Tour 2019: UAE Emirates met Fabio Aru, debuut voor Jasper Philipsen
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 11:20

Tour 2019: UAE Emirates met Fabio Aru, debuut voor Jasper Philipsen

Fabio Aru zit in de definitieve Tour de France-selectie van UAE Emirates. De Italiaanse klimmer is volledig hersteld van een beknelde liesslagader, die hem dit voorjaar parten speelde. Een opvallende uitverkiezing is er voor Jasper Philipsen, die in Brussel debuteert op het hoogste podium.

De kopman voor het algemeen klassement is Daniel Martin. De Ierse klimmer eindigde vorig jaar als achtste in de Tour. Bergop krijgt hij onder meer de steun van voormalig wereldkampioen Rui Costa, Sergio Henao en Fabio Aru. Laatstgenoemde reed zich met een sterke Ronde van Zwitserland in de Tourselectie. “Ik maak mij niet druk om het klassement”, zegt Aru. “Het wordt een spannend nieuw hoofdstuk om mijn seizoen weer op te pakken.”

Dan Martin kijkt uit naar de Tour. “Ik voelde mij goed in de trainingen en de Dauphiné ging heel goed, ook al zagen we niet de agressieve manier van koersen in de bergen. Ik ben daar goed uit gekomen en vind het een mooi parcours. We hebben een sterk team met meerdere opties die we kunnen uitspelen.”

Philipsen lead-out voor Kristoff
Voor de sprints is Alexander Kristoff de vooruitgeschoven pion, bij afwezigheid van Fernando Gaviria (knieblessure). De Noor krijgt met Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen twee landgenoten mee. “Ik ga naar deze Tour met het doel om een rit te winnen”, zegt Kristoff.

Ook Jasper Philipsen (21) zal een rol krijgen in de sprints, hij wordt ingeschakeld als lead-out. Voor hem wordt vooral de start in Brussel speciaal. “Dit zal een groot moment zijn voor de jonge Philipsen, die zijn debuut gaat maken in Le Grande Boucle“, aldus ploegmanager Joxean Matxin.

Selectie UAE Emirates voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-pt Rui Costa
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ie Daniel Martin
flag-be Jasper Philipsen

Tour 2019: Deelnemers

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2019 11:22
Philipsen heeft dit jaar wel heel veel hooi op zijn vork...
    27 juni 2019 11:23
    Geweldig voor hem om meteen de Tour te mogen doen met start in eigen land, maar hoe onverstandig is dit inderdaad? Was nog voor einde voorjaar naar eigen zeggen helemaal gesloopt. En dan even doodleuk de Tour eraan vastknopen...
    27 juni 2019 11:35
    Onbegrijpelijk inderdaad, het is ook niet alsof er niemand in die ploeg beter de sprint voor Kristoff kan aantrekken.
    27 juni 2019 13:35
    +1
27 juni 2019 11:23
Apart met Kristoff in de gelederen. Benieuwd naar de rolverdeling.
    27 juni 2019 11:57
    Dat staat in de tekst, kan zijn dat het er net nog niet stond?

    Kristoff de vooruitgeschoven pion, Philipsen als lead-out.

    27 juni 2019 12:20
    @Elvs
    Dat stond er idd nog niet bij mijn eerste post.
27 juni 2019 11:23
Iemand moet die knul tegen zichzelf in bescherming nemen.
    27 juni 2019 12:45
    Of tegen z'n ploeg ;-)
    27 juni 2019 12:47
    'Ze geven hem de kans': "Jesper, would you like to ride the Tour?" Hij kan perfect weigeren. Hij heeft de aanbiedingen voor het uitkiezen. Maar hij heeft een plaat voor zijn hoofd.
27 juni 2019 11:28
Lekker ploegje wel, kunnen best wat klaarspelen. Ben benieuwd wat Costa gaat doen. Als hij er zin in heeft dan kan hij zomaar een paar etappes winnen. Maar wanneer Costa wat minder motivatie heeft dan heb je echt niks aan hem.
    27 juni 2019 16:57
    Costa zn vormniveau van Romandie naar de Ronde van Zwtserland kelderde dieper dan de bitcoin van december 2018 naar maart 2019
    27 juni 2019 22:34
    Costa was ziek in aanloop naar Zwitserland.
27 juni 2019 11:28
Philipsen sprintaantrekker voor Kristoff??
27 juni 2019 11:29
aiaiai, Philipsen al opgebrand nog voor zijn carrière is begonnen... De rolverdeling lijkt me duidelijk met Kristoff voor de sprints en D. Martin voor het klassement. Verder vermoedelijk nog de vrijbuiters Henao, R. Costa & Aru. Laengen en Bystrom de waterdragers van dienst. Philipsen begrijp ik dus ook niet, doe dan ervaring op in de Vuelta!!!
27 juni 2019 11:32
Dit ziet er een beetje uit net als bij Kreuziger. Veel koersen, wat uiteindelijk niets oplevert.
Moet inderdaad in bescherming worden genomen.
27 juni 2019 11:32
Lekker philipsen kapot maken.. die jongen is sterk en een groot talent maar wat rijdt die tot nu toe belachlijk veel.. en aru ook gelijk maar weer naar de grootste en zo goed als zwaarste wedstrijd.. super beleid hoor
    27 juni 2019 16:52
    Valt wel mee, Philipsen heeft tot nu toe 42 koersdagen terwijl Kristoff er al 52 heeft.
    27 juni 2019 20:54
    kristoff is dan ook geen 21 meer
27 juni 2019 11:32
Vind het echt mooi dat Aru in de Tour start. Hopelijk met wat grinta, zodat hij net als in 2017 de smaakmaker wordt. Vind het wel vreemd dat ze Philipsen laten starten in zijn eerste jaar op WT-niveau. Ze branden die jongen helemaal op bij UAE
27 juni 2019 11:33
Geen verkeerde ploeg op papier ! Jagen op etappezeges.

Ik heb wel mijn vraagtekens over Daniel Martin wat betreft eventuele ambities voor het klassement.

Zal Costa zijn goede benen van een aantal jaren geleden weer eens vinden ?
27 juni 2019 11:36
Philipsen rijdt lijkt het wel overal en dat voor een debutant. Is ook overal wel op de afspraak, en je kan hem eigenlijk al bijna beter inzetten voor de normale sprints dan Kristoff.
Kristoff maakt ook weinig kans behalve op de champs-elysee of een waaier ettappe waar het peleton in brokken uit elkaar valt.

leuke ploeg wel maar Philipsen mag de tour toch niet uit rijden zou ik denken? tot max 2 weken laten rijden en dan laten uitstappen anders pleeg je roofbouw op zo'n gast. (wel heeft debuteren in de Giro/Vuelta voor zo'n renner weinig zin denk ik)
27 juni 2019 11:41
Individueel ziet het er leuk uit, maar op de een of andere manier zie ik ze niet echt als een team functioneren. Gaat Dan Martin dan knechten voor Aru of andersom? En Rui Costa dan, die gaat toch minimaal 5 keer in de aanval. Henoa was gewend te knechten bij Sky, maar daarom wilde hij juist weg?
27 juni 2019 11:48
Succes in de TTT
27 juni 2019 11:53
Henao zou ook kopman zijn maar na een tijd zal hij superknecht en aanvaller worden denk ik. Henao zie ik nu geen top10 rijden en over zijn vorm is het ook gissen. Ik vind hem een zeer kleurloos seizoen rijden. Philipsen... tja hoewel ik fan ben van die ploeg is het natuurlijk veel te vroeg... Costa kan ritten winnen maar ook bij hem was hij in Zwitserland kleurloos... 1 rit zie ik UAE wel winnen.
27 juni 2019 12:01
Mij maak je niet meer wijs dat Matxin een goede ploegmanager is. Schoenmaker blijf bij je leest en ga terug lekker wat jonge renners gaan scouten in Zuid-Amerika. Het feit dat je Aru meeneemt is gewoon al niet slim te noemen. Hij is net hersteld van een operatie en nog in volle opbouw. In plaats van hem rustig verder te laten werken richting de Vuelta, zodat hij daar fris en in topvorm aan de start kan verschijnen, moet hij nu zich drie weken volledig kapot rijden om het tourpeloton te proberen volgen. Dit is het ideale recept om hem opnieuw oververmoeid te krijgen.

Maar dit is zelfs niet de grootste stunt van Matxin. Hoe haal je het in je hoofd om Philipsen mee te nemen? Het aantal koersdagen voor deze knaap was al belachelijk hoog en dan komt de Tour er nog eens bij. Het ideale recept om roofbouw te plegen op een jonge renner. En dan nemen ze hem nog mee om de sprints aan te trekken voor Kristoff. Philipsen heeft nog nooit een lead out gedaan en dan moet hij dat plots in de Tour doen, neem dan gewoon Ferrari mee, die heb je aangetrokken als lead out.

Het beleid van deze ploeg is gewoon erbarmelijk slecht. Aru reed in Zwitserland terug mee op een aanvaardbaar, zeker niet top, niveau en plots was hij kandidaat voor de Tour. Philipsen rijdt al het hele jaar overal en mocht onlangs die Vlaamse koersjes rijden om als afsluiter van z'n eerste seizoenshelft ook eens kopman te zijn. En plots zit hij dan in de Tourselectie. Gaviria die ook alle klassiekers moest rijden en dan nog de Giro en nu de Tour niet haalt, dat is ook geen topbeleid. Worden er daar in het begin van het seizoen überhaupt plannen en programma's opgesteld? Het lijkt me maar een zootje ongeregeld, maar omdat ze veel geld en talent hebben, vallen de prestaties qua scorebord journalistiek nog mee.
    27 juni 2019 13:23
    Dit dus. En dan vind ik het geval Aru nog tot daaraan toe, dat is een volwassen vent, die kan zijn muil opentrekken. Zo'n broekie moet je tegen zichzelf in bescherming nemen zo een gretige jonge hond wil natuurlijk alles rijden. Ik vind het echt kwalijk, kan enorm remmend zijn in zijn ontwikkeling.
    27 juni 2019 20:43
    Volledig eens.
27 juni 2019 12:15
Ongelofelijk als je ziet wat Philipsen al dit jaar heeft gereden... gaf na het voorjaar aan opgebrand te zijn en dan de tour rijden. Die is zo oververmoeid...
27 juni 2019 12:30
Mensen...Philipsen heeft 42 dagen erop zitten.

Waarvan 5 keer een klassieker niet gefinshed.
In die 42 zitten ook een hoop mindere wedstrijden qua niveau.

Valt toch allemaal wel mee? Of moeten we echt tien keer het zelfde posten dat hij overbelast wordt?
    27 juni 2019 12:37
    Als je ziet dat de helft van die 42 eendagswedstrijden zijn heeft Philipsen een van de zwaarste programma's van alle tourdeelnemers gehad.

    En dat op zijn leeftijd.

    Neem aan dat hij gewoon ff meegaat voor Brussel en na max 2 weken afstapt hopelijk
    27 juni 2019 12:41
    Ik was al bang om dit te posten... als je al die commentaren hoort. Philipsen zal zelf ook wel gezegd hebben er klaar voor te zijn. Als hij zegt nee ik ben er niet klaar voor gaat de ploeg je ook niet meenemen. Straks wint Philipsen er 1 rit en wat gaan ze hier dan allemaal zeggen?
    27 juni 2019 13:18
    Het is toch zo klaar als een klontje dat deze gast overmoedig is.
    Begonnen bij de allereersten in Down Under. Algarve logischerwijs als voorbereiding op het voorjaar maar dan meteen de loodzware Strade Bianche aangegrepen alsof hij die nooit meer zou kunnen rijden. Vervolgens MSR tussenin 2 Vlaamse koersen gepakt op 8 dagen tijd met als resultaat: binnenkomen in de laatste groep in MSR en tijdens E3 in de auto gestapt. 4 dagen later Dwars door Vlaanderen, waar hij zich had op moeten focussen, ook in de laatste groep binnen. Dan nog oerdom beslist van de monumenten eraan te breien met als resultaat 2 DNF's plus nog een keer in de auto gestapt in de Brabantse Pijl...
    Gaf zelf aan "op" te zijn maar "Ik houd vertrouwen in de ploeg" => slaat al grote mensen taal uit. Wil de grote man zijn.

    In de voorbije 20 dagen -> 13 dagen gekoerst. Hallo???
    27 juni 2019 14:40
    Ach, zn resultaten zijn heel aardig toch? Wel benieuwd hoe lang ie de tour gaat meerijden...
27 juni 2019 12:40
Hoe maak je een jonge renner kapot. Kijk naar UAE. Zo doe je dat.
27 juni 2019 12:44
Het Philipsen - UAE verhaal begint steeds meer op het Kreuziger - Liquigas verhaal te lijken. Die jongen wordt helemaal opgebrand voor zijn carriere goed en wel begonnen is. Enfin, ze zullen het daar hopelijk beter weten.
27 juni 2019 12:46
En buiten Philipsen: wat denken we van Martin? Zeer matig jaar gereden in vergelijking tot andere jaren. Een voorteken? Of staat hij er uiteindelijk gewoon weer?
    27 juni 2019 13:11
    4e in Valencia, 7e in de UAE tour, 2e in Baskenland en 8e in de Dauphine... dat zijn resultaten waar Aru voorlopig alleen maar van dromen. Martin staat er gewoon in de TDF.
    27 juni 2019 15:25
    Martin doet het toch goed dit jaar! Buiten zijn 2 opgaves in LBL EN WP. Hij zal er staan en ik zie hem een top 7 rijden.
    27 juni 2019 16:43
    @Rahimns
    Vergelijk maar eens met voorgaande jaren. Altijd top 3 Dauphiné, altijd beter in de Waalse klassiekers en ook in andere koersen is het altijd beter geweest.
    eg niet dat hij een slecht jaar rijdt, maar dat het matig is als je vergelijkt met andere jaren.
    Martin is geen Nibali die altijd verstoppertje speelt van te voren.
    27 juni 2019 17:01
    Ik vind het allemaal niet schokkend... de Dauphine was qua uitslag dit jaar wat minder maar hij werd ook niet op minuten gereden. Hij verliest daar de meeste tijd in de TT op de mannen voor hem. Ik heb de klassiekers niet gezien dus ik weet ook niet waarom hij daar dit jaar niet heeft uitgereden. LBL was qua weer natuurlijk drama. Baskenland was gewoon top. In vergelijking met de afgelopen jaren was het misschien wat minder maar zeker niet matig. Trouwens vorig jaar was hij eigenlijk alleen in de Dauphine beter, voor de rest was het minder dan dit jaar, hij finishte dan wel in de 2 klassiekers maar ook niet op een plek waar je vrolijk van wordt.
27 juni 2019 13:34
Waarom nemen ze Roberto Ferrari niet mee als leadout voor Kristoff?
Werd 12e in de elfstedenronde, dus is niet hopeloos in vorm.
27 juni 2019 14:22
Rijdt inderdaad veel, maar die jongen rijdt gewoon top5 en podiums in zn eigen races, en doet daarnaast een hoop koerservaring op in oa de klassiekers. Hoezo kapot maken?
27 juni 2019 14:27
Mij verbaast het toch ook wel, zeker gezien hij in april zelf al aangaf op zijn tandvlees te zitten.
Ook een schril contrast met hoe er wordt omgegaan met goudklompje Pogacar, die pas binnen 2 jaar een eerste grote ronde rijdt. Zelfde leeftijd nochtans.
    27 juni 2019 15:26
    Ook dit is niet waar aangezien Pogacar zelfs dit jaar de keuze krijgt om de Vuelta te rijden...
    27 juni 2019 16:10
    Ok, ik lees nu idd ook dat een Vuelta-deelname overwogen wordt.
    Da's dan een verandering tov pakweg een maand geleden, toen er nog gesteld werd om dit jaar en volgend jaar nog geen grote ronde te rijden.

    In het geval van Pogacar vind ik het ook nog wel een te verdedigen keuze, gezien zijn steile curve en het feit dat de Vuelta de Tour niet is. Wat betreft Philipsen heb ik veel meer twijfels, maar ik hoop van harte dat ik ongelijk heb hoor.
    27 juni 2019 17:23
    Tuurlijk maar ik blijf erbij. Stel dat hij ineens een rit wint. Dan gaat niemand zeggen slechte keuzen. Door hier mee te doen kan hij veel leren van al de andere topsprinters. Deze deelname kan olk zijn carriere net lanceren.
    27 juni 2019 17:43
    Zeker wel. Help me herinneren, ik zal ook dan absoluut zeggen dat het een slechte keuze was. Omdat je gewoon dit soort risico's niet mag nemen met zo'n jong talent/lichaam!
    27 juni 2019 22:01
    +1.
    Grootste Belgisch klassiek talent sinds Boonen. Hij is er zelf heel blij mee, begrijp ik, maar ik zou het erg vinden als hij zichzelf opbrandt, ook mocht hij een rit winnen (wat kan).
    Had veel liever gezien dat ze hem zijn kans lieten gaan in pakweg Binck Bank en Parijs-Brussel, ipv hier de sprint te moeten aantrekken voor Kristoff. Volgend jaar eens Giro of Vuelta rijden, pas daarna de Tour.
27 juni 2019 14:59
Mooie selectie...
Zou toch de sceptici hier wel kunnen verassen
27 juni 2019 15:19
Aru-Henao-Martin-Costa-Philipsen-Kristoff.

Een selectie, die sterk is in de breedte, maar ook met veel net niet, lijkt me

Reacties zijn gesloten.