Tom Pidcock: “In Hulst vechten voor de overwinning met Van der Poel en Van Aert”

zaterdag 2 januari 2021 om 17:42
Tom Pidcock: “In Hulst vechten voor de overwinning met Van der Poel en Van Aert”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock kon het Mathieu van der Poel nooit echt lastig maken in Gullegem, al kon hij na halverwege koers wel nog even knap een gat dichten op de wereldkampioen. “Het was okee, maar niet geweldig”, zo vertelt hij na afloop in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik vond het goed dat ik na de eerste aanval van Van der Poel nog kon terugkeren. Daarna ging hij nog een keer, maar kon ik er niet meer goed op reageren. Ik blokkeerde juist op het moment dat het net wat rustiger ging. Toen ben ik maar gegaan voor de tweede plaats. Uiteindelijk heeft Van der Poel het verschil gemaakt in de bochten.”

Na de finish richtte Pidcock zijn vizier snel weer op de Wereldbekercross in Hulst, die zondag op de planning staat. “Morgen zal ik met Van Aert en Van der Poel vechten voor de overwinning. Ik hoop een goede wedstrijd te rijden. Daarna vertrek ik naar Gran Canaria voor een trainingskamp met Ineos Grenadiers.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dirk van Duijnhoven 2 januari 2021 om 18:50

Ik ben niet helemaal op de hoogte, maar hoe komt het dat Pidcock nog voor Trinity rijdt en niet voor Ineos. Gaat dat niet in op 1-1?

0
Posterix 2 januari 2021 om 19:08

Als ik mij niet vergis, is er afgesproken dat pidcock vanaf 1/3 in ineos kleuren gaat rijden

0
Michelangelo 2 januari 2021 om 21:54

Leuke renner, maar denk dat hij momenteel toch net wat te licht is om Mathieu of Wout echt partij te geven. Hij zei dat hij veel verloor in de bochtjes, maar was vooral niet bij machte om goed door de enige echte ploeterzone te komen vandaag, had het idee dat hij daar juist het meeste tijd verloor.

Maar ja, hij heeft nog de tijd. Hopelijk blijft hij gestaag groeien, ook bij Ineos.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone