Toft Madsen na missen uurrecord: “Misschien nog eens proberen”
foto: Sirotti
vrijdag 27 juli 2018 om 08:40

Toft Madsen na missen uurrecord: “Misschien nog eens proberen”

Martin Toft Madsen zag gisteravond zijn aanval op het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins niet verlopen zoals vooraf was gehoopt. “Maar niet geschoten is altijd mis en breek je zéker geen records”, schreef hij na afloop op Facebook.

“Ik heb alles gegeven en hield zo lang mogelijk het tempo aan dat nodig was om het record te verbreken. Ik heb veel geleerd en ga het misschien op een ander moment nog een keer proberen met de kennis van nu”, schreef Madsen. Hij kon tegen het einde niet meer versnellen, al reed hij op dat moment al achter het snelste schema. De ervaren Deen had na precies een uur 53,63 kilometer afgelegd, goed voor de tweede afstand ooit. Hij kwam iets meer dan vijf rondes tekort.

“Hoewel het niet ging zoals gepland, reed ik wel ’s werelds één-na-beste afstand en verbeterde ik het Deense record met 1,3 kilometer. Ook zette ik een nieuw record neer voor de wielerbaan in Aguascalientes. Al met al had deze recordpoging toch zeker een zilveren randje”, aldus Madsen.

Dion Beukeboom
Door het misgrijpen van de Deen, staat het record in ieder geval nog een maand. Eind augustus doet onze landgenoot Dion Beukeboom in hetzelfde Aguascalientes ook een poging om onder het record van Wiggins te duiken.

 
8 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2018
Ik vond de afstand indrukwekkend ook al als je kijkt naar de palmares vd Deen. Een goede tijdrijder, maar bepaald geen wereldtop. Het effect van hoogland vs. laagland is al snel iets van 1-2 % in afstand. Die correctie zou je eigenlijk op de tijd van Wiggins moeten toepassen. Mijn inschatting is dat onze eigen "Beukennoot" ergens ik denk hoog in de 52 km uit gaat komen.
27 juli 2018
Bewonderenswaardige poging die aantoont dat het record zeker niet onbreekbaar is. Beukeboom zie ik het niet doen, die schat ik toch wel een stapje lager in dan Toft Madsen, maar als een echte wereldtopper zich hier serieus op voorbereidt zal het record wel sneuvelen.
27 juli 2018
Ach, de juiste vorm, op de juiste tijd en met het juiste materiaal. Beukeboom kan nog wel eens voor een record gaan. Succes.
27 juli 2018
Het meest gehypte record in de wielergeschiedenis? Je hebt er helemaal niets aan.
27 juli 2018
Welk record doet er wel toe? Zijn allemaal maar nummertjes. Gelukkig zijn er nog mensen die daar niet om geven en de sport steeds naar een hoger niveau tillen.
Beukeboom is een prima hardrijder en leuk dat hij het in ieder geval probeert. Kans dat het slaagt niet heel groot. Ik gun deze jongen wel dat hij geschiedenis schrijft hoor. Een beetje zelfoverschatting maar toch leuk om te proberen.
27 juli 2018
Kijk als Tom het zou proberen, dan heb je kans van slagen. Verder van de Nederlanders zouden mannen als Van Baarle en Kelderman een poging kunnen wagen.
27 juli 2018
@scott sunderland Zelf overschatting kan je niet echt noemen, hij is benaderd door een stel wetenschappers die hem overtuigd hebben van het feit dat hij het zou kunnen halen..

Reacties zijn gesloten.