Tour 2019: Gehavende Gallopin en Périchon geven niet op

dinsdag 9 juli 2019 om 20:24
Tour 2019: Gehavende Gallopin en Périchon geven niet op

foto: Cor Vos

Tony Gallopin zit in de hoek waar de klappen vallen. De renner van AG2R La Mondiale ging al hard onderuit tijdens het Frans kampioenschap in La Haie-Fouassière, maar Gallopin werd ook in de vierde etappe van de Tour de France het slachtoffer van een valpartij. Gelukkig voor de Fransman blijkt de schade mee te vallen.

De valpartij gebeurde op ruim zeventig kilometer van de finish in Nancy. AG2R La Mondiale laat in een persbericht weten dat vooral de linkerkant van Gallopin flink is geraakt. Zo heeft hij last van zijn linkerknie, heup en elleboog, maar zijn er verder geen breuken geconstateerd.

Gallopin gaat woensdag dan ook ‘gewoon’ van start voor de vijfde etappe naar Colmar. De 31-jarige renner moet deze Tour nog een belangrijke rol vervullen voor zijn kopman Romain Bardet, die al op flinke achterstand staat.

Pierre-Luc Périchon
Ook voor Cofidis-renner Pierre-Luc Périchon was er goed nieuws. Hij knalde tijdens de etappe op een verkeersbord en vloog daarbij over de kop. Périchon kon de rit uitrijden, maar er werd gevreesd voor breuken. Uit röntgenscans na de rit is gebleken dat hij alleen lichte kneuzingen heeft overgehouden. Hij kan zijn weg vervolgen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Titaantje 9 juli 2019 om 22:02

Of je nu van goed nieuws kan spreken bij relatief minder schade na een val, weet ik even niet :-)

Polleke 9 juli 2019 om 22:05

Hoe trots ze bij ASO toch zijn op hun valpartijen…elke dag weer…way to go…

Chaba 10 juli 2019 om 08:18

Gallopin al 2 keer onderuit in de Tour en keer in het nationaal kampioenschap. Ging hij in de Giro ook niet onderuit? Wil niet echt vlotten voor hem dit seizoen.

Elvs 10 juli 2019 om 10:16

Nog geen uitvallers deze Tour dus. Dat is volgens mij best bijzonder na 4 etappes toch?

Headlines

Materiaalzone

Populair