TotalEnergies moet in Baskenland verder zonder kopman Latour
Latour op archiefbeeld - foto: Cor Vos
donderdag 7 april 2022 om 20:37

TotalEnergies moet in Baskenland verder zonder kopman Latour

Pierre Latour zal morgen niet aan de start verschijnen van de voorlaatste etappe van de Ronde van het Baskenland. De Franse kopman van TotalEnergies kwam vandaag in de slotfase van de vierde rit ten val en liep daarbij meerdere brandwonden op.

Latour leek de vierde etappe, van Vitoria-Gasteiz naar Zamudio, zonder kleerscheuren door te komen. De Franse klimmer ging in de finale zelfs nog even in de aanval, maar zonder succes. In de laatste vlakke kilometers naar de finish in Zamudio ging het echter mis voor Latour: de renner kwam op hoge snelheid ten val en gleed over het asfalt.

Latour liep hierbij meerdere brandwonden op en zal morgen niet aan de start verschijnen van de vijfde etappe, zo laat zijn ploeg weten via social media. Het uitvallen van Latour is een flinke streep door de rekening van TotalEnergies. De aanvalslustige klimmer was namelijk uitstekend op dreef en deed nog volop mee voor een goede eindklassering. Latour stond na drie etappes negende in het algemeen klassement.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 april 2022 21:16
Dit bericht verbaast me niet als je hem over het asfalt zag glijden. Die gaat een paar dagen niet kunnen zitten.

wie weet of de DSM pakjes hem "gered" zouden hebben...
7 april 2022 21:19
Als ik vannacht ff niet goed in slaap kan komen zal ik aan Latour denken, dan weet ik hoe lekker ik lig en kan dan vast snel in slaap vallen.
    7 april 2022 21:39
    Wel niet te lang aan denken want je zou er zomaar fantoompijn van kunnen krijgen. Auw, zag dat er pijnlijk uit!
7 april 2022 21:39
Nooit de meest stuurvaste piloot geweest. Bij die finale afdaling in de GP Indurain zaterdag hield ik al mijn hart vast…
7 april 2022 21:51
Ja, die ging met 65 per uur rodelend naar beneden, zonder slee en over ruw asfalt.
Dat zit even niet op de fiets, zet ook maar een streep door WP en LBL.

Reacties zijn gesloten.