Toon Aerts voor slotmanche Wereldbeker: “Vol voor de eindzege”

zaterdag 26 januari 2019 om 10:11
Toon Aerts voor slotmanche Wereldbeker: “Vol voor de eindzege”

foto: PhotoPress.be

Drie punten: dat is het verschil tussen Wout van Aert en Toon Aerts in de Wereldbeker veldrijden. Zondag zal de beslissing vallen in de slotmanche in Hoogerheide. Wat de tactiek zal zijn van Belgisch kampioen Aerts? “Ik kijk niet naar Mathieu van der Poel. Het is een koers tegen Van Aert”, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Toon Aerts liet begin november aan WielerFlits weten zich te richten op alle klassementen. Is de 25-jarige crosser nog net zo gemotiveerd, nu hij al een Belgische titel op zak heeft? “Ik heb altijd gezegd dat het winnen van de wereldbeker hét hoofddoel was. Het zou flauw zijn om nu te zeggen dat mijn seizoen al geslaagd is. Ik blijf vol voor de eindzege gaan.”

Aerts heeft ook alle reden om vol voor de wereldbeker te gaan. De eindwinnaar krijgt namelijk 30.000 euro op zijn bankrekening gestort. “Dat geeft zeker extra motivatie”, aldus de renner van Telenet-Fidea Lions. “Uiteraard is het WK dé belangrijkste koers van het jaar, maar ik ga in Hoogerheide zeker niet met de handrem erop rijden.”

Van Aert versloeg Aerts in de voorlaatste manche in Ponchâteau – foto: Cor Vos

Of leider Van Aert dit wél gaat doen? “Ik denk dat hij ook gewoon eindwinnaar wil worden”, zo is zijn grote rivaal van mening. “Hij beseft ook wel dat het moeilijk zal worden om opnieuw wereldkampioen te worden. Hij gaat daar niet op gokken.” Van Aert gaf in zijn wekelijkse column al aan zich niet te zullen inhouden.

Zwaar parcours
De vraag is wie er in Hoogerheide aan het langste eind trekt. Aerts krijgt zondag naar eigen zeggen een ideaal parcours voorgeschoteld. “Met modderstroken zoals in Kruibeke, waar ik toch nationaal kampioen wist te worden. De cross zal zo zwaar worden, dat er geen sprake is van tactisch koersen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Peerke buitenblad 26 januari 2019 om 10:38

Wellicht n mooie “thriller. Zin in.

Thijs E 26 januari 2019 om 11:16

Een slugfest in de modder, Matje zal de GP van zijn vader niet zomaar laten gaan

assen 26 januari 2019 om 11:47

EINDELIJK een modderkoers waar alle matedoren aan de start staan.

Arema Pro Cycling Team 26 januari 2019 om 12:28

Kijken wie na MvdP op podium komt.

Samlambeej 26 januari 2019 om 12:31

Mooie foto. De één schoudert, de ander neemt ‘m aan de hand, beide concentrerend op de morzel grond voor hun.

Bart Wyns 26 januari 2019 om 14:22

Podium Hoogerheide:
1. MvdP
2. Toon Aerts
3. Wva

Merlinappa 27 januari 2019 om 08:05

Oftewel: MvP kan weer makkelijk wegrijden terwijl Toon en Wout naar elkaar kijken. Wel een mooie strijd voor plek 2; ik gun het Toon.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair