Titelverdediger Spratt slaat dubbelslag in Emakumeen Bira

donderdag 23 mei 2019 om 18:24
Titelverdediger Spratt slaat dubbelslag in Emakumeen Bira

foto: Cor Vos

Amanda Spratt lijkt goed op weg om haar titel te verdedigen in de Baskische rittenkoers Emakumeen Bira. De voor Mitchelton-Scott uitkomende Australische won de tweede etappe naar Amasa, waardoor ze en passant ook de leiderstrui veroverde.

Gisteren werd er nog gesprint in Emakumeen Bira, maar vandaag kregen de rensters een pittig parcours voorgeschoteld. Tussen startplaats Aduna en finishplek Amasa lagen de nodige beklimmingen. En of dat nog niet genoeg was, lag de finish op een korte maar steile helling.

Niet alleen in de Giro d’Italia werden de kijkers getrakteerd op een spectaculair koersverloop. In het Baskenland regende het namelijk ook aanvallen. Uiteindelijk wisten enkele toppers zich af te scheiden, met Annemiek van Vleuten, Amy Pieters, Elisa Longo Borghini, Soraya Paladin en titelverdediger Spratt.

We gaan sprinten! 
In de finale wist niemand meer weg te rijden, waardoor we een sprint bergop kregen. Paladin en de Spaanse Mavi Garcia bleken over de nodige explosiviteit te beschikken, maar het was Spratt die won. Dit betekent dat de 31-jarige Australische de nieuwe leidster is. Morgen is er een aankomst bergop in Santa Teodosia.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone