Tom Dumoulin fris en fit voor Catalonië, maar: “Ik heb wel nog wat meer tijd nodig”
Tom Dumoulin - foto: Cor Vos
maandag 21 maart 2022 om 13:20

Tom Dumoulin fris en fit voor Catalonië, maar: “Ik heb wel nog wat meer tijd nodig”

Tom Dumoulin werkt deze week in de Ronde van Catalonië zijn eerste wedstrijdkilometers af sinds de UAE Tour eind februari. Het kopstuk uit de ploeg van Jumbo-Visma voelt zich weer oké nadat hij Strade Bianche aan zich voorbij moest laten gaan door een positieve coronatest, maar tempert de verwachtingen.

“Vlak voor Strade Bianche had ik een COVID-infectie, dus in de voorbije paar weken moest ik mijn trainingen wat aanpassen. Nu voel ik me echter weer fris en fit. Ik ben klaar voor een goede week koersen”, laat Dumoulin in gesprek met Cycling Pro Net weten, voor de start van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië.

De Nederlander is niet met ambities voor het klassement naar de Spaanse ronde gekomen. “Het zou mooi zijn als het gebeurt, maar ik denk dat mijn vorm nog niet is wat die moet zijn om voor het algemeen klassement te gaan. Ik hoop op zijn minst een goede week koersen in de benen te krijgen”, vertelt hij verder.

Druk om deze week te presteren, voelt hij niet. “Ik wil het natuurlijk goed doen, maar ik heb wat meer tijd nodig en hopelijk sta ik in topvorm aan het vertrek van de Giro.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2022 13:27
Liever een dag in de aanval dan volgen zo lang als t gaat en (dus) elke dag lossen zou ik zeggen!
21 maart 2022 13:28
Yup, dit lijkt me realistisch. Koerskilometers maken, hardheid opdoen lijkt me het belangrijkste. Dumoulin is geen Pogacar, Van Aert of vd Poel die meteen op topniveau kunnen opereren. Hij heeft wat tijd nodig.
    21 maart 2022 13:54
    @Marik ook de renners die jij noemt, zullen er niet direct staan als ze hun training ivm Covid-19 hebben moeten aanpassen
    21 maart 2022 13:58
    Haha Harry, ik hoop het toch, maar ben er niet direct zeker van :P
    21 maart 2022 14:08
    @harryjohan
    Pogacar had ook COVID begin februari ergens, niet heel erg lang voor de UAE Tour.
    Maar goed, de ene COVID infectie is de andere niet, en Dumoulin is ook Pogacar niet.
    21 maart 2022 17:29
    Vreemd dat dit dan wel voor Evenepoel opgaat...
    21 maart 2022 20:13
    Wie............. ?
21 maart 2022 14:26
Alle vertrouwen dat hij 'gewoon' in hele goede vorm aan de start van de Giro verschijnt. Na een 1e, 2e en 2e plek in Giro en Tour weten we wat een Tom Dumoulin in topvorm kan en ook een 6e en 7e plek in Tour en Vuelta in een fase dat hij niet volledig klaar was voor een klassement toont aan dat hij er sowieso bij zal zitten. Het is niet iedere coureur gegeven om 30 weken per jaar goed te zijn, 3-4 weken op topniveau is meer dan voldoende voor een handvol mooie resultaten en kwaliteit op je erelijst.
    21 maart 2022 14:40
    En zo is het ook Panache. Laten we vooral niet te veel wennen aan die paar uitzonderingen die altijd maar op hoog niveau presteren.
21 maart 2022 14:52
Goedzo Tom. Geef jezelf maar wat ademruimte. Van de buitenwacht krijg je die zeker niet. Ik zou wel gewoon zo lang mogelijk aanhaken. Voor ritwinst is niet verstandig. Er zit altijd een klimmer mee die beter is. Achter kruijswijk de vermogens meter zo hoog mogelijk opdrijven. Als je de giro klassement wil rijden, moet je nu ook doelgericht koersen.
21 maart 2022 15:01
Ik begrijp niet waarom hij niet naar Coppi/Bartalli gaat? Jonge Nederlandse renners mochten daar van Dumoulin leren en Tom ritme rustig opbouwen. Hier zei hij, dat hij niet voor AK wilde gaan. Ook Kruiswijk is niet naast Tom vandaag. Er zijn nauwelijks knechten in Spanje
21 maart 2022 21:59
Genieten op de fiets en stralend naar winst in de Giro! Bam!

Reacties zijn gesloten.