Tony Martin rijdt kasseiklassiekers
Tony Martin wint de kasseienrit in Cambrai - Foto: Sirotti
woensdag 6 januari 2016 om 18:35

Tony Martin rijdt kasseiklassiekers

Tony Martin hoopt komend seizoen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. De winnaar van de kasseienrit in de jongste Tour de France gooit het over een andere boeg en rijdt als het goed gaat beide monumenten, vertelt hij in een persbericht van Etixx-Quick-Step.

Eigen keuze
“Ik wil graag iets nieuws uitproberen”, zegt Der Panzerwagen. Daarom heb ik na vorig seizoen aan het team laten dat ik graag wil meerijden in de Belgische klassiekers en enkele semiklassiekers. Ik zal mijn gebruikelijke programma afwisselen met enkele eendagskoersen. Dat betekent dat ik zal starten in de Omloop en Dwars door Vlaanderen. Als alles goed verloopt, zal ik deel uitmaken van de ploeg voor Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

‘Wil me vooral testen’
Gezien de lichaamsbouw van Martin, zou hij goed mee kunnen komen over de kasseien. “Je zal mij uiteraard niet horen zeggen dat ik daar wil winnen. Ik wil vooral mezelf testen in die koersen. Het zou geweldig zijn als ik me nuttig kan maken voor de ploeg in deze wedstrijden, die voor ons als Belgisch team heel belangrijk zijn. De lente wordt dus een test van formaat voor mij en als het meevalt, zal ik voortgaan op deze weg. Ik wil wel de verwachtingen temperen, want ik moet eerst nog veel ervaring opdoen.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2016 18:38
Altijd al gehoopt dat Tony ook eens de vlaamse klassiekers zou gaan rijden. Hij moet dit zeker wel aankunnen en misschien wel eens de grote verrassing worden van dit voorjaar. Leuk om hem toch nog in duel te zien met mannen als Boonen en Cancellara
6 januari 2016 18:42
Schitterend! :D
En @rahimns: Ik denk dat Martin niet in duel zal gaan met Boonen ;)
6 januari 2016 18:44
Mooi, mooi ik vond het altijd al wel vreemd dat hij dat nooit eerder gedaan heeft. Hoewel ik ook wel is gehoord heb dat hij een hekel had aan dat gedrang in eendagskoersen.
Afgaande op zijn fysiek en het resultaat in de tour moet hij hier toch wel goed voor de dag kunnen komen.
Hoewel je dan Froome en Nibali ook wel bepaalde kansen toe mag dichten, als je kijkt naar de laatste en voorlaatste tours.
6 januari 2016 18:55
Dat gedrang in die koersen lijkt me inderdaad zijn zwak punt in die koersen. Ik kijk uit naar zijn prestaties, in bijvoorbeeld Gent-Wevelgem van vorig jaar had hij zich echt wel kunnen laten gelden...
6 januari 2016 19:08
Op Boonen hoeft Martin niet te rekenen, want aks hij hem vraagt om voor
hem te rijden zal Boonen het niet "horen".
6 januari 2016 19:10
@Boum05

Heb je het artikel gelezen? Martin zegt: “Je zal mij uiteraard niet horen zeggen dat ik daar wil winnen. Ik wil vooral mezelf testen in die koersen. Het zou geweldig zijn als ik me nuttig kan maken voor de ploeg in deze wedstrijden, die voor ons als Belgisch team heel belangrijk zijn."
Duidelijk dat niemand VOOR Martin moet rijden toch he dan? :)
6 januari 2016 19:15
Martin alles op de kant of op een lint trekken richting een helling of het stuk kasseien na de kwaremont. 1 probleem moet net als VDB alleen zien aan te komen of tegen de sagans en co altijd gevloerd, word zowizo serieus knokken om in die voorjaarsploeg te zitten bij etixx
6 januari 2016 19:16
Stijn Vandenbergh rijdt voor Boonen alle gaten op Der Tony dicht :)
6 januari 2016 19:16
Boonen, wie is dat? Heeft die vroeger die klassiekers niet een , twee of drie keer gewonnen?
6 januari 2016 19:20
In Parijs-Roubaix zie ik hem wel een rol spelen. Voor de Ronde van Vlaanderen denk ik dat Martin gewoon explosiviteit mist
6 januari 2016 19:22
Tja, hij zit in het verkeerde team. Boonen, Stybar, Terpstra, Van Keirsbulck, Vandenbergh en Trentin rijdt hij in elk geval niet uit de selecties. En ook Maes (afgelopen jaar 9e in DDV), Keisse en Vermote willen kasseiwedstrijden rijden. Heb je al 9 man die bewezen hebben dat ze goed zijn in de kasseiklassiekers. Dat is er al 1 te veel voor de topwedstrijden.

Hij zal vast wel 1 of 2 kasseiwedstrijden mogen proberen, maar ik reken er niet op dat ze hem uiteindelijk mee nemen naar de RvV of PR. Te groot risico, twee echt betrouwbare ervaren knechten naast de 6 renners die in elk ander team kopman zouden zijn is veel handiger. De driedaagse van de panne zou wel ideaal zijn om hem mee te nemen, trouwens.
6 januari 2016 19:22
@Quintenri ik heb vorig jaar wat klassiekers gezien met Etixx... nou ik sluit niets uit ;)
6 januari 2016 19:23
Super, ik denk echt dat het iets voor hem zal zijn. :D
Alleen heeft hij, zoals Hakkie zegt, wel veel concurrentie vanuit zijn eigen team. (voeg trouwens Lampaert ook maar toe aan dat lijstje. Door Benoot lijkt iedereen hem wel vergeten al was hij nochtans Super is P-R en het WK (T)TT).
6 januari 2016 19:23
@ rahimns

Oke, daar heb ik niets tegen in te brengen :p
6 januari 2016 19:45
Martin zal toch echt eerst moeten bewijzen om van meerwaarde te zijn. als het niets is in de omloop en dwars door, zal zijn droom alweer gedaan zijn. maar goed, gezien zijn bouw zou hij het moeten kunnen. ik ben in ieder geval benieuwd.
6 januari 2016 20:17
Goede resultaten neerzetten en in 2027 als kopman bij Bora het voorjaar aanvangen.

Betekent dit ook dat hij het tijdrijden op een wat lager pitje zet na de teleurstelling van het afgelopen WK?
6 januari 2016 21:17
Vervelende renner vind ik het maar ik denk dat hij hier prima uit de voeten kan en Stybar, Terpstra en (wellicht) Boonen goed kan ondersteunen. Geen zlechte zet van QS en Tony

Overigens heeft hij natuurlijk veel meer kans om een mooi resultaat neer te zetten binnen deze ploeg dan erbuiten, schuif hem in een groepje naar voren en je kan erop gokken hoor, als iemand de rest uit het wiel kletsen kan...
6 januari 2016 21:47
@Hoofdisvrij
Als 42-jarige nog kopman bij Bora? De nieuwe Rebellin?
6 januari 2016 22:49
Is dit gunstig voor de kans op goud voor Dumoulin tijdens de OS of heeft Martin ook nog gezegd dat OS tt zijn hoofddoel blijft?
On topic. Leuk dat hij het wel wil, maar een heel goed resultaat verwacht ik niet. Vooral wegens gebrek aan ervaring in dit werk en voor RVV mist hij zoals hierboven al gezegd de explosiviteit en de terreinkennis. Als hij al wordt geselecteerd natuurlijk, maar de kracht van de ploeg kan door gunstig koersverloop ook in zijn voordeel uitpakken.
Toch zou ik nieuwsgierig naar hem zijn.
7 januari 2016 00:52
@RV: op basis waarvan vind je Martin een vervelende renner? Ik vind het een keigoede renner en een sympathieke vent en heb het idee dat hij sowieso goed ligt bij het publiek. Ben benieuwd naar je redenen...

Reacties zijn gesloten.