Timothy Dupont klopt Jans en Mareczko in openingsrit Tour de Wallonie

zaterdag 27 juli 2019 om 16:57
Timothy Dupont klopt Jans en Mareczko in openingsrit Tour de Wallonie

foto: Cor Vos

Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) heeft in Dottignies de openingsetappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. In een massasprint haalde de West-Vlaming het van Roy Jans (Corendon-Circus) en Jakub Mareczko (CCC Team). Dupont wordt uiteraard ook eerste leider. 

Een peloton van 133 renners begon vanmiddag aan in Le Roeulx aan de 40ste Tour de Wallonie. Ondanks de concurrentie van de Tour de France en de Adriatico Ionica Race presenteerden de organisatoren een aantrekkelijk deelnemersveld met onder meer zes WorldTourteams aan de start.

Al moesten die WorldTourrenners in de eerste rit in lijn – overwegend vlak – de duimen leggen voor twee renners uit ProContinentale teams. Timothy Dupont bezorgde Wanty-Gobert zijn derde zege van het seizoen. Er kwam wel een fotofinish aan de pas, want het verschil met Roy Jans was miniem. Jakub Mareczko werd derde, Julien Duval en Tom Van Asbroeck maakten de top vijf vol

De massasprint was aangekondigd, maar Baptiste Planckaert, Abram Stockman en Dries De Bondt hadden daar absoluut geen zin in. Op 40 kilometer van de finish bundelde het trio de krachten en nam tot 45 seconden voorsprong. Met nog 17 kilometer te gaan moest Stockman echter de rol lossen. Planckaert en De Bondt hielden hun inspanning vol, maar onder de rode vlag van de laatste kilometer werden de twee toch ingerekend.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Baik-Baik 27 juli 2019 om 17:37

@redactie, snap dat jullie druk zijn met de Tour, maar is er al wat info over het EK MTB van morgen?

Martino87 27 juli 2019 om 17:42

Ik denk dat dat pas morgen bekend wordt.

ivo001 27 juli 2019 om 20:24

Valpartij geweest?

Hivert op 15 minuten, Jules en Haas op 6 minuten

Headlines

Materiaalzone

Populair