Torres en Mora voor de derde keer samen Europees kampioen: “Veel voldoening”

maandag 16 november 2020 om 10:35
Torres en Mora voor de derde keer samen Europees kampioen: “Veel voldoening”

foto: Cor Vos

Movistar-renners Albert Torres en Sebastián Mora zetten zondag het afsluitende nummer van het EK baanwielrennen in Plovdiv achter hun naam. In de Madison wisten ze de Portugese tweeling Ivo en Rui Oliveira achter zich te houden.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is geweldig om het seizoen 2020 op deze manier af te sluiten en samen met Albert nog een Europees kampioen te worden”, zei Mora na de wedstrijd. De renner uit Vila-real had zaterdag al de titel gepakt op de puntenkoers en was een dag later samen met Torres, met wie hij ook vaak een koppel vormt in het zesdaagsecircuit, voor de derde keer de beste op de Madison.

Het Spaanse duo kreeg de Europese titel echter niet cadeau. “We moesten erg hard blijven rijden tot het einde, omdat Portugal laat in de wedstrijd een ronde pakte. Ook was het een technische koers met de Italianen, de Portugezen en de Britten, die het ons erg lastig maakten tot aan hun valpartij.”

Voldoening
“Gelukkig konden we het afmaken en het geeft veel voldoening dat we dit moeilijke seizoen met een overwinning kunnen afsluiten. Nu kijken we erg uit naar onze volgende doelen in 2021”, aldus Mora. Torres deelde die mening. “Zo blij om weer Europese titel te pakken, onze derde samen. En samen met Mora maakt het altijd een extra mooie herinnering.”

Torres en Mora richten nu hun vizier op de Olympische Spelen van Tokio.

Dit artikel delen:

2 Reacties

guyremgabdel 16 november 2020 om 14:58

Heb ik het goed voor dat oa België en Nederland niet aan de start kwamen wegens de coronacrisis ?

0
Maillot à Pois 16 november 2020 om 15:19

Klopt, net als Denemarken en Frankrijk. Ook Duitsland was afwezig met uitzondering van Levy, die op eigen houtje ging.

Ook de Poolse selectie was gedecimeerd door 20 coronabesmettingen (renners en staf samen) en bestond slechts uit 2 mannen en 3 vrouwen.
Ook bij de Italianen een aantal positieve tests, waaronder Ganna.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone