Tom Dumoulin vol lof over dominantie en koerswijze van Jumbo-Visma: “Ik geniet ervan”

zaterdag 1 april 2023 om 10:04
Tom Dumoulin vol lof over dominantie en koerswijze van Jumbo-Visma: “Ik geniet ervan”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin kijkt met bewondering naar de prestaties van Jumbo-Visma dit voorjaar. De oud-wielrenner van de Nederlandse ploeg heeft in gesprek met Sporza verteld over zijn visie op de dominantie van het team. “Niemand had kunnen voorspellen dat ze gingen domineren van a tot z”, aldus Dumoulin.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik ken geen ploeg die het momenteel beter voor mekaar heeft. Ze hameren enorm op het groepsgevoel, maar dat gevoel creëren ze ook automatisch. Alles klopt en alles is tiptop in orde. Dat creëert een gevoel van gezamenlijke onoverwinnelijkheid. Zoals: “Wij hebben de beste foodapp, de beste wielen en we hebben de beste stage gehad.” Dat straalt deze ploeg uit en de resultaten geven dat alleen nog maar meer een boost.”

Dumoulin ziet dat Jumbo-Visma de laatste jaren nog een pak sterker is geworden dan daarvoor. “Ze hadden al zo’n goeie ploeg en dan trekken ze nog toprenners aan. Ze hebben ook een gigantische aantrekkingskracht. Ook die toprenners zien dat iedereen een kans krijgt. Dan kun je maar beter bij de beste ploeg rijden.”

Dumoulin: “Ik had hetzelfde gedaan in Wevelgem”
“Het is ook niet zoals we in de Sky-jaren gezien hebben. Zij reden op kop, fietsten iedereen kapot en de beste won”, ging Dumoulin verder. “Maar Jumbo-Visma maakt er koers van. Dan geniet ik. Of het voor de neutrale kijker zo leuk is, dat denk ik niet”, lacht de voormalige groterondewinnaar. “Ik zie zelf ook wel liever een zootje ongeregeld.”

Tot slot had de oud-winnaar van de Giro d’Italia het nog even over kopman Wout van Aert. “Van Aert ligt zo onder een vergrootglas in België. Het is af en toe lastig om met 101 meningen om te gaan, zeker als een groot ex-renner zoals Tom Boonen iets zegt waar je het zelf niet mee eens bent. Dat kan prikkelen. Of ik hetzelfde zou gedaan hebben in Wevelgem? Ja. Ik heb ook nog een jaar met Christophe Laporte bij Jumbo-Visma gereden. Hij is echt een trouwe en loyale krijger.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 1 april 2023 om 10:26

Het is vooral dat WvA alsmede alle bestaande en aankomende Vlaamse renners gewoon moeten leren leven met Boonen en zijn mening. Het is de kunst om het als goedbedoeld advies van een gelouterde ervaringsdeskundige op te vatten.

Ik heb hem werkelijk nog geen één keer iets zien uithalen dat ook maar de zweem heeft van bitcherigheid of hypocrisie. De beste man spaart zijn eigen flaters ook niet.

Van Dumoulin heb ik op dat vlak trouwens ook hele hoge verwachtingen moet ik zeggen, dat is er ook de man niet naar om onecht te doen.

Hup Tom & Tom !!!

3
Baukema Tomoulin 1 april 2023 om 10:45

Tom & Tom als commentaar duo op Eurosport met de ‘aan elkaar babbelbelg’ erbij zie ik ook wel zitten

2
VerstandOpNul 1 april 2023 om 13:06

Niet helemaal vergelijkbaar met Wevelgem, maar als kopman in de Giro offerde hij zijn kansen op ritzege op voor Koen Bouwman. In die TJV documentaire verwoordde hij wel mooi waarom hij het deed..

2
GroteSmurf 1 april 2023 om 13:57

Ik mis Tom Dumoulin. En Tony Martin.

0
Wim Kruithof 1 april 2023 om 14:46
Quote:
Of ik hetzelfde zou gedaan hebben in Wevelgem? Ja. Ik heb ook nog een jaar met Christophe Laporte bij Jumbo-Visma gereden. Hij is echt een trouwe en loyale krijger.

Preies dit dus. Zoals gezegd, in Nederland weten ze zo een mooie daad op waarde te schatten.

0
bunchsprinter 1 april 2023 om 17:09

Haha. Het is gewoon 1 grote bom frustratie dat WVA niet voor een Belgische formatie rijdt. Het is jaloezie 2.0. Geen aandacht aan besteden. Wout is lang niet altijd de beste, dus maak je de meeste kans id beste ploeg. Net als Vingegaard, pogi heeft gewipt in de laatste TDF. Wva is gewoon een Belg die slimmer is dan een gemiddelde Belg en excelleert bij een buitenlandse ploeg.

0
Cen Morawec 2 april 2023 om 11:12

https://open.spotify.com/episode/62f8BbR1wVysTmb77cl6oV

Nieuwe podcast van gisteren met Dumoulin over zijn leven als wielrenner en als mens, zijnn tegenvallers en waarom was hij zo teleurgesteld van Jumbo Visma. De moeite waard om te luisteren!

0
De Zeboe van de Zoncolan 2 april 2023 om 11:39

Dat zou je zelf wellicht ook kunnen doen. Dumoulin was namelijk uitermate positief over zijn laatste ploeg.

0
chasse patat 1 april 2023 om 11:54

TD weet zelf het beste hoe moeilijk het is om met druk van buiten om te gaan. Je moet er als Wout ook maar net het karakter voor hebben om het langs je heen te laten gaan.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone