Tom Pidcock zag Van der Poel en Benoot wegrijden: “Toen brak het elastiek”

woensdag 30 maart 2022 om 18:33
Tom Pidcock zag Van der Poel en Benoot wegrijden: “Toen brak het elastiek”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock was na Dwars door Vlaanderen tevreden met zijn derde plaats. De Brit creëerde met INEOS Grenadiers-ploegmaat Ben Turner de beslissende elitegroep die ging strijden om de zege. In de finale was het hard tegen onzacht. “Een echt kat-en-muis-spel”, vat Pidcock het zelf samen.

“Het ging om die laatste move”, doelt Pidcock in het flashinterview op de aanval van Tiesj Benoot en Mathieu van der Poel op 1,5 kilometer van de finish. “Toen ging het elastiek kapot. Daarvoor werd elke demarrage nog dichtgereden. Stefan Küng twijfelde een seconde, terwijl ik denk dat dat het moment was waarop hij had moeten gaan. Maar daarna was het gaan.”

Uiteindelijk zag de 22-jarige Brit in de verte Van der Poel winnen. Zelf won hij de sprint om plek drie. “Ben Turner trok de sprint nog aan en ik won de sprint. Een podiumplek, dus, en daar ben ik heel blij mee. Dit is echt een grote verbetering na zondag.” Daarmee wijst Pidcock naar zijn slechte prestatie in Gent-Wevelgem, omdat hij nog niet volledig hersteld was van maagproblemen.

Ronde van Vlaanderen
En Pidcock weet dat als je in Dwars door Vlaanderen een goede vorm laat zien, je ook voor de Ronde van Vlaanderen naar voren wordt geschoven. “Maar dat is een heel andere wedstrijd. Het zal ook vol gas gaan, maar er komen ook honderd kilometer bij. Het wordt een lange en zware dag. Maar als het zo gaat als vandaag, dan ben ik al blij”, kijkt Pidcock vooruit.

Dit artikel delen:

14 Reacties

josi 30 maart 2022 om 18:39

Pidcock was verrassend sterk vandaag. Benieuwd of hij dat kan doortrekken naar zondag, als er flink wat meer kilometers op de teller komen te staan.

0
Limal 30 maart 2022 om 18:51

Diezelfde bedenking maak ik me ook nog over vdPoel. Benieuwd of de diepe inspanning van vandaag hen de laatste procentjes hardheid oplevert om mee te doen tot in kilometer 270. Ik hoop het alvast zodat we een mooie strijd krijgen!

0
uitdewaaier 30 maart 2022 om 19:50

Limal, Milaan-San Remo was bijna 300km

0
Limal 30 maart 2022 om 20:08

Maar in de RVV duurt de heuvelachtige finale 140 km in plaats van 25 km…

0
Asje Menou 31 maart 2022 om 02:02

@Limal

Op zich is het natuurlijk niet vreemd dat hij vanwege zijn korte voorbereiding en een intensieve week in het zuiden van Europa even een dagje wat minder is. Ik denk dat als hij de komende dagen zijn rust pakt hij moet kunnen aanpikken, en dan is er van alles mogelijk.

0
Limal 31 maart 2022 om 08:33

Dat kan zeker, Asje Menou. Laat het ons hopen – hoe meer toppers er top-top of zelfs top-top-top aan de start staan, hoe mooier de strijd!

0
Renaissance 30 maart 2022 om 18:39

Pidcock toch minder dan ik had gedacht. Heeft zich in de kopgroep met zijn ploegmaat relatief kunnen sparen, maar had eigenlijk weinig te vertellen in de finale. Sowieso was het best een tamme koers voor jongens in de kopgroep, veel samenwerking en weinig onrust tot de laatste paar kilometers. WvA had waarschijnlijk gehoopt dat ze dieper hadden moeten gaan.

0
adelaarvanantwerpen 30 maart 2022 om 18:54

Huh Pidcock was net een van de bedrijvigste renners in de kopgroep. Hij leek op een gegeven zelfs samen met Campenaerts en Benoot weg te rijden voordat MVDP dat gat in een keer toe reed. Ook reed hij het gat op Kung toe die op weg was naar Campenaerts en Benoot. Daarna viel hij nog een keer aan maar Campenaerts counterde hem.

0
danieltndb 30 maart 2022 om 23:53

Hahaha wat ben jij een dwaas

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2022 om 18:48

Coming man wat mij betreft, staat ruim bij de outsiders zondag want ik denk dat meer hoogtemeters in het finaletraject hem juist goed moeten liggen. Het is een vreselijk handig mannetje ook, die gaat niet snel ergens lomp tot stand komen.

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 18:49

Pidcock had gehoopt dat Küng de kastanjes nóg eens uit het vuur zou halen, tjonge jonge…

0
Murcia 30 maart 2022 om 18:55

Die zin over de Zwitser deed mij ook lachen, Küng is een geweldige renner maar tactisch snap ik nooit een hol van zijn rijden in finales als deze. Waarom ga jij achter Benoot en Vocsnor aanrijden terwijl je sprint als een strijkijzer, je gaat zelf of mee maar niet als stoomtrein voor de snelle jongens rijden.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2022 om 20:18

Even goed zijn Kungs bijverdiensten fraai hoog ondertussen.

0
Jean Dumas 31 maart 2022 om 13:04

Ik zag ze ook wegrijden, maar dan op televisie.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone