Tolhoek tweede in Ruta del Sol: “Mede door de ploeg dat ik een superdag beleef”

donderdag 20 mei 2021 om 20:11
Tolhoek tweede in Ruta del Sol: “Mede door de ploeg dat ik een superdag beleef”

foto: Cor Vos

Antwan Tolhoek maakte vandaag indruk in de koninginnenrit van de Ruta del Sol. De Zeeuwse klimmer van Jumbo-Visma was onderweg naar Villarrodrigo in staat om een ontketende Miguel Ángel López te volgen en kwam als tweede over de meet.

Tolhoek, die nu ook tweede staat in het algemeen klassement, spreekt van een ‘prima dag’. “Net als in de afgelopen dagen ben ik heel blij met de manier waarop de ploeg heeft gereden. We zijn zonder absolute kopman gestart aan deze wedstrijd. Door de prestaties van de afgelopen dagen is het kopmanschap nu een beetje bij mij terecht gekomen.”

Teamprestatie 
“Terwijl de jongens alle vrijheid hebben om voor hun eigen kansen te rijden, helpen ze mij toch telkens weer.” Vandaag was vroege vluchter Nathan Van Hooydonck erg belangrijk voor Tolhoek. “Het is mede door de ploeg dat ik hier een superdag beleef. De prestatie van vandaag mag een teamprestatie genoemd worden.”

foto: Cor Vos

De 27-jarige Tolhoek merkte in de koers dat López eveneens een sterke dag had. “Lopez was vandaag nog iets beter. Ik wist dat hij me zou counteren als ik zou aanvallen. Daarmee zou ik mijn eigen graf graven. Desalniettemin ben ik erin blijven geloven tot de laatste meters. Helaas werd in de sprint al snel duidelijk dat hij sterker was dan ik.”

Nog twee etappes te gaan
Robert Wagner was na afloop een trotse ploegleider. “Als ploegleider kan ik enkel zeggen dat de jongens vandaag stuk voor stuk goed gereden hebben. Ook Nathan (Van Hooydonck, red.) toonde zich van zijn beste kant. Morgen wordt zoals het er nu naar uitziet een rit voor de sprinters. Dan moeten we weer waakzaam zijn.”

Met nog twee etappes te gaan lijkt Tolhoek op weg naar de tweede plaats in het klassement. De achterstand op leider López bedraagt twintig seconden, nummer drie Julen Amezqueta volgt op 35 tellen van Tolhoek. “De komende dagen zullen in het teken staan van het klassement”, klinkt het uit de mond van Tolhoek.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cedrych Van der Graaff 20 mei 2021 om 20:20

Mooi hoe hij weer aan het opleven is. Wat mij betreft gewoon verlengen

fietsvriend 20 mei 2021 om 20:48

Leuk dat ie ineens weer boven komt drijven, in een B veld maar toch.

assen 20 mei 2021 om 22:52

Je moet t toch maar doen, in een B veld. Had t niet achter m gezocht.

antilek 20 mei 2021 om 23:31

B films kunnen ook goed zijn hoor.

Derierre de la course 21 mei 2021 om 00:29

Die lijkt goed genezen van zijn blessure, liesslagader geloof ik.

Welke rol hem het best ligt en of hij werkelijk binnen TJV past durf ik nog niet te zeggen. Denk wel dat er sprake mag zijn van enige “trouw” nadat ze hem de tijd hebben gegeven om van die blessure weer op te bouwen.

Alexander 21 mei 2021 om 09:10

Lopez is toch echt wel top 5 grote ronde renner. Knap dat hij hem in zo’n etappe kan volgen. Een dag zon maakt nog geen zomer, maar hij heeft dus wel de potentie.

de adelaar 21 mei 2021 om 10:03

Tolhoek , ik hoop op een stuntje… valt er niet wat te waaieren komend twee dagen?

Marik 21 mei 2021 om 10:43

Tolhoek is toch een mooie vent, nuchtere Zeeuw en gewoon een goede renner.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair