Titelverdediger Thomas: “De aanwezigheid van Bernal is een groot voordeel”

vrijdag 5 juli 2019 om 10:39
Titelverdediger Thomas: “De aanwezigheid van Bernal is een groot voordeel”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas begint zaterdag zijn jacht op een tweede opeenvolgende Tourzege. De Britse ronderenner is echter niet de absolute kopman binnen Team Ineos, dat ook nog kan rekenen op het Colombiaanse wonderkind Egan Bernal. “Ik verwacht echter geen problemen met Egan. Het is zelfs een voordeel”, zo denkt Thomas.

De 33-jarige Thomas wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, terwijl de elf jaar jongere Bernal al de beste was in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland. De beloftevolle Colombiaan krijgt dan ook de ruimte om zijn ding te doen. “Ik denk dat we goed kunnen samenwerken, aangezien Egan een eerlijke en goede jongen is”, aldus Thomas.

“Het is zelfs een groot voordeel als we met twee renners aan de finale kunnen beginnen.” De titelverdediger kende geen vlekkeloze voorbereiding, maar toch verwacht concurrent Richie Porte veel van Thomas. “Ik denk dat hij dit jaar nog beter in vorm is. Ik verwacht dat Team Ineos volledig de kaart-Thomas zal trekken.”

“Geen last meer van mijn val”
Maar nog belangrijker: wat verwacht Thomas zelf? “Ik weet niet of ik de favoriet ben. Dat is niet aan mij om te bepalen. Ik voel me gewoon goed en heb zin om te koersen. Ik heb geen last meer van mijn val in de Ronde van Zwitserland. Ik heb de laatste tijd goed kunnen trainen.”

Team Ineos heeft in de breedte nog altijd de sterkste ploeg, ondanks het wegvallen van viervoudig winnaar Chris Froome. Maar er zijn nog kapers op de kust, aldus Thomas. “Jakob Fuglsang is dit jaar ontzettend sterk. Natuurlijk heb je Richie Porte, maar ook de gebroeders Yates. Er zijn ontzettend veel goede renners.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

JdeWal 5 juli 2019 om 11:02

Bernal gaat Thomas bergop gewoon uit het wiel rijden.

Jean Dumas 5 juli 2019 om 11:09

Opvallend is dat Porte en Thomas elkaar veelvuldig noemen.

BVV 5 juli 2019 om 11:14

Zowel Porte als Thomas zakken er finaal doorheen in etappe 6.

Inferno182 5 juli 2019 om 11:42

Helaas Thomas, de aanwezigheid van Bernal is een groot nadeel. Die is namelijk een stukje beter dan dat jij bent en dat zal in de laatste week wel duidelijk worden.

Boomie1 5 juli 2019 om 12:15

Waarom al die negativiteit? Voorlopig mr. Bernal pas toe aan zn 2e grote ronde, met 1x een TDF in de benen op 28 min van dhr. Thomas vorig jaar.

Thomas heeft een moeilijk jaar achter de rug maar was voor die val gewoon goed in Suisse.

Vergeet de druk niet die bij de Tour komt kijken alsmede de extra rust die je mist als je elke dag het geel op moet gaan halen.

rosencrantz 5 juli 2019 om 12:38

Gisteren tijdens de presentatie maakte Bernal een bedeesde indruk en Thomas leek en was, zoals hij zelf ook zei, “chill” Dat heeft misschien ook wel met leeftijd en ervaring te maken.

De Colombiaan die gisteren het duidelijkst kon omgaan met het leger aan aanwezige landgenoten,was Uran.

Jungle Man 5 juli 2019 om 12:54

Hoe ver zal Kwiatkowski gaan reiken, om maar eens een naam te noemen. Bij Sky / Ineos zijn ze in staat om zomaar een renner te transformeren tot TdF winnaar

La Primavera 5 juli 2019 om 14:34

Wat we met Wiggins/Froome hebben gezien en vorig jaar met Froome/Thomas gaan we dit jaar ook weer zien. De kopman die uit het wiel wordt gereden door zijn knecht. Thomas/Bernal dus dit keer.

Headlines

Materiaalzone

Populair