Toms Skujins: “Opsteker om de wereldkampioen in het team te hebben”

zaterdag 14 december 2019 om 09:25
Toms Skujins: “Opsteker om de wereldkampioen in het team te hebben”

foto: Cor Vos

Toms Skujiņš put vertrouwen uit een sterk seizoen van zowel hemzelf als Trek-Segafredo. De Let won daarin zijn eerste nationale wegtitel en beleefde de ploegsuccessen in de Tour, de Ronde van Lombardije en tijdens het WK van dichtbij.

Skujiņš kende, net als zijn ploeg, een moeizame seizoensstart, maar gaandeweg begonnen de successen te komen. Zo reed Giulio Ciccone tijdens de Tour de France twee dagen in de gele trui, pakte Mads Pedersen in Yorkshire de wereldtitel en won Bauke Mollema de Ronde van Lombardije. “Het begon te lopen in de tweede helft van het seizoen”, zegt de Letse renner tegen VeloNews. “Tegen het einde van het jaar werden sommige dingen die niet werkten opgelost. En tijdens de Deutschland Tour reed het team echt goed.”

Ook Skujiņš zelf had zijn mooie uitslagen. Eerst reed hij naar de negende plaats in Strade Bianche, later veroverde hij zijn eerste nationale wegtitel. Vervolgens was er zijn tweede deelname aan de Tour de France, waar zijn ploeg twee dagen de gele trui in huis had. “Niet veel teams maken dat mee”, vertelt hij daarover. “Het was speciaal voor het hele team. Giulio had het hele jaar geweldig gereden en hij verdiende het echt.”

Regenboogtrui
Een andere prestigieuze trui, de regenboogtrui, werd even later door Mads Pedersen veroverd. Skujiņš: “Het is een grote opsteker om de wereldkampioen volgend jaar in het team te hebben. Het wordt speciaal voor iedereen.” Ook versterkte de ploeg zich op meerdere vlakken, waarbij Vincenzo Nibali de meest in het oog springende naam is. “Iedereen weet wat Nibali kan doen. Het wordt een uitdagend seizoen.”

Een andere uitdaging komend jaar worden de Olympische Spelen, waarvoor Skujiņš’ thuisland Letland twee startbewijzen krijgt. Hij verwacht een van die tickets in ontvangst te mogen nemen. “De Olympische Spelen zijn een hoogtepunt voor het hele peloton. Het is een moeilijk parcours, dus veel renners zullen proberen te winnen. Het wordt spannend.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Vinyakke 14 december 2019 om 10:08

Skujins en neilands, simpele selectie. 2 hele donkere paarden maar wie weet is een medaille wel mogelijk als alles op zijn plek valt…

0
KimJungPoels 14 december 2019 om 11:16

Denk dat je daar heel wat geld mee kan verdienen als je erop durft te zetten. ;)

0
Samlambeej 14 december 2019 om 13:52

dachtet nie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone