Tom Dumoulin: “Zet mijn kaarten zondag op Julian Alaphilippe”

vrijdag 28 september 2018 om 19:03

Voor Tom Dumoulin is Julian Alaphilippe zondag tijdens de wegwedstrijd van het WK wielrennen de topfavoriet. De Fransman kan bovendien rekenen op de sterkste ploeg, verwacht hij. Het wordt dan ook moeilijk voor de Nederlandse renners. “Maar we moeten ons er niet bij neerleggen”, zegt Dumoulin voor de camera van WielerFlits.


Dumoulin is nog een beetje moe twee dagen na het WK tijdrijden, waar hij op de tweede plaats eindigde achter winnaar Rohan Dennis. Vandaag voelt hij zich alweer een stukje beter. “Ik heb weer een beetje langer getraind. Ik reed één keer eerder een mindere tijdrit – dat was in Richmond – maar toen reed ik vervolgens een goed WK op de weg.”

Hij beaamt dat ook het Nederlandse team sterk is, maar de Fransen hebben met Alaphilippe een echte kopman die de koers ook kan afmaken. “Wij zijn ook heel sterk, maar hebben niet iemand in huis die top-5 in klassiekers rijdt. We hebben Wout Poels die Luik-Bastenaken-Luik won, maar dat doet hij niet elk jaar. Zo hebben we allemaal ons eigen verhaal. Maar dat wil niet zeggen dat we geen mooie koers kunnen rijden.”

Meer video’s zien?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

37 Reacties

Vincent Lacressonniere 28 september 2018 om 19:19

Ik vind dat Bauke Mollema de sterkste papieren heeft voor Nederland. Toch de beste eendagsrenner van deze selectie. Is hij daarmee favoriet? Bij lange na niet helaas. Wel een outsider.

Hopelijk heeft Kruijswijk nog puf en zin om er een Nederlandse berg etappe uit te gooien, lijkt me gaaf. En kelderman mag van mij de boel ook op stelten gaan zetten.

En poels eigenlijk ook wel, en dumoulin. De rest moet een beetje normaal doen. Kom zeg.

Emergo 28 september 2018 om 20:16

Bauke Mollema ?? Dan moet hij in dit gezelschap wel zo’n beetje alleen aankomen.

xistnc 28 september 2018 om 20:28

Kruijswijk heeft afgelopen dagen trainingen afgewerkt van 170km en 195km met flink wat hoogtemeters, dus die heeft er kennelijk nog puf voor en zin in. Hij is klaar voor weer een vroege aanval :D

Vincent Lacressonniere 28 september 2018 om 21:05

@emergo

Ben ik niet met je eens, al ben ik er zeker niet optegen dat Bauke alleen aan komt. Graag zelfs.

Een sprint van Alaphilippe of Valverde gaat hij zeker verliezen, maar het is een fabel dat Bauke geen aankomst heeft. Is niet de beste op dat vlak, maar heeft best een puik sprintje in de benen hoor.

Maar goed, nogmaals: ik dicht hem niet veel kansen toe, maar denk dat het onze beste troef is, gezien zijn huidige vorm alswel prestaties in het verleden in eendaagse koersen.

Romāns Vainšteins 28 september 2018 om 21:11

Mollema is een relatief strijkijzer, dat sprintje is pas een fabel.

Vincent Lacressonniere 28 september 2018 om 21:36

@romans
De waarheid ligt volgens mij ergens in het midden.
Mollema kan best fabelachtig sprinten voor een strijkijzer.

Edit: ach ja ik lul ook maar wat. In mijn beleving is mollema best een rappe, als het er op aankomt. Eerlijk gezegd zou ik het niet weten.
HUP bauke!

toiletduck 29 september 2018 om 09:42

Volgens mij is de aanname dat Mollema goed aan kan komen wat gedateerd. In zijn jongere jaren reed hij nog met regelmaat een aardige sprint (wat overigens vooral tot nette ereplaatsen leidde en niet tot veel zeges), maar daar is de laatste jaren niet veel meer van te zien. Als hij nu eens wint, dan is dat omdat hij in de slotfase wegrijdt bij zn vluchtmakkers en de groep een paar secondes voorblijft. Overigens vind ik zo’n scenario wel het meest kansrijk voor NL morgen: een groepje outsiders die net niet teruggepakt worden, waaruit een van onze drie kopmannen nog net wegblijft.

itty 28 september 2018 om 19:42

Kan maar 1 Nederlander winnen op dit parcours en dat is Poels. Maar de vraag is dan hoe goed is hij zondag.

52voor11achter 28 september 2018 om 20:01

Er kan op elk parcours maar één Nederlander winnen, zo zijn de regels nu eenmaal.
Ik raad aan om een coup te doen zoals de Zwitsers vandaag.

Romāns Vainšteins 28 september 2018 om 20:12

Dat hele steile dingetje is wel iets dat hem ietwat meer naar voren duwt ja. Totaal geen idee over zijn vormpeil though.

Marcel1112 28 september 2018 om 20:33

@Romāns Vainšteins

“Though” Indrukwekkend! Die Romāns Vainšteins kent zijn talen.

Vincent Lacressonniere 28 september 2018 om 21:09

Lets, Nederlands, Engels. Indrukwekkend indeed.

Marcel1112 28 september 2018 om 20:15

Ik denk ook dat Alaphilipe wint, dus goed gezien van Tom.

ah-ja 28 september 2018 om 20:25

Alla zou verdiende kampioen zijn

xistnc 28 september 2018 om 20:29

Alaphilippe gaat de beste bliksemafleider zijn voor Pinot, de nieuwe wereldkampioen.

Romāns Vainšteins 28 september 2018 om 21:12

Heel aannemelijk scenario.

LyndaLid 30 september 2018 om 08:44

Zelfde gedachte, maar ik speel Bardet.

leegloper 28 september 2018 om 22:16

Roglic volgt en knalt er voorbij in slotafdaling.

NDI22 28 september 2018 om 22:42

Wel top, zo’n parcours. Normaal heb je een paar uitgesproken favorieten + Sagan en dan heb je de top 5 wel redelijk te pakken. Dit kan echt alle kanten op met Frankrijk, Italie, Spanje, Nederland, Colombia en GB, allemaal enorm sterke selecties. Dan nog een berg outsiders met Roglic, Jungels, Costa, Martin, Majka, Buchmann, Schachmann en wie weet welke Belg, Deen of thuisrijder nog kan verassen.

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:54

Als je Costa tot outsider rekent kun je jaarlijks wel 15-25 man noemen. Ik heb die kerel al anderhalf jaar niet in beeld gezien.
Vorig jaar ging het bijvoorbeeld tussen sterke sprinters en klassieke renners. Dat zijn er nogal wat.

Sunnyweb 28 september 2018 om 23:20

Als iedereen de druk legt bij Allaph en dus Frankrijk dan kan dat nog wel eens voordelig uitkomen voor de concurrentie. Ga die koers maar eens controleren zodat Allaph ook in score positie komt.

Ik verwacht een gek wk met vooral outsiders op podium. Mannen waar op papier geen grote dingen van wordt verwacht maar wegkomen omdat ze mogen maar dan net niet meer teruggepakt worden. Iedereen kijkt straks naar de fransen. Een belg misschien zoals wellens. Zo een groepje moet Kelderman dan bij zitten. Ik heb liever oranje op podium of een grote naam als Nibali maar wij hebben geen afmakers en vooral renners die al zoveel hebben gedaan dit seizoen. Mollema kan aankomen en is zeker geen strijkijzer (puntentrui Vuelta gewonnen) maar is zeker ook geen Allaph type. Dumoulin en Kruijswijk zijn dan de echte strijkijzers. Poels is realitisch onze grootste kans maar dat was op de OS ook zo en faalde toen hopeloos. Dit jaar nog geen oranje kampioen ben ik bang al kan je geen beter parcours wensen.

Romāns Vainšteins 28 september 2018 om 23:35

NL heeft wel degelijk kansen maar dan moeten ze 3, 4 man in de juiste vorm hebben en deze achter elkaar afvuren de aanval in. Het is zinloos om om er 1 of 2 aan de laatste klim in het gezelschap van Alaphilippe, Valverde en nog wat kwaliteitswachwachtpoeffers te laten aanvangen.

Angedelamontagne 29 september 2018 om 00:09

Ik zou bij Nederland Poels en Mollema als kopmannen aanduiden. Dumoulin krijgt van mijn een vrije rol. Al de anderen blijven een hele dag rond de kopmannen. Je hebt niets te zoeken in een vroege vlucht. Poels zou ik iets eerder uitspelen en Mollema moet zich sparen tot het laatst en proberen op de laatste klim mee te zijn… en dan zien we wel.
Bij België moet er iemand mee zijn met de vroege vlucht. Al was het maar om de uitzending te halen indien alles tegenvalt. Wellens mag samen met Poels aangaan en Teuns probeert Mollema en andere Alaphilippen te volgen.

toiletduck 29 september 2018 om 09:46

Nederland heeft juist alles te zoeken in de vroege vlucht. We moeten de koers hard maken zodat Valverde en Alaphilippe geïsoleerd zitten aan het einde. Als Pinot en Bardet al in de voorlaatste ronde op kop moeten, wil ik nog wel eens zien hoe het in de laatste ronde gaat. Alle landen buiten Spanje, Frankrijk en Sagan moeten aanvallen.

Vincent Lacressonniere 29 september 2018 om 10:57

Het land Sagan

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:57

Gelukkig ben jij geen bondscoach want hard maken is veel beter

Angedelamontagne 29 september 2018 om 00:16

Ahja, al degenen die wachten op de laatste helling zullen er aan zijn voor de moeite. Op dat ogenblik zijn Pinot, Nibali, Costa, Uran, Izagirre, Poels, Mohoric en Wellens voorop en ontbreekt het achteraan aan voldoende vuurkracht. Enkel Sagan kan de oversteek nog maken. Uiteindelijk heeft Bahrein Merida zo een overwicht dat ze de wedstrijd naar hun hand kunnen zetten. Indien echt nodig kopen ze nog even Uran en Costa tijdens de wedstrijd. Nibali maakt het netjes af en begint stilaan een palmares te hebben waarmee hij tussen de allergrootsten kan.
Zo, nu kunnen we zondag van het nazomerweer genieten en is de vrouw ook tevreden dat manlief geen ganse dag voor tv ligt!

Mwielerfan 29 september 2018 om 16:58

Nibali heeft alledrie de grote rondes gewonnen dus daar staat hij al

tendam 29 september 2018 om 00:18

Ik denk dat de Vuelta in de benen wel een groot voordeel gaat zijn qua hardheid op dit parcours. Ondanks dat ik Mollema niet echt indrukwekkend vond, denk ik dat hij de sterkste Nederlander wordt… maar ik vrees maximaal voor een top-5.

Geert TrotseBelg 29 september 2018 om 00:44

Jaja zeggen we in België, niet te veel druk op remco zijn schouders leggen, hem de kans geven rustig te groeien. Het begon al goed vanavond livestream door de nationale staatsomroep van zijn aankomst in Brussel.

Marszzz 29 september 2018 om 11:37

Wie is Remco ???

Sonsbach Allstars 29 september 2018 om 00:45

Volgens mij is een wk nog nooit zo onvoorspelbaar geweest

miguelon 29 september 2018 om 02:36

Uran wordt WK, niks onvoorspelbaar…

Kosmonaut 29 september 2018 om 03:18

Mwah, redelijk onwaarschijnlijk. Uran zal dan echt geluk moeten hebben met wie er meezit in het groepje waarmee hij naar de streep rijd. Solo gaat niet gebeuren want dan moet hij aanvallen en met een groepje van 2 of 3 verkoopt hij de titel….

ghostwriter 30 september 2018 om 02:09

Het zou mij niet verbazen als het uiteindelijk tussen Roglic en Alaphilippe gaat.

Jean Dumas 30 september 2018 om 09:47

Ik denk dat er iemand alleen gaat aankomen of een tweetal. De klim is er zwaar genoeg voor, en een groepje daarachter kan zich in 8 km niet meer goed organiseren.

Joop Zoetemelk 30 september 2018 om 10:41

Volgens mij moet je de 2 topfavorieten (compleet kapot rijden op het vlakke)
Tom die een treintje maakt met Poels in 2de en 3de positie en dan Frankrijk en Spanje aan gort rijden.

Valverde zie ik als winnaar ook al is Alaphilippe de beste op de klim, afdaling, maar Bardet gaat zich niet wegcijferen voor zijn landgenoot.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair