Tour 2019: UAE Emirates met Fabio Aru, debuut voor Jasper Philipsen

donderdag 27 juni 2019 om 11:20
Tour 2019: UAE Emirates met Fabio Aru, debuut voor Jasper Philipsen

foto: Cor Vos

Fabio Aru zit in de definitieve Tour de France-selectie van UAE Emirates. De Italiaanse klimmer is volledig hersteld van een beknelde liesslagader, die hem dit voorjaar parten speelde. Een opvallende uitverkiezing is er voor Jasper Philipsen, die in Brussel debuteert op het hoogste podium.

De kopman voor het algemeen klassement is Daniel Martin. De Ierse klimmer eindigde vorig jaar als achtste in de Tour. Bergop krijgt hij onder meer de steun van voormalig wereldkampioen Rui Costa, Sergio Henao en Fabio Aru. Laatstgenoemde reed zich met een sterke Ronde van Zwitserland in de Tourselectie. “Ik maak mij niet druk om het klassement”, zegt Aru. “Het wordt een spannend nieuw hoofdstuk om mijn seizoen weer op te pakken.”

Dan Martin kijkt uit naar de Tour. “Ik voelde mij goed in de trainingen en de Dauphiné ging heel goed, ook al zagen we niet de agressieve manier van koersen in de bergen. Ik ben daar goed uit gekomen en vind het een mooi parcours. We hebben een sterk team met meerdere opties die we kunnen uitspelen.”

Philipsen lead-out voor Kristoff
Voor de sprints is Alexander Kristoff de vooruitgeschoven pion, bij afwezigheid van Fernando Gaviria (knieblessure). De Noor krijgt met Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen twee landgenoten mee. “Ik ga naar deze Tour met het doel om een rit te winnen”, zegt Kristoff.

Ook Jasper Philipsen (21) zal een rol krijgen in de sprints, hij wordt ingeschakeld als lead-out. Voor hem wordt vooral de start in Brussel speciaal. “Dit zal een groot moment zijn voor de jonge Philipsen, die zijn debuut gaat maken in Le Grande Boucle“, aldus ploegmanager Joxean Matxin.

Selectie UAE Emirates voor de Tour de France (6-28 juli)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-pt Rui Costa
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ie Daniel Martin
flag-be Jasper Philipsen

Tour 2019: Deelnemers

Dit artikel delen:

58 Reacties

Titaantje 27 juni 2019 om 17:00

Ik dacht: hadden ze niet beter nog een renner voor de TTT kunnen meenemen. Maar ze hebben eigenlijk buiten Bohli geen tijdrijders in de selectie, en Bohli reed de Giro en Suisse al. Rory Sutherland lijkt totaal uit vorm. Ik had zelf denk ik Riabushenko en Ferrari meegenomen ip Philipsen en Aru. Beiden hebben nog maar weinig koersdagen gehad en lijken aardig in vorm. Philipsen kan wel wat rust gebruiken en Aru kan zich beter naar de Vuelta toewerken.

lander luypaert 27 juni 2019 om 17:25

Ja of een Petili? Die jongen vond ik sterk rijden in de Dauphine en in de rest van het jaar ook naar behoren.

Random wielerliefhebber. 28 juni 2019 om 10:23

Prachtige scorebord journalistiek, Sutherland begon juist net goed te rijden. Maar hij is geen sprintaantrekker, Laengen word voor zijn rol iets hoger ingeschat.

Riabushenko is de meest waardeloze tijdrijder die ze hebben en loopt het hele jaar al te kwakkelen, is trouwens ook totaal niet geschikt voor deze selectie. Zou dan in plek an Henao moeten komen. Ferrari was in mijn ogen een betere optie geweest als Philipsen maar om nu te zeggen dat hij in vorm is?

lander luypaert 27 juni 2019 om 17:30

Op sporza staat een artikel met Philipsen.

Covadonga 27 juni 2019 om 17:55

Individueel gezien best een leuke ploeg. Over het besluit om Philipsen mee te nemen zal vast goed nagedacht zijn. Of ze hem kapot maken, vind ik niet te beoordelen.

heuvelcolombia 28 juni 2019 om 21:21

Ik heb er weinig verstand van omdat ik Philipsen zijn conditie niet ken en de ploeg haar afwegingen niet weet, maar ik vind toch dat Philipsen best veel wedstrijden rijdt dit seizoen. Of was dat al gezegd?

Headlines

Materiaalzone

Populair