.

De 32-jarige puncheur begon met hoge verwachtingen aan zijn eerste Ronde van Frankrijk, maar door twee valpartijen staat Woods al op grote achterstand in het klassement. Zo crashte de voormalig hardloper in de achtste etappe naar Saint-Étienne, nadat zijn ploeg een tijd op kop had gereden van het peloton.

Woods finishte eerder deze Tour nog als zestiende op La Planche des Belles Filles, maar de vraag is hoeveel last hij zal hebben van zijn ribbreuken. “Gelukkig zijn het ‘gunstige’ breuken, waardoor ik niet geopereerd hoef te worden. Ik ben in staat om verder te koersen”, zo vertelt Woods.

“We zijn nog niet klaar”
De Canadees liet in een eerder interview met Velonews weten nog altijd ambitie te hebben. “Ik voelde me niet goed na de etappe naar Saint-Étienne, maar het gaat inmiddels een stuk beter. Ik geniet nog steeds van deze wedstrijd. Er is nog veel mogelijk, vooral in de derde week. We zijn nog niet klaar.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Titaantje 19 juli 2019 om 07:25

Bij inspannngen wordt je ademhaling uiteraard een stuk intensiever. Ik denk dat een paar gebroken ribben dan niet meehelpen. Het is nobel dat hij probeert door te gaan en zijn ploeggenoten wil bijstaan, maar ik vraag me af van hoeveel waarde hij echt nog zal zijn, en of hij zichzelf en de ploeg niet meer helpt door te herstellen en in de Vuelta in topvorm te komen.

Wielert 19 juli 2019 om 07:52

Als je nu twee gebroken ribben hebt, haal je de vuelta ook niet in topvorm

Olly 19 juli 2019 om 08:24

@Wielert. Helemaal mee eens. je kan dan niet inspanningsblokken trainen.

Olly 19 juli 2019 om 08:23

Ik heb ook een keer een gebroken rib opgelopen tijdens een wedstrijd. Gedurende de wedstrijd deed het pijn en zeurde het. Maar de dagen/weken daarna was slapen, niezen of lachen een probleem van jewelste. Als hij de tour uitrijd met deze blessure, en hij gaat hoog op zijn inspanningscurve zitten om wat te betekenen voor zijn ploeg of voor een daguitslag. Dan wil ik wel weten welke pijnstiller hij gaat gebruiken. Want met paracetamol bereik je niet het gewenste resultaat :-(

Mike1973 19 juli 2019 om 09:10

Ongelofelijk dat de verantwoordelijken in een wielerteam, in dit geval meneer Vaughters die overal een grote mond over heeft v.w.b. het “oude” wielrennen, nog steeds hun renners laten door fietsen met zulke blessures.

Schollekop 19 juli 2019 om 09:22

Belachelijk, doorfietsen met twee gebroken ribben. Bij topsport hoort herstel van een blessure tot prioriteit nummer 1. Maar kennelijk vindt men bij de roze boys dat zelfs de gezondheid van een renner moet worden opgeofferd op het altaar van de heilige Tour.

RodyTur10 19 juli 2019 om 11:50

Gelukkig zijn wielrenners nog niet van die softies.

Valtverder 19 juli 2019 om 11:03

Die gaat nog wel afstappen, heb zelf laatst met een gebroken rib gereden en dat gaat ook wel even prima, maar op een gegeven moment (vooral als je heel hoog in je adem komt en je borst/buik gaan opzetten) wordt het gewoon te pijnlijk.

Dom om hem door te laten koersen, vooral met het oog op nog een mogelijke valpartij waarbij de ribben misschien wel helemaal doorbreken en interne organen kunnen doorboren.
Gewoon die 8 weken rust pakken, niets aan te doen.

Scott Sunderland 19 juli 2019 om 13:18

Inderdaad. Ze wachten eerst tot het nog erger wordt en dan stapt hij af. Het is ook zinloos. Een etappe gaat hij zo toch niet winnen.

rennerske 19 juli 2019 om 11:20

“ Er is nog veel mogelijk, vooral in de derde week“, klinkt ferm, onverschrokken, een beetje naief en verder heel onverstandig.

Dick H. 19 juli 2019 om 13:11

Het leidt tot niets al dat macho- gedoe van zwaar geblesseerde renners die per se toch door blijven fietsen. Nadat Merckx in 1975 een kaakbreuk opliep en toch de Tour uitreed, is hij nooit meer de oude Merckx geworden. Later noemde hij dat doorrijden een van de grootste fouten uit zijn carriere.

DUSHI CURACAO 19 juli 2019 om 13:15

mmmm die zie ik nog wel een rit winnen
let maar op !

Headlines

Materiaalzone

Populair