Tony Gallopin gaat vol voor de Ardennenklassiekers

woensdag 17 december 2014 om 15:44
Tony Gallopin

foto: Sirotti

Tony Gallopin richt zijn vizier op de Ardennenklassiekers. De 26-jarige Fransman van Lotto Soudal slaat de Vlaamse voorjaarsklassiekers over om eind april
in topvorm aan de start te verschijnen van het Ardens drieluik.

“De Ronde van Vlaanderen blijft een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Deze wedstrijd heeft ervoor gezorgd dat ik van de wielersport ben gaan houden,” vertelt hij aan Cyclisme Revue. Desondanks staat hij in tegenstelling tot de afgelopen drie seizoenen in 2015 niet aan de start van Vlaanderens Mooiste. “In overleg met mijn ploeg heb ik besloten om mij voor de volle honderd procent op de Ardennen te richten. Ik wil mijzelf volledig toewijden aan deze geweldige week met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik wil daar voor een keer aan de start staan met meer dan wat er nog rest in mijn benen.”

Afgelopen jaar wist Gallopin in de heuvelkassiekers geen potten te breken. In alle drie de wedstrijden eindigde hij niet bij de eerste dertig, terwijl hij een week eerder in de Brabantse Pijl nog derde werd.

Voorafgaand aan de klassiekers start Gallopin in Paris-Nice en Milan-Sanremo. In de zomer staat hij voor de vijfde maal aan de start van de Tour de France.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair