Tour 2018: Katusha-Alpecin rekent op Kittel en Zakarin

Door , woensdag 27 juni 2018 om 11:42
Tour 2018: Katusha-Alpecin rekent op Kittel en Zakarin

foto: Sirotti

Katusha-Alpecin heeft zijn definitieve selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De Zwitserse formatie rekent op Marcel Kittel in de massasprints, terwijl Ilnur Zakarin de scepter zal zwaaien als klassementsrenner.

De 30-jarige Kittel – die vorig jaar nog de grote slokop was in de Tour met vijf ritzeges – is bezig aan een moeizaam seizoen. De Duitser won wel twee etappes in Tirreno-Adriatico, maar dat waren ook meteen zijn enige zeges van 2018. Hij tempert daarom ook de verwachtingen voor de aankomende La Grande Boucle. “Je kan nooit het doel stellen om voor vijf etappezeges te gaan in de Tour.”

“Daarom gaan we eerst voor één ritoverwinning, zoals ik dat vroeger altijd deed. Dat is beter.” De Duitse spurtbom is nog altijd bezig om de sprinttrein op de rails te zetten. “Er ligt natuurlijk nog de nodige arbeid voor ons om een solide ploeg te vormen. Maar we zijn goed op weg”, stelt Kittel hoopvol.

Hij kan in de komende Tour rekenen op een sprinttrein bestaande uit de locomotieven Tony Martin, Nils Politt en laatste man Rick Zabel.

Zakarin gaat voor klassement in Franse ronde 
Voor het klassement is het uitkijken naar Ilnur Zakarin. De 28-jarige Rus wist vorig jaar in de Vuelta a España in extremis Wilco Kelderman van het podium te stoten. Hij hoopt nu voor het eerst een klassement te rijden in de Tour de France, na een ritzege in 2016.

De zwijgzame klimmer krijgt met Ian Boswell en Robert Kišerlovski twee renners in steun mee. Pavel Kochetkov maakt de selectie compleet. De 32-jarige Rus kan zowel Kittel als Zakarin van dienst zijn.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-fr Tour de France 2018
flag-us Ian Boswell
flag-de Marcel Kittel
flag-hr Robert Kišerlovski
flag-ru Pavel Kochetkov
flag-de Tony Martin
flag-de Nils Politt
flag-de Rick Zabel
flag-ru Ilnur Zakarin

Dit artikel delen:

19 Reacties

GreenDay 27 juni 2018 om 11:47

Een uitgearrangeerde Duitser die al eens herrezen is en dat geen tweede maal zal doen. Dit is niet nodig. Een Kroaat die een grootse toekomst werd toegedicht, maar nu vooral van pas komt bij Scrabble. Een Rus die vooral voor hilariteit zorgt wanneer commentatoren diens naam proberen uitspreken. En dan nog het kindje van dat het voortreffelijk doet en beter zelf eens zou kijken waar hij terecht komt in de sprint. Het heeft er ooit beter uitgezien voor Katusha!

BarbaStok 27 juni 2018 om 11:48

“De zwijgzame klimmer”, mooi verwoord

Veloburto 27 juni 2018 om 11:52

@GreenDay, ach man Zakarin met je gezeur over verboden middelen

Dumoulinke 27 juni 2018 om 11:58

Ik stond op het punt precies hetzelfde bericht te schrijven als Greenday. Hij is mij net wat te snel af geweest. ;-)

De selectie bestaat uit allemaal mannen die hun beste tijd hebben gehad. Verder nog een tip aan mensen die aan de TourToto gaan deelnemen: selecteer niet Kittel. Je zult straks wel zien waarom.

Romāns Vainšteins 27 juni 2018 om 12:08

Zakarin is niet zozeer zwijgzaam maar simpelweg enkel de Russische taal machtig.

Jan Blokland 27 juni 2018 om 12:08

@Dumoulinke. t'Ja, geen Kittel selecteren. Dat zou best eens kunnen, maar wie dan wel. Sprinters voor een 7e, 8e plaats als je Sagan, Gaviria, Démare, Kristoff, Impey en Groenewegen al hebt geselecteerd schiet ook niet op in een pooltje. En voor het klassement als je Nibali, Dumoulin, Bardet, Froome, Alalphilippe, Porte, Valverde, Landa en Quintana hebt gehad schiet het ook niet op als je een ander neemt. Vergeet niet dat er toch best wel aardig wat sprintetappes zijn, terwijl je met bergetappes juist te maken kan hebben met vluchters.

Scott Sunderland 27 juni 2018 om 12:10

Nathan Haas hoopte er ook bij te zijn. Jammer maar helaas.

Kosmonaut 27 juni 2018 om 12:12

Wat RV zegt! Sympathieke jongen!!

skylimit 27 juni 2018 om 12:14

Wordt het de teloorgang van Kittel in deze Tour, beter als bij Quickstep gaat het zeker niet worden?
Polit gaat de Tour kleuren met zijn gestoemp in diverse ontsnappingen en Zakarin zit al in zak en as bij de vele afdalingen.

Deoudjes 27 juni 2018 om 12:16

Kittel sprint gewoon bij 5 ritten top 5. Misschien wint hij er 1 of 2 . Maar zoveel als vorig jaar zullen het er niet worden

chasse patat 27 juni 2018 om 12:24

Waarschijnlijk meer Duitsers in de ploeg dan Bora en Sunweb bijelkaar.

Schollekop 27 juni 2018 om 12:33

@Dumoulinke
Heb je in het koffiedik gekeken of je glazen bol geraadpleegd?

Poeksel 27 juni 2018 om 12:58

@chasse patat: Maar weer weinig Zwitsers voor een Zwitsers team…

Dumoulinke 27 juni 2018 om 13:17

@Schollekop
Ik heb in de bol van Kittel gekeken. En in dat hoofdje van hem zit het al een tijdje niet goed. Als de winning mood is verdwenen heb je een groot probleem, zo een die maakt dat je verdomd stijfjes op je fiets zit. Ik verwacht overigens wel dat hij een paar keer bij de beteren finisht, maar een overwinning… no way.

Verder nog een tip wat de TourToto aangaat: kies Groenewegen als teamcaptain/voor de dubbele punten. Die man gaat dusdanig veel winnen dat mogelijk het oude Nederlandse record v.w.b. aantal overwinningen verbroken gaat worden. Kittel gaat door hem gruwelijk op de pijnbank worden gelegd. Aldus dit keer mijn eigen glazen bol. ;-)

Romāns Vainšteins 27 juni 2018 om 13:26

Heb je al een gedicht klaar voor als Kittel er toch 3 op een rij wint ?

'Kittel, lieve Kittel, wat had ik het toch mis
Ik had het kunnen weten, wie de schnellste is
Je piekte naar je spurt toe, och haarhotemetoot !
Mijn pooltje in de poeier, en de bowlingbal in goot'

Jeffrey81 27 juni 2018 om 16:30

@RV prachtig! Mijn complimenten! :)

Verder deel ik de mening van de meesten hier. Deze ploeg lijkt me niet echt potten te gaan breken. Ben best een liefhebber van Zakarin normaal gesproken, maar met dit parkoers en de weinige finishes bergop zie ik hem niet verder komen dan ergens hoog in de top 10.

TomVD 27 juni 2018 om 17:45

Tegenwoordig kunnen ze beter Zabel laten sprinten ipv Kittel.

EddyB1958 27 juni 2018 om 19:32

Het tweede hoogste budget na Sky, maar verder een ploeg zonder glans.

ONCE 27 juni 2018 om 23:05

Eddy

Ik denk dat katusha anno 2018 niet meer het op 1 na hoogste budget heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair