Tour 2019: Gehavende Vuillermoz weigert handdoek te gooien

dinsdag 16 juli 2019 om 13:09
Tour 2019: Gehavende Vuillermoz weigert handdoek te gooien

foto: Cor Vos (archief)

Alexis Vuillermoz is niet ongeschonden uit de eerste Tourweek gekomen. De Fransman van AG2R La Mondiale kwam liefst twee keer ten val, waardoor hij kopman Romain Bardet niet optimaal kan ondersteunen. Ondanks zijn verwondingen wil Vuillermoz voorlopig niet van afstappen weten, tekent L’Equipe op: “Opgeven is geen optie.”

Op de openingsdag had Vuillermoz al prijs: in de chaotische slotfase was hij een van de renners die in aanraking kwam met het asfalt. Tijdens de negende rit sloeg de pechduivel opnieuw toe, hij kwam samen met Alessandro De Marchi ten val. Als gevolg van de crashes is de rechterflank van Vuillermoz stevig ingepakt en heeft hij op de rustdag moeite met lopen.

“Ik heb een slechte nacht gehad. De brandwonden doen pijn en ik kan niet wachten om een nieuw verband te plaatsen om de pijn te verlichten”, laat hij weten aan de Franse sportkrant. “Ik ben van plan om door te rijden. Voor nu is opgeven geen optie.”

Ondanks dat Romain Bardet al averij opliep in het algemeen klassement gelooft Vuillermoz nog in de kansen van zijn kopman: “Ik vind hem erg rustig. We hebben nog maar een bergetappe gehad: het is nog te vroeg om zijn niveau te beoordelen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Maillot à Pois 16 juli 2019 om 14:04

’t zit niet mee voor Vuillermoz dit jaar.
In de Giro ook al bergop het ravijn in door een acute astma-aanval.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair