Tour 2019: Gehavende Vuillermoz weigert handdoek te gooien
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 16 juli 2019 om 13:09

Tour 2019: Gehavende Vuillermoz weigert handdoek te gooien

Alexis Vuillermoz is niet ongeschonden uit de eerste Tourweek gekomen. De Fransman van AG2R La Mondiale kwam liefst twee keer ten val, waardoor hij kopman Romain Bardet niet optimaal kan ondersteunen. Ondanks zijn verwondingen wil Vuillermoz voorlopig niet van afstappen weten, tekent L’Equipe op: “Opgeven is geen optie.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de openingsdag had Vuillermoz al prijs: in de chaotische slotfase was hij een van de renners die in aanraking kwam met het asfalt. Tijdens de negende rit sloeg de pechduivel opnieuw toe, hij kwam samen met Alessandro De Marchi ten val. Als gevolg van de crashes is de rechterflank van Vuillermoz stevig ingepakt en heeft hij op de rustdag moeite met lopen.

“Ik heb een slechte nacht gehad. De brandwonden doen pijn en ik kan niet wachten om een nieuw verband te plaatsen om de pijn te verlichten”, laat hij weten aan de Franse sportkrant. “Ik ben van plan om door te rijden. Voor nu is opgeven geen optie.”

Ondanks dat Romain Bardet al averij opliep in het algemeen klassement gelooft Vuillermoz nog in de kansen van zijn kopman: “Ik vind hem erg rustig. We hebben nog maar een bergetappe gehad: het is nog te vroeg om zijn niveau te beoordelen.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2019 14:04
't zit niet mee voor Vuillermoz dit jaar.
In de Giro ook al bergop het ravijn in door een acute astma-aanval.

Reacties zijn gesloten.